Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Omar Sharif - Actorul cu 100.000 de fii
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Barbra Streisand
1.388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Burak Ozchitiv:
388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Led Zeppelin - dirijabilulde plumb
1.428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Danny DeVito
1.612 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Ileana Cotrubas
1.317 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charles Aznavour - Genial si tanar la 90 de ani !
1.338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Anthony Hopkins si Leul in Iarna
1.440 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Jessica Lange - biografie
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joan Manuel Serrat
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Omar Sharif

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.06.2021  Adauga la favorite 460 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Omar Sharif nascut cu numele de Michael Demitri Shalhoub, (n. 10 aprilie 1932, Alexandria, Egipt) este un actor egiptean de film.

Sharif a debutat in filmul egiptean Cerul infernului (1953), semnat de regizorul Iusef Sahin; pelicula a fost remarcata in mai 1964, in cadrul Festivalului de la Cannes.[1] Primul rol in limba engleza interpretat de Sharif a fost in productia pentru televiziune Lawrence al Arabiei (1962). Ulterior, actorul s-a stabilit la Hollywood, unde a mai jucat in Doctor Jivago (1965), Funny Girl (1968, film in care interpreteaza doua cantece) s.a. A participat ca actor in peste o suta de productii.
Michel Demitri Shalhoub este copilul lui Joseph Shalhoub, negustor de lemn pretios, si al lui Claire Saada. Crescut in spiritul religiei catolice, s-a convertit la Islam in 1955 pentru a se putea casatori cu actrita Faten Hamama. A urmat cursurile Colegiului Englezesc Victoria din Alexandria, unde a studiat matematica, fizica, franceza si alte cinci limbi straine pe care le vorbeste in mod curent: araba, engleza, greaca, italiana si turca. Dupa ce a obtinut diploma in matematica si fizica a lucrat timp de cinci ani de zile in intreprinderea de lemn pretios a tatalui sau, inainte de a studia arta actoriei la Royal Academy of Dramatic Art din Londra.

In 1954, in varsta de 22 ani, Sharif s-a reintors in Egipt si este descoperit de compatriotul sau, cineastul Youssef Chahine. Isi face debutul in filmul "Sira` Fi al-Wadi", sub numele de Omar El Sharif.

Omar El-Sharif devine o mare stea de cinema, fiind vedeta a 26 de filme egiptene. Se casatoreste cu actrita Faten Hamama, cu care are un baiat Tarek, care si-a castigat si el popularitatea, ca actor, in lumea araba. Omar Sharif va divorta in 1968 si nu se va mai recasatori
In 1962, la 30 de ani, a jucat rolul printului desertului Ali Ibn Kharish in primul sau film occidental Lawrence al Arabiei regizat de David Lean si cu Peter O'Toole in rolul titular. Creditat sub numele de Omar Sharif, acest rol ii va aduce o celebritate mondiala imediata, precum si un glob de aur pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar (in 1963), o nominalizare pentru premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar (1963). A fost un debut fulminant intr-o cariera internationala si o recunoastere in cinematografia mondiala.

Se muta impreuna cu fiul sau la Hollywood, unde a semnat un contract pe 7 ani cu Studiourile Columbia Pictures si se desparte de sotie, de comun accord, avand ca motiv incompatibilitatea vietii de cuplu cu viata de actor international, asta in ciuda sentimentelor care inca ii mai leaga.

In 1965 are un success mondial in filmul Doctor Jivago, regizat de David Lean, pentru care obtine un al doilea Glob de aur pentru rolul doctorului, poet rus Yuri Jivago.

Omar Sharif a jucat in mai mult de 60 de filme americane si franceze cu Anthony Quinn, Catherine Deneuve, Jean-Paul Belmondo, Barbra Streisand, Henri Verneuil si altii. In 1999 joaca in filmul "The 13th Warrior" regizat de John McTiernan. In 2003 joaca rolul unui bacan filozof in filmul "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran" regizat de Francois Dupeyron, rol pentru care este recompensat cu premiul Cesar pentru cel mai bun actor in 2004. In 2005 il dubleaza pe leul Aslan in adaptarea franceza animata a filmului fantastic "Le Monde de Narnia", capitolul 1 – Le lion, la sorciere blanche et l'armoire magique. In 2006 este povestitorul din versiunea engleza a filmului "O Gengis" realizat de Alan Simon.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.