Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Michael Flatley - Irish Dance
1.198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michael Flatley
478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michael Flatley
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michael Ancher
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Street Dance in Paris
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Baletul WOW Dance
787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Au ridicat sala in picioare la India's Got Talent
1.463 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Portretul unui artist portret
418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Michael Moerkerk
563 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dadaismul - Europe after the rain - Documentar 4/12
1.366 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Michael Flatley, Lord of the Dance

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.02.2021  Adauga la favorite 448 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
u siguranta ca multi dintre dumneavoastra ati vazut, daca nu tot spectacolul „Lord of the Dance", macar secvente din inregistrarile televizate. De ani buni, acest show se identifica insa cu creatorul sau, Michael Flatley, un om care a revolutionat lumea dansului irlandez prin stilul inedit de abordare. La 5 iunie, „Lord of the Dance" a venit in Romania pentru a sustine doua spectacole la Sala Palatului, fiind adus de Music Management si Asociatia Dracula. Desi nu mai danseaza cu grupul in prezent, fiind doar producatorul acestui eveniment, Flatley va fi prezent pe scena la inceputul show-ului, dar si in final. Va prezentam mai jos povestea inegalabilului Michael Flatley.

Flautist si boxer de performanta
Michael Ryan Flatley s-a nascut la 16 iulie 1958, in Detroit, fiind al doilea dintre cei cinci copii ai cuplului Michael si Eilish. Parintii, ambii irlandezi, au emigrat in SUA cu cativa ani inainte de venirea pe lume a celui care va deveni cel mai mare dansator, coregraf si flautist al lumii. La ceva vreme dupa stabilirea in SUA, in Detroit, irlandezul a dezvoltat o afacere de succes in domeniul constructiilor. La cateva luni de la nasterea lui Michael, familia s-a mutat in Chicago. Chiar daca parintii lui Michael au ales sa isi faca o situatie peste Ocean, ei nu au rupt legatura cu rudele si cu prietenii din tara natala.
Astfel, baiatul a fost crescut intr-o puternica traditie irlandeza. Talentul sau pentru dans este nativ, pentru ca atat mama, cat si bunica sa, Hannah, au fost campioane la dans in Irlanda. De altfel, Flatley are un adevarat cult pentru bunica sa, rezervandu-i intotdeauna un scaun din primul rand, la toate spectacolele sale, chiar daca aceasta nu mai este in viata. Flatley a inceput lectiile de dans la 11 ani, desi initial a fost „tras de urechi" si trimis acasa, pentru ca era „prea mare"! Dar el a insistat, iar in 1975 a devenit primul noneuropean care a castigat Campionatul Mondial de dans irlandez. In acelasi an a luat „The Chicago Golden Gloves Championship", ca boxer. Flatley este, de asemenea, cunoscut ca fiind un expert al flautului, castigand de doua ori „All-Ireland Competition".

„Tigrul celtic", cel mai recent show
Dupa absolvirea liceului, Michael a deschis o scoala de dans, dar a inchis-o cand a descoperit ca este mai bun dansator decat profesor. Marea sa revenire a fost in anii ’80, cand s-a alaturat grupului „The Chieftains". El a creat coregrafia initiala pentru „Riverdance" si, cu colegul sau Jean Butler, a dus spectacolul spre culmile succesului in pauza de la concursul Eurovision din 1994. Flatley si Butler au participat apoi la spectacolul de lunga durata ce a fost dezvoltat din prestatia initiala de sapte minute.
Dupa ce a parasit spectacolul in urma unor neintelegeri, Flatley a fost producatorul, directorul si coregraful propriului show, „Lord of the Dance" (Lordul dansului). In 1998, Flatley a creat un dans numit „Feet of Flames", o versiune ce a facut turul Statelor Unite in 2000 si in 2001. Cel mai recent spectacol al lui Flatley este „Tigrul celtic". Aici se imbina un lung sir de stiluri de dans, inclusiv jazz, cuprinzand si elemente populare cunoscute din show-urile sale anterioare, cum ar fi solo-ul sau la flaut si linia de dansatori din final. Flatley si-a publicat autobiografia: „Lordul dansului: Povestea mea", in martie 2006. In ceea ce priveste planurile sale, Flatley a spus: „Voi dansa pana in ziua cand voi muri".

Si-a asigurat picioarele pentru 40 de milioane de dolari
In 1991, Flatley a fost numit una dintre comorile in viata ale Societatii National Geographic, pentru maiestria unei forme de arta - cea mai tanara persoana la acea vreme care a primit vreodata aceasta distinctie. In mai 1989, Flatley a stabilit un record mondial pentru viteza de tatonare: de 28 de pasi de step pe secunda. Cand recordul sau a fost doborat, el a stabilit un altul in februarie 1998, prin realizarea a 35 de pasi de step pe secunda.
Recordul mondial in acest moment il detine Michael Donnelan, cu 40 de pasi pe secunda. Dansatorul a primit, de asemenea, recunoasterea din partea Guinness Book in 1999 si in 2000, fiind cel mai bine platit dansator, castigand 600.000 de dolari pe week-end si avand cea mai mare asigurare a picioarelor, de 40.000.000 de dolari. In decembrie 2001, Flatley a devenit primul castigator al premiului oferit de The Irish Dancing Commission Fellowship, un grad de onoare in dansul irlandez, si a fost desemnat membru al Asociatiei Americane a Profesorilor de Dans Irlandez. Revista „Irish America“ l-a numit pe Flatley irlandezul-american al anului 2003.

A invins bautura si cancerul
In 1986, Flatley s-a casatorit cu make-up artista Beata Dziaba, dar au divortat 11 ani mai tarziu. El s-a luptat rand pe rand cu depresia si cu bautura dupa despartire si a recunoscut: „Cand nu eram implicat in vreun spectacol, beam uneori chiar si doua saptamani la rand." A avut apoi o serie de relatii si in 2002 s-a logodit cu prietena sa, Lisa Murphy, de care s-a despartit ulterior. In aprilie 2006, Flatley a vorbit despre recenta sa descoperire, un cancer de piele. A tinut ascuns secretul bolii sale, dar a spus: „In sfarsit, sunt complet bine, Slava Domnului!".
La a zecea aniversare a „Lordului dansului", in iulie 2006, Michael Flatley a fost insotit de dansatoarea Niamh O’Brien, cea care a dansat cu el in „Riverdance", „Feet of Flames" si in „Celtic Tiger". Cei doi s-au casatorit, intr-o ceremonie catolica, la 14 octombrie 2006. Michael si Niamh au devenit parintii lui Michael St. James Flatley, la 26 aprile 2007. Flatley, care detine 350 de milioane de lire, are case in Barbados, Chicago, Irlanda, Franta si Londra. In prezent, Flatley are doua companii de dans in turneu cu spectacolul „Celtic Tiger“. Una dintre ele performeaza in SUA, Canada si America de Sud, iar cealalta in Europa si in Asia.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.