Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tianjin
1.013 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Cerului
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portul Tianjin (China) –13.010.000 TEU
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Xian - China
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Xi’an, China
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chongqing
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Varsovia-Polonia
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catanzaro
1.082 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ilha Formosa - Insula frumoasa
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  WELLINGTON Noua Zeelanda
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Beijing (Pekin) - Capitala Chinei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.11.2011  Adauga la favorite 1.123 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Beijing (cunoscut si sub forma Pekin; este capitala Republicii Populare Chineze si are peste 17 milioane de locuitori, fiind totodata unul dintre cele mai poluate metropole.

Beijing este situat in nord-estul Chinei; de altfel, numele sau inseamna "Capitala Nordului". Este al treilea cel mai mare municipiu din tara dupa Chongqing si Shanghai. In anul 2008 orasul a gazduit a 26-a editie a Jocurilor Olimpice.


Traficul in oras este acceptabil, fiind fluidizat de cele cinci cercuri rutiere concentrice, doua dintre ele fiind autostrazi suspendate. La usurarea traficului mai contribuie si cele patru magistrale de metrou si de tramvai suspendat.

In Beijing exista un sistem de inchiriere al bicicletelor, fiind unul din cele mai preferate si mai ieftine mijloace de transport.

Sistemul de tranport in comun este alcatuit dintr-un parc auto format din autobuze si troleibuze cu articulatie. Autobuzele si trolebuzele functioneaza intre orele 5 si 23 la intervale de 4 sau 5 minute In orele de varf acestea sunt foarte aglomerate.

Cel mai comod si rapid mijloc de transport il reprezinta metroul, insa si acesta in orele de varf devine foarte aglomerat.

Metroul din Beijing este compusa din 5 linii, avand o lungime totala de 142 km si 93 de statii. Este considerat un sistem minimal, avand in vedere densitatea populatiei din Beijing, dar se doreste extinderea lui la peste 560 km pana in 2015.

Aeroportul International Beijing este situat in partea de nord a orasului, la 25 km de acesta, fiind in acelasi timp cel mai mare aeroport al tarii. Pe acest aeroport opereaza peste 38 de linii aeriene internationale si 21 de linii aeriene nationale, fiind totodata un nod aerian important in regiune.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.