Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Outfitters East Coast Canada
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Burntcoat Head Park-Nova Scotia
29 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golful Dickenson, Antigua
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golful Akaba (Eilat)
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golful Cook, Moorea, Tahiti.
501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
00:28
  Aqaba (Golful Aqaba) Frontiera intre Israel si Iordania
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Keykubat - se afla in golful de est al statiunii. Este o
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biarritz-Golful Biscay,
239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golful Mahone-Nova Scotia
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golful Ha Long-Vietnam
749 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Golful Fundy

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.07.2020  Adauga la favorite 842 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Golful Fundy (in franceza Baie de Fundy) este un golf de pe coasta atlantica a Americii de Nord, la nord-est de Golful Maine intre provinciile canadiene New Brunswick si Nova Scotia, cu o mica parte atinge statul american Maine.

Golful Fundy este cunoscut pentru mareele sale care au un nivel mare. Rivalizeaza cu Golful Ungava din nordul Quebecului si Estuarul Severn din Marea Britanie, are una dintre cele mai inalte culmi verticale de maree din lume.

Portiuni din Golful Fundy, Golful Shepody si Bazinul Minas, formeaza unul din cele sase situri canadiene din rezervatia "Western Hemisphere Shorebird Reserve Network". Acesta este detinut de catre provinciile New Brunswick si Nova Scotia, si "Canadian Wildlife Service", si este gestionat in conjunctie cu "Ducks Unlimited Canada" si "Nature Conservancy" din Canada.

Golful Fundy este cunoscut pentru mareele sale care au un nivel ridicat. Cautarea pentru a afla unde se gasesc cele mai mari maree a dus la o rivalitate intre Bazinul Minas din Golful Fundy si Bazinul Leaf din Golful Ungava.

"Serviciul Canadian Hidrografic" in cele din urma a declarat ca s-au masurat maree de 16.8 metri in Bazinul Leaf pentru Golful Ungava si de 17 metri la Burntcoat Head pentru Golful Fundy.[3] Cel mai inalt nivel de apa inregistrat vreodata in Golful Fundy a avut loc la capul din Bazinul Minas in noaptea de 4-5 octombrie 1869 in timpul unui ciclon tropical numit "Saxby Gale". Nivelul apei de 21,6 metri a rezultat din combinatia de vant puternic, presiunea atmosferica anormal de joasa si un val de primavara.

Bazinul Leaf a fost masurat doar in ultimii ani, in timp ce sistemul Fundy a fost masurat pentru multe decenii. Mareea de la Bazinul Leaf este mai mare, in medie, decat mareele de la Bazinul Minas, cu toate acestea, cele mai inalte culmi ale mareelor masurate sunt la Burntcoat Head si rezulta din mareele de primavara masurate la punctul culminant al ciclului mareelor la fiecare 18 ani.

In perioada de 12.4 ore cat dureaza mareele, 115 miliarde de tone de apa curg in si in afara golfului.

Mareele din Golful Fundy sunt semidiurnale.Mareele semidiurnale sunt mareele care au doua cote inalte si doua coborasuri in fiecare zi. Inaltimea apei care se ridica si coboara in fiecare zi in timpul acestor maree este aproximativ egala. Exista aproximativ sase ore si treisprezece minute intre fiecare maree inalta sau joasa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.