Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alex Webb - Un fotograf celebru
748 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nudul in arta japoneza
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este POP ART?
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stilul Rococo
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARC LALIQUE
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum a revolutionat arta Renoir
44 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa simt durerea lui Frida Kahlo (partea a 2-a)
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castello Sforzesco din Milano partae a II-a
1.143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Otto Dix – Pictor controversat
188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Victor Gabriel Gilbert
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Divele anilor 90: Whitney, Mariah si Celine

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.10.2021  Adauga la favorite 293 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O descriere pe cat de placuta, pe atat de plina de farmec, a realizarilor divelor din anii 1990 si a dorintei lor de emancipare, prin intermediul sfintei treimi pop: Whitney Houston, Mariah Carey si Celine Dion.

Sunt supranumite „trinitatea vocala". Whitney Houston, Mariah Carey si Celine Dion intruchipeaza primele dive (termen din latina, care inseamna „zeita") din epoca pop. In deceniul MTV, ei s-au ocupat in topul clasamentelor. Cum recunosti o diva? La priceperea sa vocala si la capacitatea sa de a subjuga multimile. Virtuosi, talentati, nu sunt foarte zgarciti in octave si ornamentatie, de la „strigatele de delfin mici" ale lui Mariah Carey pana la melism (abundenta de note pe o singura silaba) popularizate de cei trei cantareti. Devotati melodiilor de dragoste, ei ofera publicului lor o catarsa emotionala de neuitat. Dar societatea ii face sa-si plateasca statutul de cvasi-divinitate imbracandu-i cu greseli: exces, capricii de tot felul, imaturitate ...


Constransa la perfectiunea vocala si scenica, mereu impecabila in teaca ei cu paiete, diva pop sufera uneori de aceasta mica camasa de forta feminista si de strada din brancarde. Presa tabloida si-a facut loc in comportamentul gresit al lui Whitney Houston, care a murit prematur in 2012. Mariah Carey si-a asumat treptat identitatea dezvaluind originile mixte si apoi bipolaritatea. Celine Dion, a fost mai descurcata de la moartea lui "Reune". Revenind la cariera celor trei cantareti, acest documentar spune povestea realizarii, exploziei si apoi revenirea in gratie a acestor dive inoxidabile, fara a se priva de placerea tremolilor si a glamourului din partea arhivei. Un triptic placut, completat de marturia amuzata si bogat in informatii despre tehnicile de cantat ale Camelia Jordana, sopranei Julie Fuchs, jurnalistilor muzicali Carl Wilson si Olivier Cachin si academicienilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.