Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jean-Francois Millet
962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Theodore-Agrippa d’Aubigne
914 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scoala de la Barbizon
1.594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pablo Picasso: O colectie de 855 de lucrari
574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nikolai Andreievici Rimski-Korsakov
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Theodore Gericault
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jean-Edouard Vuillard
1.412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sagrada Familia, Barcelona
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile Luvrului - Paltul muzeu (Documentar BBC)
2.606 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Constantin Brancusi--viata si opera
1.958 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Theodore Rousseau:

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.06.2020  Adauga la favorite 580 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Theodore Rousseau, fiul unui croitor, s-a nascut la 15 aprilie 1812 in Paris. In copilarie a avut probleme cu sanatatea, din aceasta cauza a petrecut mult timp la tara. Cand in 1821 se reintoarce la Paris, ia primele lectii de pictura. Cativa ani mai tarziu, picteaza in atelierul peisagistului Remond Rousseau. La Muzeul Louvre, loc foarte des vizitat de el, picteaza un mare numar de copii dupa operele maestrilor olandezi. Pentru ca este atras in mod deosebit de pictura in plein-air, cauta teme in imprejurimile Parisului. Calatoreste mult in Franta. Viziteaza, printre altele, localitatile Lyon, Royan, Overnie, locuri din Normandia si Jura.

Tanar fiind, descopera in 1827 imprejurimile padurii Fontainebleau. Din 1833, locuieste la Chailly, apoi se muta in 1836 la Barbizon, unde in 1841 inchiriaza o casa. Tablourile sale nu au fost admise vreme indelungata la expozitiile anuale ale Salonului din Paris. Reuseste sa expuna abia in 1849. In acelasi an,se imprieteneste cu Jean-Francois Millet, care ii va fi vecin la Barbizon.

In padurile Fontainebleau - la cativa kilometri de Barbizon - se gaseste satul Apremont, celebru pentru vazele pictate, create sub influenta picturii sfarsitului secolului XVIII-lea. Stejari la Apremont este unul dintre cele mai remarcabile tablouri ale lui Rousseau. Printr-o minima adaptare la perspectiva, artistul obtine un efect vast, spatial perfect, in ciuda lipsei detaliilor. Pictura este realizata in contre-jour, stejarii sunt priviti dinspre partea umbrita, iar norii de pe cerul albastru al verii sunt pictati in tonuri foarte luminoase. Atmosfera este inundata de soare, peisajul autentic respira bucurie, nimic nu este pictat cu metodele traditionale.

Tabloul intitulat Luminis in padurea Fontainebleau, amurg (vezi: Galerie) arata aproape ca negativul tabloului anterior. Umbrele copacilor iau forme arhitectonice. In mijloc patrund in spatiul deschis razele portocalii ale luminii soarelui care apune. Rousseau reda atmosfera amurgului utilizand cu maiestrie jocul luminilor. Este indiscutabila influenta pictorului englez John Constable, amintind in special imaginile din tablourile reprezentand catedrala din Salisbury.

In 1854, Rousseau devine membru al Academiei de Arte Frumoase din Amsterdam. Spre sfarsitul vietii, ca artist cunoscut si apreciat, este presedintele juriului la Expozitia Mondiala din 1967. Cu putin timp dupa aceasta, la 22 decembrie 1867, Theodore Rousseau moare la Barbizon. Impreuna cu Jean-Francois Millet a fost cel mai cunoscut pictor al Scolii de la Barbizon


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.