Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa iti cureti repede si eficient ecranul telefonului
1.736 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  7 greseli frecvente care iti distrug telefonul
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 idei pentru telefonul tau
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de sughit
1.864 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Cum sa faci o Holograma cu ajutorul telefonului mobil
1.467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Samsung Galaxy.-cum il personalizezi
1.017 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapi de MAHMUREALA?!
4.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa scapi de mirosul de mancare arsa din casa
4.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa-ti colorezi parul doar pentru o zi
1.745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRUCURI PSIHOLOGICE incredibile
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum scapi de zgarieturile de pe ecranul telefonului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.05.2020  Adauga la favorite 324 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ecranul este una dintre cele mai importante componente ale unui telefon sau a unei tablete, insa este si cel mai usor de deteriorat prin intermediul zgarieturilor.

O simpla neatentie poate conduce la aparitia unor zgarieturi fine sau mai pronuntate la nivelul ecranului, iar daca scapi telefonul pe jos sunt sanse mari ca display-ul sa fie deteriorat iremediabil.

In cazul zgarieturilor fine, care de cele mai multe ori apar accidental si sunt vizibile doar din anumite unghiuri, exista cateva solutii simple si eficiente pe care le poti incerca pentru a le elimina.

Sfaturile de mai jos nu se aplica insa zgarieturilor pronuntate, in cazul carora cel mai probabil va trebui sa inlocuiesti ecranul. In plus, este important sa aplici sfaturile cu precautie, intrucat in caz contrar risti sa agravezi situatia. Prin urmare, nu ne asumam raspunderea in cazul in care zgarieturile devin si mai pronuntate dupa utilizarea uneia sau alteia dintre metodele de mai jos.

Zgarieturile fine ale ecranului pot fi eliminate
Zgarieturile fine ale ecranului pot fi eliminate
•pasta de dinti – pasta de dinti este una dintre cele mai banale solutii pe care le poti folosi pentru indepartarea zgarieturilor fine. Pune o cantitate mica de pasta de dinti pe un betisor de urechi sau pe o carpa moale si aplica substanta pe zgarieturi, de preferat cu miscari circulare. Ai grija sa nu scapi pasta de dinti pe margini, la imbinarea display-ului cu carcasa telefonului. Dupa aplicare, indeparteaza pasta de dinti ramasa pe ecran cu o carpa moale.
•alcool – cele mai multe smartphone-uri au un start anti-glare pentru a impiedica stralucirea acestuia in lumina naturala, insa in contact cu alcoolul acesta se dizolva. Prin urmare, alcoolul poate fi folosit pentru eliminarea zgarieturilor, dar numai in cazul in care il diluezi mult cu apa. Dupa ce aplici alcoolul diluat pe zgarieturi, sterge ecranul cu o carpa moale.
•bicarbonat de sodiu – chiar daca este folosit preponderent in bucatarie, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes si pentru smartphone-ul tau. Amesteca o lingura cu bicarbonat de sodiu cu apa pana la obtinerea unei paste groase si aplica produsul rezultat pe zgarieturi. Unul dintre dezavantajele acestei metode este ca lasa in urma numeroase resturi pe ecran, pe care trebuie sa le elimini cu o carpa moale.
•guma de sters – o alta solutie simpla si eficienta este folosirea unei radiere cu care sa stergi ecranul in zona afectata de zgarieturi. Pentru un efect cat mai pronuntat este important sa freci zona respectiva cateva minute. Din pacate, la finalul operatiunii, o buna parte din guma actioneaza ca un strat subtire de pasta lipicioasa pe care iti va fi destul de greu sa-l elimini. Poti apela la banala carpa moale sau, si mai eficient, la o rola de scotch pe care sa o aplici in zona respectiva pentru a atrage resturile de guma.

Zgarieturile profunde nu pot fi eliminate prin astfel de metode
Zgarieturile profunde nu pot fi eliminate prin astfel de metode
•ulei vegetal – uleiul vegetal poate reprezenta de asemenea o solutie in acest caz. In functie de dimensiunea zgarieturilor, ai nevoie de numai una-doua picaturi de ulei vegetal pe care sa le aplici pe suprafata ecranului. Nu folosi mai mult, intrucat risti sa deteriorezi suprafata ecranului. Aceasta solutie ascunde bine zgarieturile, insa efectul este mai degraba temporar, iar urmele de grasime sunt destul de greu de indepartat.
•vaselina – la fel ca in cazul uleiului vegetal, aceasta metoda ascunde zgarieturile fine doar temporar. Foloseste un betisor pentru urechi sau o carpa moale pentru a acoperi zgarieturile, dupa care curata usor suprafata adiacenta.
•smirghel – in cazuri extreme poti apela inclusiv la un smirghel, insa in aceasta situatie trebuie sa fii foarte precaut: suprafata smirghelului este foarte abraziva si poate conduce la o deteriorarea si mai grava a telefonului. Prin urmare, foloseste gentil acest instrument si verifica permanent starea ecranului pentru a evita o surpriza neplacuta. De altfel, aceasta solutie este indicata mai degraba pentru spatele telefonului, nu pentru ecran.

In cazul in care zgarieturile sunt profunde, iar metodele de mai sus nu functioneaza, cel mai bine este sa apelezi la un service pentru inlocuirea ecranului. In unele cazuri si la anumite service-uri, aceasta procedura poate fi insa atat de costisitoare incat este mai rentabil sa cumperi un smartphone nou.

Tocmai de aceea, este mai bine sa previi astfel de situatii, mai ales ca zgarieturile apar de cele mai multe ori in momente de neatentie. Daca esti genul de persoana care isi zgarie usor ecranul, foloseste o folie de protectie. Gasesti folii de protectie pentru aproape orice telefon de pe piata, iar cei mai multi vanzatori o aplica gratuit pe telefon


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.