Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Puterile secrete
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  OAMENI GIGANTI in antichitate (2011)
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nelly Miricioiu-2
1.343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Francois Truffaut
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frederico Fellini
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ludovic Spiess
1.324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coca -Cola de la prima picatura pana azi1
928 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alfred Hitchcock
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean de La Fontaine
1.130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre inghetata
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Roberto Cavalli

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.01.2021  Adauga la favorite 289 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Roberto Cavalli s-a nascut pe 15 noiembrie 1940 in insorita Florenta (Firenze) intr-o familie de aristocrati italieni.
Familia
Tatal baiatului, Giorgio Cavalli, a lucrat ca inginer minier, iar mama sa, Marcella, Cavalli, a cusut haine. Bunicul, tatal mamei sale, este un renumit artist Giuseppe Rossi, a pictat tablouri in stilul impresionismului si a fost membru al grupului de artisti Macchiaioli. Picturile sale au fost expuse la Galeria Uffizi (Galleria degli Uffizi).
Dupa ce a trait o tragedie groaznica in frageda copilarie - uciderea tatalui sau de catre nazisti - Roberto a tacut pana la 10 ani. Mama cu fiul si fiica Lietta s-a mutat la bunic.


Marcella a decis oa doua casatorie cu comerciantul Rolando Fratini (Rolando Fratini). Dar alesul a fost gelos, nepoliticos si a batut-o adesea, astfel incat pana la varsta de 13 ani, Roberto si-a pierdut tatal vitreg. Mama a depus pentru divort.
Manifestarea talentului
Viitorul celebru designer nu a perceput scoala ca fiind ceva obligatoriu. Nu a ascultat profesorii, a sarit cursuri, a obtinut constant note proaste. Mama lui era foarte suparata, iar bunicul sau nu a fost niciodata interesat in special de succesul nepotului sau si nu i-a acordat nicio atentie.
Odata, din plictiseala, Roberto a luat un creion si din plictiseala a pictat un portret al matusii Julianne, asezat langa el. Bunicul, vazand acest impuls, a examinat cu atentie desenul, apoi l-a impaturit si l-a introdus in buzunar. In 1951, Giuseppe a murit, lasand toate mostenirea nepotului sau de 11 ani. Asta insemna ca a recunoscut talentul baiatului.


Dar totul nu a fost nimic pentru cultura tanara. Era fascinat de biciclete, iar mai tarziu de fete si discoteci. La 16 ani, Roberto a fost expulzat din scoala. Mama s-a suparat pe fiul ei si i-a spus sa-si gaseasca de lucru. Abia atunci tanarul a comis primul sau act grav, a mers sa studieze la scoala de arta florentina ca designer textil. Dupa absolvire, nu a primit niciodata o diploma, pentru ca nu a sustinut examenele finale, considerand-o inutila.
Advertisement
Primele idei intruchipate
Tot ceea ce Roberto era fascinat atunci era metodele de vopsire a tesaturii. A experimentat mult cu coloranti, a fost plin de idei si primul care si-a dat seama cum sa vopsim o pata de piele.
Incepand sa lucreze in garaj, designerul novice si-a achizitionat treptat propriul atelier si a ajuns odata la concluzie. Nu puteti crea tesaturi noi, ci sa repetati ramasitele plictisitoare ale marfurilor vechi, punand culori pe maneci, gulere, inapoi.
Dupa ce a cumparat resturile de tricouri, bluze si bluze vandute la fabrici, tanarul inventiv a inceput sa-si dea seama de ideea sa. Cumparatorilor le-a placut atat de mult ideea, incat au maturat toate marfurile oferite.


Magazinul lui Roberto Cavalli a castigat treptat clienti obisnuiti. Afacerea s-a dezvoltat si s-a dezvoltat, au lucrat angajati, mese de imprimare si noi tehnologii de abur. Acum tesaturile nu erau patate in timpul spalarii.
De atunci, in fiecare zi, pas cu pas, Cavalli isi construieste viitorul imperiu vestimentar. Munca grea si daruirea conduc la faptul ca numele designerului devine cunoscut in intreaga lume.
Cariera
In 1960, Cavalli a deschis o mica fabrica in Florenta, numita „Stampa Kavalli", unde experimenta cu imprimeuri pe haine finisate.
In 1962, a inceput primul magazin Roberto Cavalli din Saint-Tropez. S-a dovedit a fi un butic ciudat: nisip pe podea, tinute imprastiate pe rafturi, rock and roll la volum intreg si miros de tutun si hasis. Nu s-a terminat vizitatorii.


