Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  A History of St. Peter's Basilica
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atget: arta sau documentatie?
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Girl with a Pearl Earring (Fata cu cercel de perla)
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Buckingham: Interioarele partea I
324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mona Lisa.De ce asa faimoasa?
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnul Babel
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 fapte uimitoare despre Georgia O'Keeffe
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pictorul Balthus (1908-2001)
361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mancatorii de cartofi, 1885
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impresionant : picteaza in apa!!!
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Trintignant despre Trintignant

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.10.2021  Adauga la favorite 277 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
De mai bine de saizeci de ani, Jean-Louis Trintignant a strabatut ecranele europene, intre finetea profunda a jocului, eleganta si farmec enigmatic. Prin arhive rare, Lucie Caries si Yves Jeuland ii schiteaza portretul.

Alaturi de Delon si Belmondo, a facut parte din trioul de actori francezi cel mai solicitat de regizori, din Franta si Italia. In cinema, a fost antieroul „Conformistului" lui Bertolucci, judecatorul obstinat al lui „Z" pentru Costa-Gavras, mafiotul marginal din „Uita-te la barbati cad" de Jacques Audiard, dar si iubitul de neuitat al „Un barbat si o femeie" de Claude Lelouch sau coplesitorul batran sot din „Amour" de Michael Haneke. Pe scena, i-a jucat pe Shakespeare si Tennessee Williams, a citit alaturi de fiica sa Marie Prevert si Apollinaire, acei poeti care, in adolescenta, i-au dat gustul cuvintelor si al scenei. Nascut in 1930 intr-un sat din Vaucluse, Trintignant avea 19 ani cand a abandonat studiile de drept la Aix-en-Provence pentru a lua lectii de teatru la Paris. Cand, dupa mici roluri, Roger Vadim il regizeaza in 1956 in „Si Dumnezeu... a creat femeia", incepatorul cu zambetul timid izbucneste pe ecran. Dupa Brigitte Bardot, cu care are o scurta dragoste, actorul cu farmec infinit imparte cartea cu cele mai mari actrite, de la Jeanne Moreau la Anouk Aimee, de la Fanny Ardant la Emmanuelle Riva si, bineinteles, Romy Schneider, in a carei cade. dragoste pe platoul „Trenului" lui Pierre Granier-Deferre...

Pasiuni singuratice
De la anii tineretii pana la cei ai maturitatii, Trintignant, astazi in varsta de 90 de ani, este pe rand rautacios, serios, seducator, ingrijorat si mereu elegant... Scufundati in mai bine de saptezeci de ani de arhive, Lucie Caries si Yves Jeuland retrag cariera unui actor cu glorie discreta si talent castigator de mai multe premii: Ursul de Argint la Berlinale in 1968 ("The man who lies"), premiul de interpretare la Cannes anul urmator ("Z") sau Cesar pentru cel mai bun actor in 2012 ("Love" ). Pe parcursul interviurilor si extraselor din filmele, piesele si lecturile sale, in spatele actorului se dezvaluie barbatul marcat de tragedii - oprobriul aruncat asupra mamei sale, barbierita la Eliberare, moartea celor doua fiice ale sale... - care s-a refugiat intr-o dulce cautare a frumusetii si a pasiunilor solitare, de la cursele de masini la poker, de la dragostea de poezie la viticultura.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.