Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Toto Cutugno
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Johnny Hallyday,
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rolling Stones - Brian Jones, Live 1968
1.520 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Salvatore Adamo
1.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salvatore Adamo - Biografia unui succes
1.280 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Elvis Presley - Ultimele 24 de ore / Documentar 54 min
3.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Interviu cu Tom Waits - 29 septembrie 2004
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Brian Jones - Fondatotul formatiei Rolling Stones
1.557 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Fleetwood Mac - Povestea unei mari formatii
1.113 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Amy Winehouse - Biografie
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Tom Jones - O suta de milioane de discuri vandute

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.06.2021  Adauga la favorite 381 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sir Thomas Jones Woodward (n. 7 iunie 1940), cunoscut sub numele de scena Tom Jones, este un cantaret de muzica usoara galez.

S-a nascut in Treforest, langa Cardiff, in Tara Galilor.

De la terminarea scolii la 16 ani, a vandut peste o suta de milioane de discuri. Intr-o ceremonie la palatul Buckingham din Londra, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii recunoaste meritele facute Commonwealth-ului si Regatului Unit si in ziua de 29 martie 2006 il numeste prin ceremonial Sir Tom Jones, acordandu-i totodata titlu de cavaler.

Tom Jones a devenit faimos la mijlocul anilor '60 prin interpretarea exuberanta purtand pantaloni stramti si bluze cu gulere largi, in stilul modern de haine la moda in vremea aceea. A fost cunoscut pentru sex-appealul sau evident inca dinainte de a deveni un lucru necesar pentru oricare alt cantaret.

In 1963 Jones devine printr-o ocazie lider vocalist in trupa „Tommy Scott and the Senators", cu care canta o perioada de timp la asociatia Young Men Club Association din localitatea Cwmtillery din Marea Britanie.

Imbracati in haine de piele trupa devine cunoscut in Tara Galilor. Astfel, incepand cu anul 1963 Tom Jones ii ia locul vechiului vocalist Tommy Redman care nu apare la un concert al trupei intr-un centru YMCA.

Dupa parasirea trupei a lui Tom Jones, aceasta isi continua activitatea muzicala si isi schimba numele in „The Playboys", apoi in „The Squires". Asa incepe cariera solo lui Tom Jones.


Pe cand canta cu formatia „Tommy Scott and the Senators", Tommy Jones este remarcat de Gordon Mills. Acesta ii propune sa il reprezinte si ii schimba numele de scena din "Tommy" in Tom Jones. Gordon Mills era la vreme aceea manager cu experienta care il mai lansase pe cantaretul Engelbert Humperdinck.

Reprezentat de managerul sau londonez Gordon Mills, Tom Jones paraseste trupa Tommy Scott and the Senators. Companiile de inregistrari considerau stilul sau crud si neprelucrat. Vocea lui, foarte ragusita si miscarile care copiau miscarile lui Elvis, care a fost un personaj care i-a infulentat stilul, vor fi doar piedici la inceputul afirmarii. Casa de inregistrari Decca s-a aratat singura interesata, si astfel Tom Jones a inregistrat in 1964 single-ul Chills and Fever.

Single-ul nu a avut mare succes, insa urmatorul single, It's Not Unusual, (lansat in anul 1965 si scris impreuna cu Les Reed), a fost un hit-single instantaneu. Postul de radio BBC a refuzat initial sa il difuzeze.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.