Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Salata de castraveti cu marar si usturoi
2.403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Retete culinare: rulada cu banane in 10 min.
8.601 vizite - 0 comentarii
adaugat de oanam
 
  Retete culinare rapide
2.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 RETETE CU DOVLEAC - Supa crema, risotto si brownie
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum preparam branza de la Napolact
2.277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parotta-paine stratificata din sudul Indiei
2.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Painici delicioase
140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Retete foarte delicioase pentru chiftelute
532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rulouri condimentate
1.247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune 3 retete de vinete!
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

5 retete IEFTINE SI simple de facut

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.07.2020  Adauga la favorite 564 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Salata cu sunca (1 portie, max 15 min)
Ingrediente:

2-3 rosii mici sau o rosie mare
1 castravete mic
Un foarte mic ardei gras verde
O ceapa mica
Un ou
O felie de sunca presata
O felie de branza telemea
Optional putin patrunjel
Sare, ulei si otet pentru dres salata
Mai intai trebuie sa fierbeti un ou tare, ceea ce puteti face si cu termoplonjonul. Pur si simplu aduceti apa la fierbere, apoi scufundati oul in ea, cu ajutorul unei linguri. Lasati sa fiarba 10-11 minute.

Intre timp feliati legumele dupa placul vostru. Le adunati pe toate intr-un bol.

Branza si sunca taiati-le cubulete, nu foarte mari. Adaugati-le si pe ele la salata.

Puneti si putin patrunjel daca aveti.

Dupa ce a trecut timpul de fierbere, scoateti oul int-o cana cu apa rece ca sa ii opriti gatirea, apoi il curatati de coaja, il taiati sferturi si il adaugati la salata.

Dregeti salata cu sare ulei si otet dupa gustul vostru, si pofta buna.



Piept de pui cu salata de patrunjel (1-2 portii; max 30 min)
Ingrediente:

O jumatate mare de piept de pui
1 ceasca mica de cuscus si o ceasca mica de apa
O legatura de patrunjel
O ceapa mica
2 rosii mici
Un castravete mic
Putin unt
Sare si piper
Ulei si otet
Cuscusul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. In cazul acestuia pe care il am eu, se amesteca acelasi volum de cuscus cu un volum identic de apa fiarta cu sare (o ceasca si o ceasca). Se amesteca continuu 1 minut pana apa se absoarbe bine, altfel bobitele se lipesc intre ele. Il dam deoparte.

Taiem toate legumele cubulete de aceeiasi dimensiune. Le transferam intr-un bol.

Taiem marunt si patrunjelul. Il adaugam peste legume.

Adaugati si cuscus. Cat puneti depinde de voi. Puteti sa-l folositi pe tot sau doar jumatate. Garnitura este gata.

La pieptul de pui intai taiem inner fileul. Apoi feliem pe grosime, incet, fara graba, asa cum v-am aratat in videoclip. Daca nu aveti un cutit ascutit sau vi se pare prea complicat, cumparati piept de pui deja feliat, doar ca pretul per kg va fi putin mai mare.

Luati o punga de plastic si ii taiati baza si una din laterale. Puneti bucatile de pui in ea si cu ajutorul unei sticle goale bateti bucatile de pui. Loviti doar partile mai groase.

Puneti o tigaie pe foc mediu si lasati-o sa se incinga. Apoi puneti 2-3 linguri de ulei in ea, si plasati pieptul de pui. Nu aglomerati tigaia. In functie de marimea vasului vostru, puneti una sau doua bucati de carne, atat. Daca puneti totul deodata, carnea nu mai prinde crusta, ci doar se fierbe in suc propriu asa ca mai bine prajiti in doua transe.

Evident veti obtine mult piept de pui gatit, dar ce nu consumati la aceasta masa o puteti folosi intr-un sandwich pt pachetelul de pranz de a doua zi – gasiti o idee in videoclipul 5 idei de pachetel pt scoala, sau il pastrati pt urmatoarea reteta de aici.

Carnea se intoarce atunci cand este gatita mai mult de jumatate pe prima parte. Evident pe cealalta parte nu va mai trebui sa tineti la fel de mult. Din pacate nu exista un timp standard de gatire, el depinde de foarte multi factori. Ca sa vedeti cand e gata faceti o mica taietura in partea cea mai groasa a fripturii . Daca nu mai roz inauntru, e gata. Cu timpul va veti da seama fara sa mai taiati.

Dupa ce ati scos pieptul de pui ca sa ii dati gust si sa il mentineti suculent, trebuie sa-l ungeti cu o feliuta mica de unt.

Puneti, sare, piper daca vreti, si serviti, alaturi de salata de patrunjel cu cuscus. In momentul serviri bineinteles veti drege salata cu sare, ulei si otet, ca la orice salata care se respecta.



Quesadilla cu pui (1 portie, 10 min)
Ingrediente:

O foaie de tortilla
Carne de pui gatita de la o masa precedenta
Un ardei gras mic
O rosie mica
Putina ceapa
Daca aveti putin porumb din conserva
O bucata de branza gouda (aprox 80 grame)
Sare
Putin ulei
Branza trebuie rasa. Daca nu aveti razatoare cumparati branza gouda deja feliata, pentru sandwich.

