Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  0-500 ani In 20 de minute
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DIDIUS IULIANUS, OMUL CARE A CUMPARAT IMPERIUL ROMAN
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut Construirea unui vis
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  GETII au distrus Imperiul Roman
479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea I -Construirea unui vis
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geopolitica lumii antice
814 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geopolitica lumii antice
4 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  IMPERIUL MITANNI
199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva -
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jocul final al lui Justinian
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Imperiul Roman - Un mileniu de cucerire

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.10.2021  Adauga la favorite 220 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Imperiul Roman a fost cea mai puternica forta economica, culturala, politica si militara din lumea timpului sau si a devenit unul dintre cele mai mari imperii din istoria lumii. La inaltimea sa sub imparatul Traian, a acoperit 5 milioane de kilometri patrati, detinand aproximativ 70 de milioane de oameni, la acel moment 21% din intreaga populatie a lumii, controland mari exploatatii teritoriale din jurul Marii Mediterane in Europa, Africa de Nord si Mijloc Est.

Timp de 500 de ani, orasul Roma a fost cel mai mare oras din lume. Longevitatea si intinderea vasta a imperiului, guvernata in intregime de Roma, au asigurat influenta durabila a limbii latine si grecesti, a culturii, religiei, inventiilor, arhitecturii, filosofiei , lege si forme de guvernare asupra descendentilor imperiului.

In acest episod din Empire Builders exploram zece site-uri care au definit Imperiul Roman. Incepem de la locul de lupta al Alesiei, in estul Frantei, unde Cezar a invins galii in 53 i.Hr. Fiul sau adoptiv, Augustus, considerat cel mai mare dintre imparatii romani, a extins imperiul in timpul domniei sale de 41 de ani si a inceput multe mari proiecte de constructie finalizate in deceniile urmatoare. Printre acestea s-au numarat temple magnifice precum Maison Caree din Nimes, Franta, si amfiteatrele precum teatrul de 6.000 de locuri care supravietuieste in Merida, Spania. Romanii au construit, de asemenea, apeducte masive si monumentale precum Pont du Gard, cel mai inalt al lor, in sudul Frantei si stadioane si arene gigantice din imperiu, modelate pe Coloseumul din Roma.
Imperiul Romei a fost construit pe putere si cucerire. Au inventat arcul victoriei. Nu este surprinzator ca metodele de constructie ingenioase si inovatoare ale Romei au fost copiate de imperiile europene succesive si sunt si astazi.
Poate ca cea mai mare cladire a Romei a fost Panteonul, dar vizitam si mari palate precum Palatul Diocletian din Split, Croatia si bai publice uriase precum cele din Caracalla din
Roma insasi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.