Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prajitura cu iaurt
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tort dietetic cu mere FARA faina,fara zahar
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura usoara si rapida cu IAURT,
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura turnata cu mere rase si aluat fraged.
239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura usoara cu mere, faina, oua, zahar si unt!
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu mere
3.247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu mere si frisca
1.866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarta cu mere fara unt
1.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu iaurt si visine
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prajitura cu mere reteta marocana
845 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Prajitura cu mere si iaurt

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.10.2021  Adauga la favorite 291 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente




INGREDIENTE PENTRU PRAJITURA UMEDA CU MERE
3 mere medii
320 g de faina
200 g de zahar
3 oua
180 ml de ulei (de floarea soarelui)
180 g de iaurt grecesc
75 g de zahar
20 g de unt topit
o lingurita cu scortisoara
o lingurita cu extract de vanilie
un plic cu praf de copt
sare
Optional:
100 g de zahar pudra
4 linguri cu zeama de lamaie

MOD DE PREPARARE PRAJITURA UMEDA CU MERE
1. Cum se pregatesc ingredientele pentru prajitura cu mere. Incalzim cuptorul. Peste faina punem cele 200 g de zahar, un sfert de lingurita cu sare si praful de copt si amestecam bine. Taiem merele in jumatati, le scoatem casuta cu seminte si le taiem in cubulete de 1,5 cm (pot fi inainte curatate si de coaja). Le punem peste ingredientele uscate si amestecam, cat merele sa fie bine acoperite de acestea.
2. Cum se face prajitura umeda cu iaurt si mere. Punem ouale intr-un castron mare si turnam uleiul. Adaugam extractul de vanilie si iaurtul grecesc si mixam, la viteza mica, pana la omogenizare. Adaugam merele amestecate cu ingredientele uscate si amestecam usor cu o spatula pana la omogenizare, dar nu mai mult.
3. Cum se face crusta crocanta de scortisoara pentru prajitura cu mere. Turnam untul topit peste cele 75 g de zahar, adaugam scortisoara si amestecam bine.
4. Cum se face prajitura cu iaurt, mere si scortisoara. Turnam compozitia pentru prajitura cu mere intr-o tava cu diametrul de 26 cm si cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Nivelam usor deasupra. Punem din loc in loc cate putin din amestecul pentru crusta crocanta de scortisoara si il intindem pe toata suprafata (nu neaparat uniform).
5. Cum si cat se coace prajitura umeda cu mere. Punem prajitura cu mere si scortisoara in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute, pana cand este rumenita si trece testul scobitorii. Dupa 5 minute o scoatem din forma si o lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
6. Cum se face glazura de lamaie. Dupa ce prajitura cu mere s-a racit complet fie presaram deasupra zahar pudra, fie pregatim o glazura de lamaie. Punem zeama de lamaie, lingura cu lingura, peste zaharul pudra si amestecam bine dupa fiecare noua adaugare. In final trebuie sa avem o glazura de lamaie densa, dar maleabila, care curge usor.
7. Servire prajitura umeda cu iaurt si fructe. Turnam cu o lingura glazura alba peste prajitura cu mere complet racita si o mai lasam cam o ora inainte de a o felia, cat glazura de lamaie si zahar pudra sa se intareasca. Poate fi pastrata intr-un loc racoros, in cutii inchise ermetic 2-3 zile. Este o prajitura umeda, pufoasa si aromata perfecta langa o cafea aburinda, o cana cu ceai ori un pahar cu lapte caldut.

Aceasta este recomandarea Reteta-Video pentru Prajitura Umeda cu Mere, Iaurt si Scortisoara.
POFTA BUNA!

SFATURI:
1. Prajitura umeda cu iaurt poate fi facuta si cu alte fructe capsuni, cirese, visine, caise, piersici, zmeura, coacaze, afine, mure, prune, pere, mango sau ananas, dar si cu fructe din compot sau fructe confiate..
2. In cazul in care facem prajitura cu fructe mici (cirese, visine, zmeura, coacaze, afine, mure), acestea se pun intregi.
3. Putem sa facem prajitura si intr-o forma de chec sau intr-o tava dreptunghiulara. Inainte de a incepe pregatirea prajiturilor de casa, incalzim cuptorul, tapetam tava cu hartie de copt si o ungem cu un cub de unt.
4. Uleiul vegetal, unul fara aroma intensa, face ca prajitura sa fie mai umeda. Nu folosim ulei de masline, caci este destul de intens.
5. Este bine ca ouale folosite pentru orice prajitura de casa sa fie la temperatura camerei, pentru a se bate mai usor. Spargem fiecare ou deasupra unui pahar, pentru a fi siguri ca nu este alterat.
6. Dupa ce adaugam ingredientele uscate in compozitia pentru prajitura cu iaurt, nu amestecam mai mult decat este nevoie, ci doar pana la incorporare, pentru ca altfel vom avea o prajitura umeda si pufoasa.
7. Nu trebuie sa exageram cu coptul pentru ca prajitura cu mere se poate usca prea tare, trebuie sa ramana usor umeda in interior.
8. Dupa ce scoatem prajitura umeda din cuptor nu o lasam in forma, pentru ca va face condens si va deveni cleioasa!
9. Cu cat glazura de lamaie este mai densa si mai groasa, cu atat stratul de glazura cu care acoperim prajitura cu mere si scortisoara va fi mai alb-opac. Cu cat este mai subtire, cu atat va fi mai transparent. O putem folosi pentru a glazura orice prajitura, iar zeama de lamaie poate fi inlocuita cu apa rece. Cel mai bine este sa o facem dupa gustul fiecaruia, adaugand zeama de lamaie (sau apa) sau zahar pudra pana cand glazura are consistenta dorita.
10. Nu pregatim glazura de lamaie inainte ca prajitura umeda cu mere si scortisoara sa fie complet rece, pentru ca se intareste destul de repede.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.