Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Plante pentru incaperi intunecoase
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zorele
771 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri de facut primavara
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante frumoase, rezistente la seceta,
37 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 plante care nu trebuie sa-ti lipseasca din dormitor,
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aglaonema commutatum
936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ideea unica de plante de crin rosu Amaryllidaceae
278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 plante care nu trebuie sa-ti lipseasca din dormitor,
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante frumoase in ghiveci
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regenerarea muscatei si inradacinarea butasilor rezultat
617 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

3 plante de ap. ideale pentru incaperile intunecoase

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.01.2021  Adauga la favorite 358 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aglaonema, cunoscuta si ca planta inturnericului, are frunze verzi, ovale ce pot ajunge pana la 45 cm lungime. Planta produce flori mici, albe, sub forma de spic, ce se transforma in fructe mici, rosii, asemanatoare fructelor de padure. Atentie insa! Acestea sunt otravitoare.

Se dezvolta bine in locurile umbroase, cu lumina slaba, insa si in incaperi cu lumina mai multa, insa indirecta. Desi prefera locurile intunecate, planta are nevoie de caldura pentru a se dezvolta armonios. Asigura-i asadar o temperatura de 20-25 de grade Celsius.

Uda planta frecvent in timpul verii si redu cantitatea de apa in anotimpul rece. Planta adora solurile umede, insa acesta nu trebuie sa balteasca. Asadar, este indicat sa-i pui cate putina apa la intervale dese, pentru a nu o inneca.

Dracaena este o planta des intalnita in apartamente, tocmai datorita faptului ca este usor de ingrijit si rezista in incaperile intunecate. Aceasta trebuie asezata departe de fereastra, intr-un colt in care razele soarelui nu ajung. Daca este posibil, asigura-i plantei o temperatura de 22 – 25 de grade Celsius si fereste-o de curentii de aer.

Desi este o planta tropicala, udarea excesiva va provoca ingalbenirea frunzelor. Adasar uda planta o data la trei-patru zile. Asteapta ca solul sa se usuce complet inainte de a aplica urmatoarea udare, iar dupa 10 minute indeparteaza surplusul de apa din farfuria ghiveciului.


Planta-paianjen sau Chlorophytum comosum este o planta de provenienta africana. Aceasta planta are frunzele lungi, inguste, dungate cu verde si alb. Aceasta iubeste incaperile umboase sau semiumbroase.

Vara, temperatura ideala de vegetatie este de aproximativ 20oC in timp ce iarna, planta prefera temperaturi mai scazute de pana la 10oC.

Plannta-paianjen trebuie udata regulat in timpul verii, astfel incat pamantul sa fie mereu umed. Atentie insa, nu adauga multa apa, deoarece radacinile acesteia vor putrezi. Iarna, udarile se raresc pana la de doua-trei ori pe luna.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.