Taiati o ceapa solzisori subtiri, si un ardei gras foarte mic, tot asa straifuri subtiri.

Puneti intr-o tigaie incinsa putin ulei, si caliti pana se inmoaie bine si se patrund. Nu dureaza mult, doar vreo 5 minute, dar trebuie sa amestecati aproape continuu, pentru ca ceapa se arde foarte repede.

Mai aveti nevoie de cateva cubulete de rosie, cateva insemnand nu mai mult de o lingura.

Eu folosesc piept de pui gatit, care a ramas de la reteta precedenta, dar se poate folosi foarte bine pui la rotisor. Dupa ce ati consumat pieptul si copanele pe carcasa mai ramane o gramada de carne pe care puteti sa o adunati si sa o folositi aici, doar sa nu uitati sa-i puneti putina sare.

Pe jumatate de tortilla puneti un strat de branza, un strat de legume calite, carne de pui (puteti pune mai multa sau mai putina, cum va place), porumb – daca aveti nu e obligatoriu, si cubuletele de rosie. Terminati tot cu un strat de branza. Inveliti cu cealalta jumate de tortilla.

Se incinge tigaia, dar cu focul mic spre mediu, nu mare, se adauga 2-3 linguri de ulei si se pune quesadilla. Se lasa sa se rumeneasca pe prima parte, apasandu-se din cand in cand, ca sa se capete coeziune, apoi se intoarce si se rumeneste cealalta parte. Este important sa nu aveti focul mare iar quesadilla sa petreaca minim 5 minute in tigaie, mi ales daca ati facut-o mai groasa, ca branza sa aiba timp sa se topeasca in totalitate.

Se serveste imediat.

Paste cremoase cu sos de branza (1 portie, 10 minute)
Ingrediente:

O cana de paste mici adica aprox 100 g
O cana plina de lapte (250 ml)
Branza telemea aproximativ 100 g
Putin unt
si optional putin zahar
Pentru aceasta reteta eu folosesc mini fusilli care fierb in 3 minute. Puteti folosi si melci spiralati cu fierbere normala de 7-8 minute, dar in acest caz trebuie sa folositi in plus inca o jumatate de cana de lapte, pentru ca la o fierbere mai indelungata se va evapora mai mult lichid. Daca vreti sa folositi alte forme de paste, de dimensiuni mai mari, sa aveti grija ca intr-o cana vor intra mai putin de 100 g.

Asadar, punem laptele la fiert, cu focul mic, pentru ca el se arde foarte usor. Cand da in clocot adaugam pastele si fierbem conform instructiunilor de pe pachet, adica in cazul meu 3 minute. Intre timp sfaramam bine branza cu furculita. Eu am folosit doua bucatele de branza diferite care mi-au ramas prin frigider. Orice branza gen telemea este buna, doar sa aveti grija sa nu aiba clorura de calciu la ingrediente. Nu doar ca nu e sanatoasa, dar clorura de calciu previne branza sa se topeasca complet in paste. Vor ramane unele bucatele tari si gumoase, care nu sunt placute. Asa ca aveti grija atunci cand o cumparati.

Cand timpul de fierbere al pastelor aproape a trecut, adaugam branza, oprim focul si amestecam pana ce se formeaza un sos cremos.

Mai este nevoie doar de o bucatica mica de unt, si pastele sunt gata de servit. Daca sunteti insa ca mine, adica un fan al combinatie dulce sarat, mai puteti adauga 2 linguri rase de zahar. De fapt daca adaugati zahar, puteti renunta la bucatica de unt.



Sandwich cald cu carnat picant si ou (1 portie, 12 min)
Ingrediente:



Aproximativ 150 g carnat proaspat picant
O mini franzela alba
Un ou
Putina boia bulce
Ketchup
Cateva frunze de salata
O jumatate de rosie
Cumparati de la magazin carnat picant proaspat. Scoateti carnea din membrana. O puneti la prajit, in putin ulei, deoarece carnea isi va lasa si ea grasimea ei. Pastrati focul mediu si rumeniti bine pe toate partile. Spargeti oul intr-un castronel si amestecati-l cu un varf de lingurita de boia dulce. Atunci cand carnea este rumenita o adunati in mijlocul tigaii si turnati peste ea oul. Aproape imediat el se va coagula si peste veniti cu mini franzela despicata in doua. Foarte bine merg aici si chiflele pt hot-dog. Daca aveti chifle mici puteti sa folositi doua odata.

Presati franzela.

Dupa ce oul este complet gatit, inchideti sandwichul ca pe o scoica, si mai tineti putin in tigaie ca sa incalziti si baza; sa o faceti putin crocanta.

Scoateti din tigaie, desfaceti-l, puneti putin ketchup, cateva felii de rosie, cateva frunze de salata (sau poate putina varza tocata).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.