Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Louis de Funes -
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Un destin - Louis De Funes
1.791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis de Funes - biografie
1.659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis Armstrong - Trompetist si cantaret de jazz
1.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bourvil
821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bourvil
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Conan O'Brien
1.501 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Numele acestui baietel era... Louis Armstrong
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jerry Lewis - Viata unui comic la Hollywood / Part 2/10
2.436 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Jerry Lewis - Viata unui comic la Hollywood / Part 6/10
2.385 vizite - 1 comentarii
adaugat de micle
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Louis de Funes - Un comic genial

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.06.2021  Adauga la favorite 589 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Parintii sai, Carlos Luis de Funes de Galarza (de profesie avocat) si Leonor Soto Reguera, s-au mutat din Sevilla, Spania, in Franta in anul 1904, dupa ce familiile lor s-au opus casatoriei. Louis s-a nascut la Courbevoie, o suburbie a Parisului. Dupa ce si-a terminat studiile la Paris, el nu a avut succes inaintea carierei de actor, fiind mereu concediat din posturi modeste. A devenit pianist si a cantat in localuri,[7] talentul sau muzical fiind evidentiat mai tarziu in filme precum Prostanacul (Le Corniaud) si Marele restaurant (Le Grand Restaurant). Familia sa apartinea nobilimii din Sevilla. Tatal sau, Carlos Luis de Funes de Galarza (1871-1934), era avocat si apoi s-a facut bijutier. Mama sa, Leonor Soto Reguera (1879-1957), era casnica, fata unui notar din Ortigueira (La Coruna), unde de altfel, sunt ingropati amandoi.

Louis s-a casatorit prima data in Saint-Etienne pe 27 aprilie 1936 cu Germaine Louise Elodie Carroyer. Din aceasta casatorie a rezultat un baiat: Daniel Charles Louis (nascut in 12 iulie 1937).

Divortat pe 13 noiembrie 1942, s-a recasatorit pe 20 aprilie 1943 cu Jeanne Augustine Barthelemy, stranepoata lui Guy de Maupassant , care-i va da 2 copii: Patrick Charles (nascut pe 27 ianuarie 1944), actualmente medic radiolog si Olivier Pierre (nascut pe 11 august 1949), actualmente comandant in Air France.

De Funes si-a inceput cariera de artist in piese de teatru, in care s-a bucurat de un succes moderat. Chiar si in timpul carierei cinematografice, el a continuat sa apara in piese de teatru. Popularitatea a inceput sa-i creasca in urma aparitiilor pe marele ecran in comedii, devenind vedeta cu filme ca Ah! Les belles bacchantes si Le Mouton a cinq pattes („Mielul cu cinci picioare"). A aparut in mai multe filme cu marii actori francezi din vremea respectiva, inclusiv Bourvil (in La Grande Vadrouille (Marea hoinareala) si Le Corniaud (Prostanacul)) si Jean Gabin (in Le Tatoue si Le Gentleman d'Epsom). Ajuns la varsta de 49 de ani, popularitatea i-a ajuns la apogeu in urma succesului imens al filmului Jandarmul din Saint-Tropez. Timp de mai bine de treizeci de ani, pana la lansarea filmului Titanic in 1997, Marea hoinareala a fost filmul cu cel mai mare succes de casa din Franta.

In majoritatea filmelor sale, personajele interpretate de Louis de Funes au in comun mai multe caracteristici: un tip de varsta medie, predispus la hiperactivitate, rea-credinta si un temperament incontrolabil. Alaturi de statura mica si contorsiunile faciale tip Jerry Lewis, aceasta hiperactivitate produce un mare efect comic, mai ales in contrast cu rolurile lui Bourvil de om calm, binevoitor si bine dispus.

Spre sfarsitul carierei sale, de Funes a suferit de o problema cu inima, ca urmare a unui atac de cord provocat de intensitatea rolurilor sale. A incetat din viata din cauza unui infarct masiv.

A fost inmormantat in gradina castelului sotiei sale; o specie de trandafir a fost numita in onoarea sa.

Unul din fiii sai, Olivier de Funes, a aparut in mai multe filme alaturi de el (cateodata in rolul fiului personajului interpretat de Louis), dar a renuntat la cariera de actor si a devenit pilot de avion la compania Air France.

Skinner, personajul negativ din filmul animat Ratatouille, a fost inspirat de Louis de Funes


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.