Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  POLIANTHES TUBEROSA (Tuberoza)
821 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum cultivam tuberoza
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tuberoza
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tuberozele
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea gazonului vara | Sfaturi practice
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradinile japoneze mici – TSUBONIWA
690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi utile pentru plantarea si intretinerea culturii
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Propagarea ramurilor de trandafir in nisip
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dicentra spectabilis
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montaj rigips, gips carton, tavane, pereti despartitori
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de janinadesign
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Tuberoza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.07.2020  Adauga la favorite 620 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Disparuta in prezent din mediul natural care i-a dat nastere, tuberoza (Polianthes tuberosa) este o planta perena din familia Agavaceae cunoscuta vechilor civilizatii ale lumii pentru proprietatile sale magice si curative.

Tuberoza este consacrata in mitologia si cultura indiana fiind folosita in diferite ritualuri traditionale, precum este de pilda nunta. Numele sau stiintific releva culoarea pura a florilor si totodata face aluzie la sistemul interesant de radacini pe care il detine. In afara de numele standard oferit de botanisti relativ recent planta a fost cunoscuta pe alte meridiane si ca "regina noptii" sau ca "pafum de noapte".

Originara de pe meleagurile insorite ale Mexicului, tuberoza nu a intampinat dificultati in a se adapta noilor conditii din Europa in masura in care i-au fost respectate putinele cerinte. In conditiile oferite de climatul tarii nostre florile se pot dezvolta in afara locuintei din primavara pana toamna tarziu. Parfumul lor este mai putin intens pe parcursul zilei si se intensifica odata cu sosirea noptii.

Spre deosebire de alte plante care isi pierd parfumul odata ce le-a fost taiata tulpina, tuberozele continua sa imbie simturile cu aceeasi intensitate mult timp dupa ce au fost asezate in glastra. Din acest motiv este una dintre cele mai apreciate si utilizate flori in decoratiunile florale ale sezonului pe care il traversam.

Cand sunt plantate afara tuberozele au nevoie de o pozitie care sa le ofere lumina si caldura pentru cat mai mult timp de-a lungul zilei si de un sol bine drenat, imbogatit in prealabil cu substante nutritive(compost). In principiu bulbii trebuie plantati la o adancime de 8-10 cm si la 15-20 cm unul de celalalt urmand a fi udati din abundenta pana la aparitia primilor muguri. In zonele cu ierni aspre bulbii vor fi plantati in containere si tinuti intr-o camera luminoasa si bine incalzita.

Uleiurile esentiale extrase din tuberoza sunt considerate benefice pentru organismul uman dovedindu-se capabile sa induca pacea si sa stimuleze creativitatea. Industria parfumurilor a profitat de mirosul suav al florilor dand nastere unora dintre cele mai fine si apreciate produse.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.