In 1972, prima colectie de Robert Cavalli a fost afisata la Paris in Port de Versailles. Imbracamintea pentru femei era cusuta din piele, inainte ca aceasta sa nu se vada pe pasarele. Paltoanele, rochiile si blugii din materialul preferat al designerului devin cele mai vandute in Europa si Statele Unite.
In 1994, colectia lui Roberto Cavalli a fost reumpluta cu blugi sablati. A venit cu un fir de lycra in blugi.


Advertisement
In 1998, designerul a creat alte doua linii: tinerii Just Cavalli si Roberto Cavalli pentru barbati.

In 2010, Cavalli isi sarbatoreste cea de-a 40-a aniversare in liceul francez. Multi oameni faimosi si instariti vin sa-l felicite pe designer.
Sub marca Cavalli sunt realizate: tricotaje (Clasa Roberto Cavalli), tinute pentru fete (Ingeri) si pentru baieti (Diavoluri), haine de strada (Libertatea), linie sport (Gimnaziul Roberto Cavalli), lenjerie de corp, parfumuri, genti, ceasuri, tapet dale si alte lucruri. Buticurile de brand sunt localizate in toata lumea.
Diferenta de marca
Semnul distinctiv al marcii sunt modelele din piele. Roberto a transformat materialul de lucru grosier in moale, colorat si scump. Designerul ofera fanilor sai nu numai modele noi de imbracaminte, ci si o noua tehnologie pentru productia sa.


Desene cu laser, imprimeuri stralucitoare, bijuterii din pene de pasari, strasuri, blana - toate acestea fac ca capodoperele capodoperei sa fie recunoscute si unice. Extravaganta, sexualitatea si glamourul modelelor Cavalli sunt captivante de proximitatea lor cu natura, desenele copiate din pielea animalelor sunt prezente in toate colectiile designerului.
Familia si dragostea
Prima sotie a designerului a fost fetita cu parul brun, cu ochii albastri, Silvanella Giannoni, ea a nascut-o pe fiica sa Cristiana si pe fiul sau Tommy, devenind o casa exemplara, asa cum ar trebui sa fie o sotie italiana.
Exploziv si grozav Robert a fost chinuit mult timp de disimilaritatea personajelor, dar divortul a fost doar o chestiune de timp. Prima sa amanta a fost Gloria Vanderpump. Fata a plecat insa, fara a lasa coordonate, dupa cateva nopti petrecute impreuna.


Dupa un divort de la prima sa sotie, o pasiune pentru Brigitte Bardot i-a stralucit in inima, iar aceasta frumusete l-a preferat altuia.
Hava Levi a devenit o alta pasiune a couturierului, au trait impreuna timp de trei ani, iar femeia israeliana a ramas insarcinata din Cavalli, dar a decis sa-l paraseasca si a facut avort.


Advertisement
In 1977, Roberto a fost cucerit de Eva Maria Duringer, in varsta de 18 ani, participanta la concursul Miss Univers. Pe atunci, Cavalli avea 40 de ani. Dandu-si seama ca aceasta este dragoste la prima vedere, italianul ofera fetei o mana si o inima. Eve i-a oferit sotului trei copii: fiii Danielle (Danielle), fiul Roberto (Robert) si fiica Rachel (Rachel). Apoi a inceput sa faca afaceri, promovand trendul familiei. Datorita Evei, afacerile lui Roberto au urcat in sus.
De-a lungul timpului, relatiile s-au mutat la un alt nivel, Cavalli si-a dorit din nou varietate si si-a gasit o pasiune tanara - Lina Nelson. Nu au ezitat sa pozeze pentru fotografi atunci cand au mers pe un iaht pentru o plimbare comuna. Eva a vazut fotografiile de pe Internet si i-a trimis sotului ei un e-mail cu o solicitare de a iesi din casa.
Fapte interesante
Celebrul italian nu poate sta atunci cand este numit designer de moda. Este un artist. Motivul acestui comportament consta in faptul ca Cavalli nu accepta homosexualitatea, iar dragostea de acelasi sex insoteste cei mai renumiti designeri de moda.



Roberto considera sarpele un simbol al norocului. Pantalonii din piele reptila la prima emisiune s-au dovedit a fi o solutie buna si, de atunci, imaginea serpilor se gaseste peste tot in lucrarile designerului: pe sticle de parfum, pe pantofi, pe haine, chiar si vodka Cavalli este turnata in recipiente in forma de sarpe.



O mare prietena a italianului pentru o lunga perioada de timp este actrita americana Paris Hilton (Paris Hilton) si familia ei. Roberto o considera nu numai o personalitate laica, ci si o persoana interesanta, creativa.

