Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alexandru Tocilescu
1.561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pistruiatul...dupa 40 de ani / 2013
2.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de margareta
 
  in memoriam-Eusebiu Stefanescu
1.554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Saizescu-In memoriam
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Narghita
1.699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rona Hartner-In memoriam
111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Costiniu In memoriam
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ioan Gyuri Pascu In memoriam
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nae Lazarescu - In memoriam
1.525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Andrei Blaier
1.626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

In memoriam Draga Olteanu-Matei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.11.2020  Adauga la favorite 527 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Draga Olteanu Matei (n. 24 octombrie 1933,[1][2] Bucuresti, Romania – d. 18 noiembrie 2020, Iasi, Romania) a fost o apreciata actrita de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului National Bucuresti, in numeroase filme si la televiziune. Reprezentanta a generatiei de aur a teatrului romanesc, Draga Olteanu Matei a avut un palmares foarte bogat. A jucat in 90 de filme, in peste 50 piese de teatru si 100 roluri in Televiziune.


A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" in 1956 iar in luna septembrie a aceluiasi an a debutat in piesa "Ziaristii" de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat in diferite piese de teatru: "Coana Chirita" dupa Alecsandri, pentru care a scris si un scenariu de film in doua serii (Coana Chirita - 1986 si Chirita la Iasi 1987), "Gaitele" de Kiritescu (1977), "Caruta cu paie" de Mircea Stefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Stefanescu Delavrancea, "Domnisoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica in noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e in sala" de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului National a mai jucat in "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, in "Crima pentru pamant", o dramatizare dupa romanul cu acelasi nume al lui Dinu Sararu.

A facut o cariera plina de succes si in Televiziune unde a avut aparitii memorabile in programele de varietati si de Revelion. A facut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucand-o pe Veta, sotia lui Nea Marin, in numeroase show-uri TV si in filmul artistic "Nea Marin miliardar".

Draga Olteanu Matei 2014 Romania stamp.jpg
Dupa pensionarea sa din Teatrul National (2007) s-a retras la Piatra Neamt unde a infiintat compania teatrala Teatrul Vostru.

Actrita Draga Olteanu Matei a fost decorata la 30 mai 2002 cu Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, „pentru prestigioasa cariera artistica si talentul deosebit prin care au dat viata personajelor interpretate in filme, dar si pe scena, cu prilejul celebrarii unui veac de film romanesc".[3]

In data de 23 octombrie 2014, intr-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peles din Sinaia a primit din partea Casei Regale a Romaniei decoratia Ordinul Coroana Romaniei in grad de Ofiter cu ocazia celei de-a 93-a aniversari a Regelui Mihai I al Romaniei, decoratie inmanata de Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei. Dupa eveniment a fost urmat un dineu care a avut loc in Sufrageria de Stat a Castelului Peles. Printre personalitatile care au mai fost decorate s-au aflat Tamara Buciuceanu si Stelian Tanase, presedintele-director general al Televiziunii Romane, care au primit Ordinul Coroana Romaniei in grad de Ofiter, si interpretele de muzica populara Sofia Vicoveanca si Maria Ciobanu, carora le-au fost inmanate insemnele Ordinului Coroana Romaniei in grad de Cavaler


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.