Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
809 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 SFATURI PENTRU A FACE POZE MAI BUNE
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 obiceiuri ale unei gospodine foarte eficiente
63 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 sfaturi pentru fotografii de Craciun reusite
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajeaza singur si simplu gradina ta
596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Educatie financiara - Sfaturi practice
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Educatie financiara - Sfaturi practice
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
861 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
829 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Sfaturi pe timp de furtuna

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.06.2021  Adauga la favorite 276 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vremea capricioasa din ultimul timp, cu manifestari imprevizibile,deosebit de periculoase si nemaiintalnite pe la noi ne determina sa venim cu cateva sfaturi, cunoscute aproape sigur de marea majoritate a noastra, eu nu fac decat sa reamintesc cateva doar.

• Daca va aflati acasa: inchideti toate geamurile si usile si scoateti din priza aparatele electrice (chiar si pe cele care nu functioneaza in acel moment). Socurile de energie electrica pot arde in cateva secunde toate electronicele dintr-o casa.

• Nu vorbiti prea mult timp la telefon, pentru a nu supraincarca reteaua. In aceasta situatie, veti bloca convorbirile celor care intr-adevar au o urgenta.

• Daca mai aveti timp, parcati si masina in garaj sau duceti- o intr-un loc ferit, sa nu stea sub copaci! Ideal ar fi sa o acoperiti cu o husa impermeabila. In acest fel, o veti feri si de zgarieturi.

• Fiti prevazatori si taiati din timp crengile uscate ale copacilor din gradina si desfundati jgheaburile de acumulare a apei. In acest fel, veti evita inundatiile si accidentele.

• Daca sunteti afara, adapostiti-va de urgenta sub un acoperis si nu tineti in mana obiecte metalice. Evitati sa va ascundeti sub copaci, mai ales sub cei inalti. Daca totusi nu aveti alta varianta, alegeti cel putin un copac cu coroana mare, pentru a fi mai bine protejat.

• De asemenea, daca va aflati la munte, nu ramaneti pe varfuri sau creste expuse. Vaile sunt mai sigure in cazul in care lovesc fulgerele! Evitati grotele. Desi par refugii bune, in timpul unei furtuni cu descarcari electrice nu sunt sigure. Pozitia “ghemuit" e cea indicata si ofera o mai buna protectie. Nu atingeti peretii cu mana, capul sau umarul.

• Pentru cei care sunt in masina, ideal e sa traga pe dreapta, intr-un loc ferit. Stati departe de copaci, sa nu cada crengi pe autoturism, care va pot rani, si tineti geamurile inchise bine!

• Nu atingeti niciodata liniile telefonice sau electrice cazute la pamant. Daca un copac a cazut in drumul tau si prin apropiere se gasesc linii telefonice sau electrice nu incerca sa il indepartezi. Risti sa fii electrocutat. Suna autoritatile pentru a anunta incidentul si atentioneaza ceilalti trecatori asupra pericolului.

• Daca ati fost lovit de fulger sau ati vazut pe altcineva lovit de fulger,,trebuie sunat imediat la apelul de urgenta 112.Se urmeaza aceleasi reguli de prim ajutor ca pentru oricare alta victima. Este posibil ca victima sa prezinte arsuri. Daca aceasta nu respira, acordati-i primul ajutor de urgenta, fara ezitare, prin resuscitarea cardio-pulmonara,adica respiratie gura la gura si masaj cardiac extern. Victimele lovite de fulgere nu sunt incarcate cu electricitate si sunt complet sigure la atingere.Nu sa ingroapa victima in pamant


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.