Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nevastuica - cel mai mic carnivor din Europa
1.762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calugarita -un animal de companie aparte
1.926 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lemurii
2.732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale fata in fata : Leul vs.Crocodril !
2.383 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
  Dragonii cu barba
1.483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tatuul urias
2.042 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mini Rex
404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cobaii
1.803 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rasa de porci Kune Kune,
2.829 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atentie! Obezitatea le scurteaza viata cu minimum 5 ani
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Porcul vietnamez-animal de companie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.11.2020  Adauga la favorite 521 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Porcul vietnamez poate fi tinut si in interiorul casei deoarece este un animal foarte curat. Ca orice pet (animal de companie), si acesta trebuie spalat frecvent. Tu decizi cand este momentul pentru a-ti spala animalul de companie. Porcusorul are obiceiul sa scurme si orice ai face, nu-l poti impiedica sa faca acest lucru. Poti tine sub control aceasta pornire instinctuala daca il duci la plimbari lungi si-l lasi sa se desfasoare. Daca nu ai aceasta posibilitate, amenajeaza-i un tarc in curte in care pui nisip si pietris. Ascundem cateva ghinde sau felii de morcov, floricele sau cateva bucatele de fructe si lasa-l sa se desfasoare. Pentru ca este un animal inteligent si ceea ce gaseste este pe placul lui, va invata foarte repede in care parte a casei poate scurma.

Ingrijirea porcului vietnamez
Are nevoie de apa in cantitati nelimitate si in orice moment al zilei pentru a preveni ,,supraincalzirea" corpului si pentru a evita eventualele accidente vasculare cauzate de caldura. Exista porcusori care accepta sucurile de fructe sau bauturile energizante, desi nu sunt recomandate animalelor.
Pentru sanatatea acestui animal este recomandat sa-i amenajezi si un loc pentru balacit, unde sa se poate scalda. Este suficienta o piscina pentru copii. Porcusorul tau va fi multumit si se va bucura de posibilitatea de a se imbaia dupa bunu-i plac. Daca la inceput ii va fi teama, poti pune cateva bucati de mere sau struguri in mijlocul apei. Fara sa se mai gandeasca, va intra in piscina, uitand complet de frica.

Porcusorul vietnamez cu burta atarnata este inteligent si curios. Prin urmare, este recomandat sa adaptezi rafturile aflate mai jos la siguranta lui. Retine de unde se ia mancarea si intr-o saptamana invata sa deschida usa de la frigider si camara. Nu strica sa pui florile preferate mai sus pe raft. In schimb, poti pune pe raft jocuri si jucarii din care poate sa aleaga. Nu doarme pe orice, doar pe perna moale si cu o paturica ascunsa, unde poate sa-si puna capul pentru a se odihni. Odata ce se obisnuieste cu locul de odihna, va dormi doar acolo. Prin urmare este recomandat sa te gandesti de doua ori inainte sa lasi porcusorul de jumatate de kilogram sa doarma in patul tau, intrucat in momentul cand acesta devine adult, tu nu vei mai avea loc in pat.

Igiena porcului
Poti sa-l inveti sa te anunte cand vrea sa iasa sau sa foloseasca toaleta din interior (sau ambele). Trebuie sa ai grija la conditiile meteo, deoarece porcusorul nu va iesi afara daca ploua si sulfa vantul. Este mai bine sa ai o litiera pentru el, pentru ca nu va iesi in frig. Litiera trebuie sa fie suficient de mare daca se poate intoarce. Cea mai buna si mai simpla solutie este sa pui prosoape vechi sau carpe in cutiuta lui si sa o pui intr-un loc accesibil, spre exemplu in baie sau in balcon. In cazul in care isi face treaba in locuri interzise este indicat sa-l duci la locul potrivit pentru a-si termina treaba, iar excrementele sa le cureti cu bicarbonat de sodiu sau otet, astfel previi accidentele.

Pana la sase luni e indicat sa nu-l lasi singur in casa pentru ca este ca un copil mic si se loveste de tot ce-i iese in cale. Se impiedica in orice, se raneste usor si daca nu este tratat imediat, se poate imbolnavi. Are nevoie de un adapost protejat permanent: vara de ploaie, iar iarna de vant. Cel mai indicat este un sopron unde vei pune o multime de paie si paturi calde, pentru a-i tine de cald porcusorului de companie. Daca acesta traieste in aer liber, este recomandat sa nu fie singur. De obicei traieste in grupuri, devine repede singuratic, stare ce se intalneste mai rar la porcusorul care traieste in casa. Trebuie sa aiba acces permanent la apa. Iarna , aceasta trebuie tinuta intr-un loc ferit, sa nu inghete. Poate sa aiba o pista unde sa caute si sa scurme. Solul de sub el trebuie sa fie din pamant.

Jocuri pentru porci
Indiferent de locul unde traieste, porcusorului ii place sa se joace. Nu este greu sa-i faci pe plac, pentru ca revistele vechi, pantofii, hainele ponosite, jucariile pentru pisici sau pentru catei, toate ii plac. Nasturii si fermoarele trebuie indepartate sa nu se raneasca. Iubeste in special acele jucarii in care sunt ascunse mici bucatele de mancare, gen Kong pentru caini.

Sanatate
Trebuie sa ai grija sa se miste suficient pentru ca excesul de greutate este greu de pierdut si poate duce la probleme cardiace sau chiar la orbire. Chiar daca nu are contact cu alte animale este necesara vaccinarea lui, deoarece se poate imbolnavi usor. Bolile pot fi prevenite daca in fiecare an primeste vaccinul necesar.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.