Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Anason – Pimpinella
238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iaurtul: antidot pentru respiratia urat mirositoare?
1.000 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coada-calului – Equisetum arvense
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top trei plante medicinale pentru slabit
271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doctorul naturii - Plante pentru scaderea glicemiei
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru cei care vor sa se lase de baut
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astm bronsic si plantele medicinale
850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2 plante care te scapa de colesterol si detoxifica sange
1.369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Medicina pe baza de plante 101
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lipsa de AER - cauze de respiratie grea
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Top 3 plante care usureaza respiratia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.09.2021  Adauga la favorite 325 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
AcasaUtileSanatateCeasca de sanatate / Top 3 plante care usureaza respiratia
Ceasca de sanatate / Top 3 plante care usureaza respiratia
0 Comentarii
Citeste tot despre: Ceasca, sanatate, Top, usureaza, respiratia
de Liliana Ivan 26 Februarie, 2013 - 20:05

Nasul infundat si dificultatea de a respira liber sunt probleme cu care ne confruntam mai ales in sezonul rece. Infuziile, siropurile si uleiurile esentele ne sunt de mare ajutor, spune Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie. In astfel de situatii, fitoterapeutul ne recomanda remediile urmatoare.

1. Menta descongestioneaza caile nazale

Specialistii precizeaza ca izma contine cele mai eficiente principii active si proprietati curative dintre plantele aliate aparatului respirator. Ca planta aromatica, menta actioneaza in doua moduri diferite intre ele, in functie de concentratia preparatului folosit.

In doza slaba, infuzia este analgezica, calmanta si antispastica.

In doza concentrata, menta este un tonic al sistemului nervos si un stimulent digestiv. Substantele active importante precum mentolul, un valoros ulei eteric, compusii antibiotici si substantele minerale au o puternica actiune antiseptica si calmanta.

In virozele respiratorii se consuma cate doua-trei cani de infuzie pe zi, timp de doua saptamani. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita la o cana de apa. In acest interval, pentru a evita constipatia, in dieta cotidiana trebuie sa predomine fructele si legumele. Infuzia de menta este eficienta si in cazurile de astm sau de bronsita, pentru ca redau capacitatea de respiratie.

2. Eucaliptul, un bun antiseptic

Esenta de eucalipt este foarte bogata in principii active. Actiunea sa antivirala se manifesta benefic in infectii respiratorii: raceala, gripa, sinuzita, pneumonie si in bronsita.

Uleiul de eucalipt, cunoscut sub numele de menta de Sidney (datorita actiunii sale calmante asupra cailor digestive, asemanatoare mentei), este eficient si in starile de oboseala, in scaderea puterii de concentrare sau in dureri de cap, simptome care insotesc gripa si virozele respiratorii. La o cana de ceai din fructe de padure, preparat dintr-o lingurita de frunze la o cana de apa clocotita, se adauga trei-patru picaturi de ulei de eucalipt. Infuzia descongestioneaza caile respiratorii si fluidifica secretiile. Se consuma doua-trei cani de ceai pe zi.

3. Potbalul trateaza afectiunile respiratorii

Datorita proprietatilor emoliente, expectorante si antiinflamatorii, frunzele de potbal trateaza cu mare succes laringitele, faringitele, bronsitele si pleurezia. Ceaiul din frunzele acestei plante medicinale este considerat un remediu pentru persoanele care, prin meseria lor, isi suprasolicita corzile vocale, precum cantaretii, actorii si profesorii.

In orice situatie, cand apare tusea rebela sau raguseala chinuitoare, bolnavii trebuie sa bea de trei-patru ori pe zi ceai de potbal indulcit cu miere. Infuzia si siropul de potbal trateaza insuficientele respiratorii, racelile, afectiunile pulmonare si afectiunile hepatobiliare. Nu este recomandata folosirea terapeutica a florilor, deoarece unii terapeuti cred ca acestea sunt cancerigene.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.