Cavalli nu promoveaza alimentatia sanatoasa si nu respecta dietele. Este un gastronom, iubeste mancarea delicioasa, variata, adora mai ales bucataria toscana - friptura de vita florentina (bistecca alla fiore).

Cantaretul rus Philip Kirkorov a afirmat de mult timp ca este familiarizat cu designerul si il reprezinta in Rusia. Cu toate acestea, ca membru al juriului la competitia Miss Europa de la Kiev, Cavalli le-a spus reporterilor ca nu stie „o astfel de femeie", ceea ce i-a facut sa rada.


Dupa 30 de ani de viata cu Eve, Roberto a inceput sa se intalneasca cu Lina Nelson, care este cu 48 de ani mai tanara decat maestrul. Fotografiile lor comune pe yachtul designerului s-au raspandit pe Internet.



Cavalli nu este doar un designer, ci si un restaurator. El detine restaurantele Just Cavalli Cafe din Milano si Cavalli Club din Florenta. De asemenea, sunt cluburi de noapte, cafenele si baruri in acelasi timp. In plus, un iubitor al unei vieti frumoase detine propriul elicopter, o fabrica de cai de curse, trei vile, o fabrica de ciocolata si un iaht.
Sotul Cavalli - australiana Eva Duhringer - frumusete si model recunoscute anterior. In 1977, a fost distinsa cu titlurile de „Miss Australia" si „Vice-Miss Univers", ajunsa in semifinalele „Miss World". In 1978, a primit coroana Miss Europe.
Sub marca Cavalli, se produc vodka si vin de lux: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot si Alicante Bouschet din gama Cavalli si Selectia Cavalli.

Printre fanii brandului Cavalli: Natalia Vodianova, Jennifer Lopez (Jennifer Lopez), Naomi Campbell (Naomi Campbell), Shakira (Shakira), Anthony Hopkins (Anthony Hopkins), David Beckham (David Beckham) si alte celebritati.
Citate
"Oricat de previzibil ar suna, eu sunt cel mai inspirat de femei! O femeie este cel mai important lucru din viata ... M-am indragostit, mi-am pierdut capul, am innebunit. Acest lucru mi-a permis sa obtin un stil vestimentar atat de feminin, expresiv. Am studiat in detaliu corpul feminin si ii cunosc toate trasaturile si, prin urmare, pot juca subtil pe ele. Joaca-te cu focul. "
"Pentru a depasi cadrul general acceptat - acesta este succesul, atunci cand faci ceva special, neobisnuit, sexy - pentru ca femeilor le place sa se simta sexy - si vreau sa le ajut sa fie asa."
"... Nu ma indepartez de imprimeurile mele preferate, folosesc matase luxoase, blana naturala, piele de reptile. Tot ceea ce face ca o femeie sa para o regina."
"Nu este faptul ca mi-a placut foarte mult printul de leopard, imi place doar tot ceea ce are legatura cu natura. Mi-am dat seama ca Dumnezeu este cel mai mare designer si tocmai am inceput sa-l copiez."
„Pentru a pastra un barbat, frumusetea nu este suficienta. O femeie ar trebui sa fie moale si puternica in acelasi timp, intotdeauna diferita, pentru a nu pierde capacitatea de a surprinde, in ciuda numarului de ani petrecuti impreuna. "
„Evitati excesele. Fusta prea scurta, decolteul profund exagerat nu reprezinta definitia sexualitatii. "O femeie trebuie sa poarte un secret, sa lase spatiu imaginatiei si, in acelasi timp, sa nu se teama sa experimenteze cu moda si stilul."
„Moda face parte din ADN-ul meu - nu pot trai fara ea. Si vreau la nesfarsit sa deschid tot mai multe orizonturi noi! "
«Urasc minciunile, o tendinta de a exagera. Urasc chirurgia plastica. Sau mai degraba, nu ea, ci lipsa unui sentiment de proportie atunci cand o femeie recurge la ea. Este bine cand apar urme de timp pe fata. „Odata ajuns la Florenta, am fost socat de frumusetea fetei unei femei foarte in varsta si i-am recunoscut-o."
"O zi de nastere, ca o aniversare in profesie, este doar un semn al mortii care se apropie. Prin urmare, nu mai sarbatoresc nici una, nici alta".






Roberto Cavalli a fost fascinat de tehnici de tesere la razboi manual si le-a studiat. Ulterior, a decis sa renunte la studii si sa-si deschida propria tesatorie, care a inceput treptat sa devina cunoscuta. La varsta de 32 de ani, Cavalli a lansat cu succes prima sa colectie la Salon Pret-a-Porter din Paris. La scurt timp dupa aceea a deschis primul salon de moda in Saint-Tropez si a creat brandul faimos care ii poarta numele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.