Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O zi din viata pinguinilor
886 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Pinguinul cu ochii galbeni
584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  pinguini zburatori
955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Porumbelul sangerarea inimii
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cacadu
907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Presas Canarios
887 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Vaca de mare Steller
766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urangutanul
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasari - Rasa: Canarul
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Rasa de porci Kune Kune,
1.306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

"Regatul pinguinilor" - Insulele Crozet

 
 
 
 
 
Adaugat de vasiliu 18.11.2011  Adauga la favorite 1.933 vizualizari

Nota film: 3.67 / 5 (3 voturi )
   
 
Insulele Crozet (franceza Ile Crozet) este un arhipelag ce face parte din Teritoriile australe si antarctice franceze. Este situat intre coordonatele 45°57' si 46°29' latitudine sudica si 50°10' si 52°19' longitudine estica, in sudul Oceanului Indian, intre Madagascar si Antarctica. Insulele formeaza un district in cadrul TAAF si se afla la 2860 km de insula Reunion.

Arhipelagul este format din doua grupuri de insule situate la 95 km departare unul de celalalt, toate de origine vulcanica. Analizele anomaliilor magnetice permit datarea platoului Crozet, din care insulele formeaza cel mai inalt punct, ca fiind format acum aproximativ 50 milioane de ani, iar rocile bazaltice de pe insula dateaza de acum 8 milioane de ani.


Pinguini pe insulele CrozetClima este oceanica cu precipitatii abundente, peste 2000 mm pe an, plouand in medie 300 zile pe an. Vanturile sunt puternice, in medie 100 zile pe an inregistrandu-se vanturi de peste 100km/h, iar temperaturile nu depasesc 18°C vara, dar nici nu scad sub 0°C in timpul iernii.

Fauna este tipica regiunilor sub-antarctice, insulele fiind populate de 4 specii de pinguini cum ar fi pinguinii imperiali, pinguinii motati sau pinguinii gentoo. Alte animale ce traiesc pe insula sunt mai multe specii de foci si numeroase specii de pasari, in principal albatrosi. In anumite perioade ale anului, pin apele din largul insulelor pot fi observate balene ucigase, acestea fiind faimoase datorita faptului ca acestea se aventureaza intentionat pana pe plaja pentru a vana puii de foca, ele fiind capabile sa revina singure in larg.

Din 1938 insulele sunt declarate rezervatie naturala. Numeroase specii straine introduse pe insule in secolele trecute au creat daune severe ecosistemului. Actualmente porcii, introdusi pe Ile des cochons, si caprele, introduse pe Ile de la Passion, au fost exterminate, dar pe insule exista inca importante populatii de sobolani si pisici, introduse ulterior pentru a-i extermina. In largul insulei, pescuitul ilegal este o problema majora, braconierii utilizand metode foarte destructive, cum ar fi pescuitul cu dinamita, pentru a prinde anumite tipuri de peste. O nava a marinei franceze precum si organizatia Greenpeace patruleaza regulat apele din jurul acestora.

Insulele au fost descoperite de expeditia exploratorului francez Nicolas Thomas Marion-Dufresne in 1772, acesta numindu-le dupa secundul sau (in prealabil el a numit o alta insula cu numele sau). In Secolul XIX insulele au fost deseori vizitate de vanatorii de foci, pana in 1835 acestea fiind aproape exterminate. Apoi insulele erau folosite ca baza de catre vanatorii de balene. In tot restul secolului XIX au avut loc numeroase naufragii in jurul insulelor, astfel ca, spre sfarsitul secolului, marina britanica trimitea regulat nave pentru a recupera eventualii supravietuitori.

Dupa 1923, Franta isi afirma suveranitatea asupra insulelor si le ataseaza coloniei Madagascar, iar din 1955 ele sunt atasate Teritoriilor Australe si Antarctice Franceze. In 1961 pe insula se desfasoara o prima expeditie, urmand ca din 1963 sa fie instalata o baza permanenta pe insula Posesiunii. La ora actuala, personalul varieaza intre 18 si 32 de cercetatori, in functie de perioada anului, domeniile principale de cercetare fiind meteorologia, biologia, geologia si magnetismul terestru. In plus, insula are o Zona Economica Exclusiva de 567 475 km², prefectul TAAF fiind responsabil cu acordarea drepturilor de pescuit in aceste ape teritoriale.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)