Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai faimoase 10 picturi ale lui TOMMASO MASACCIO
25 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filippo Brunelleschi (1377 -1446)
946 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imperiul ochiului: magia iluziei: partea 1
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giovanni Bellini-pictor renascentist
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fra Angelico - Un geniu modest si umil
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  (Giovanni Antonio Canal) Canaletto
1.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piero Della Francesca
1.374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giovanni Cimabue pictor(Florenta, 1240 - 1302)
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imperiul ochiului: magia iluziei: partea 2
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giotto di Bondone
1.665 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Tommaso di Ser Giovanni di Simone Cassai numit Masaccio

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.03.2021  Adauga la favorite 368 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tommaso Cassai, sau Masaccio, uneori mentionat ca Tatal Renasterii, presupune ca a fost nascut pe 21 decembrie 1401, in orasul in Castel San Giovanni de Altura, cunoscut azi ca San Giovanni Valdarno. Numele Cassai , cel mai probabil vine de la bunicul sau si stra-unchi care au fost factorii de decizie in cabinetul, Casse in limba italiana, prin urmare, numele sau ultima Cassai.

La varsta de cinci ani ,tatal sau, un notar, a murit si mai tarziu in acel an, fratele lui Giovanni s-a nascut, numit dupa tatal sau, care avea sa devina, de asemenea, un pictor si a fost dat porecla de "lo Scheggia," ceea ce inseamna "Splinter".

Mama lui Masaccio recasatorita, de data aceasta la un aristocrat, iar familia s-a mutat la Florenta. Nu este un argument despre faptul daca familia s-
a mutat la Florenta, dupa casatorie sau dupa moartea sotului secunde atunci cand Masaccio a avut aproximativ 20 de ani.

Este cunoscut faptul ca Masaccio s-a alaturat breasla pictorilor in 1422, la varsta de 21
MASACCIO (1401-1428)


In Florenta el a fost poreclit Maso al doilea, care poate fi tradus ca "stangace", probabil din cauza absentmindedness sale, rochia lui si lipsa lui de interes in afacerile lumesti.



In jurul anului 1422 Masaccio a inceput colaborarea cu renumitul pictor Tommaso di Cristofano di Fino, sau de obicei numit, Masolino da Panicale. Masolino a fost, de asemenea, numit Maso dar din motive diferite.

Acesta a fost primulcare a crezut ca Masaccio a fost ,ucenic la Masolino, dar este mult mai probabil ca Masaccio a castigat intrarea in breasla pictorului inainte de a colabora cu Masolino si, prin urmare, nu ar fi putut fi ucenicul sau.

Masaccio, talentul lui a fost recunoscut de la o varsta frageda de catre comunitate
In Fecioara si Copilului cu Sfanta Ana, comandat pentru Sant Ambrogio biserica din Florenta, stil moale si gratios Masaccio poate fi vazut in imaginile Fecioarei si Copilului pe un tron. Aceste caractere contrast cu imaginea mai greu de Sfanta Ana, care caracterizeaza stilul Masolino lui.
Pictura San Giovenale Troitei, se crede ca au fost create de catre Masaccio intre 1420-1421. A fost descoperit recent in 1961 si intr-o capela pe un deal chiar deasupra orasul sau natal. Daca este intr-adevar prima pictura a lui Masaccio ar preceda cu siguranta, Fecioara si Copilului cu Sfanta Ana.













"Am pictat, iar pictura mea a fost egal cu adevarul;
I-am dat cifrele mele reprezinta, animatie, miscare
Si emotie. Buonarroti invatat toate celelalte
Si a invatat de la mine in pace. "


Bazandu-se pe "Sarga"


Nasterea Domnului
In timp ce traia in Florenta, se crede ca Masaccio a avut posibilitatea de a studia picturile lui Giotto si a devenit prieteni cu Brunelleschi si Donatello.
In 1424 Masaccio si Masolino au fost angajati de catre Felice Brancacci pentru a produce o serie de fresce pentru Capela Brancacci in biserica Santa Maria del Carmine din Florenta. Din motive necunoscute, in 1425 a plecat Masolino proiectului pentru Ungaria. Poate ca a plecat din cauza diferentelor artistice sau poate ca au planificat sa plece de la inceput. Nu se cunoaste daca Masolino terminat lucrarea inainte de el a plecat sau daca Masaccio a continuat activitatea dupa plecarea lui Masolino.




In Florenta, Masaccio a castigat o alta lucrare ceea ce avea sa devina Treime pentru biserica Dominicana Santa Maria Novella. Aceasta fresca, considerata a fi unul dintre cele mai bune lucrari ale sale,
Nasterea si Bunavestire( s-au pierdut) au fost ultimele doua lucrari solo care au fost realizate de catre Masaccio inainte de a pleca de la Roma in 1427. Este posibil ca el ar putea fi contribuit la altar la Santa Maria Maggiore, care Masolino fost de lucru pe la timp, dar din nou, nu se stie.
Masaccio a murit in 1427 sau 1428, la varsta de 26 sau 27. Nu a fost nici un serviciu memorial

Moartea lui Vasari Masaccio a fost rezultatul otravirii de un pictor gelos in timp ce era in Roma, dar nu exista nici o dovada care sa sustina aceasta afirmatie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.