Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Roma-Catacombele Sfantului Sebastian
1.848 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Appia Antica-Italia
492 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roma-Via Appia Antica HD
1.239 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Roma-Catacombele Sfantului Calist HD
1.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Incantator sat toscan,Pieenza
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Civita di Bagnoregio, satul misterios
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roma- Piazza Navona HD
1.027 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Roma- Piazza del Popolo HD
1.333 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Sant Roma de Sau-Catalonia
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Via Dolorosa, Israel
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Roma-Biserica Quo Vadis in Via Appia Antica HD

 
 
 
 
 
Adaugat de alexandra 18.11.2011  Adauga la favorite 1.259 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Biserica "Quo Vadis?" cunoscuta si ca Sfanta Maria in Palmis, este o capela situata in Roma, la intersectia dintre Appia Antica si calea Ardeatina, langa cartierul Appio Latino. Este numita astfel deoarece acesta este locul unde se crede, conform scrierii apocrife "Faptele lui Petru", ca apostolul l-ar fi vazut ultima data pe Iisus in momentul in care voia sa fuga din oras pentru a scapa de martiriu. Petru l-ar fi intrebat pe Iisus: "Quo vadis, Domine?"- "Incotro Te-ndrepti, Doamne?", la care Iisus i-ar fi raspuns: "Vado Romam venio iterum crucifigi." Adica "Am venit la Roma spre a fi din nou crucificat". Rusinat de observatia lui Iisus, Apostolul Petru s-ar fi intors in oras si si-ar fi primit cu bucurie cununa mortii.



Biserica "Quo Vadis, Domine?" a fost construita in secolul al IX-lea insa asezamantul de astazi dateaza din 1637. S-a presupus ca locasul trebuie sa fi fost si mai vechi, find probabil o varianta crestina a unui templu deja existent: biserica este de fapt asezata in fata locului sacru inchinat lui Rediculum, "Zeul reintoarcerii".

Aceasa locatie adapostea un sanctuar dedicat cultului acestui zeu, care primea rugaciunile celor care urmeau sa calatoreasca, in special ale celor care urmau sa plece in calatorii lungi si periculoase precum in Egipt, Grecia ori in Orient. De asemenea, acestia aduceau ofrande tot in acest loc atunci cand se intorceau.



Pozitia acestul templu era ideala, mai intai, datorita caii Appia antice, cea care era cea mai importanta dintre drumurile consulare romane, si in al doilea rand deoarece din acest punct calatorul putea arunca o ultima privire asupra zidurilor Romei.

Prezenta Sfantului Apostol Petru in aceasta regiune, unde se presupune ca a trait, isi caseste confirmarea printr-o inscriptie din Catacombele Sfantului Sebastian, anume „Dumus Petri" (casa lui Petru) si intr-o epigrama a Papei Damasus I (366-384), in cinstea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, in care putem citi: "Tu cel ce privesti la numele lui Petru si Pavel, tu trebuie sa stii ca acesti sfinti au trait aici".



Pe o inscriptie situata deasupra usii de la intrare, scria: "Opreste-te din mers, calatorule, si intra in acest sfant locas in care vei gasi urmele pasilor Domnului Iisus Hristos cand l-a intalnit pe Sfantul Petru care iesise din inchisoare. O milostenie pentru lumanari si untdelemn este recomandata pentru a elibera cateva suflete din Purgatoriu." Papa Grigorie al XVI - lea a considerat aceasta inscriptie nepotrivita incat in 1845 a pus sa fie indepartata.

O bucata de marmura pe care, potrivit unora, s-ar fi pastrat urmele talpilor lui Iisus este pastrata in interiorul acestei biserici. Tot in biserica se afla si bustul lui Henryk Sienkiewicz, autorul romanului "Quo Vadis ?".



In 1983 Papa Ioan Paul al II-lea a numit Biserica "Quo Vadis?", "un loc care are o importanta deosebita in istoria Romei si in istoria Bisercii".


sursa:crestinortodox.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.