Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea lui John Lennon (SUA 2000) / 84 minute
2.547 vizite - 0 comentarii
adaugat de camil
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 7/7
1.537 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 2/7
1.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 6/7
1.391 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 5/7
1.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 1/7
1.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 4/7
1.171 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (SUA 2009) - Part 3/7
1.162 vizite - 0 comentarii
adaugat de goana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (2009) Drama 98 min
1.572 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Birth of the Beatles (SUA 1979) Drama,Biografic 101 min
1.899 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

John Lennon viata sa (SUA 2000)Biografic 85

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.04.2020  Adauga la favorite 463 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.
   
 
His Life The John Lennon Story Complete
Nota IMDB 6.0
Regia David Carson




Nascut si crescut in Liverpool, Lennon a fost implicat in mania skiffle, un stil de muzica cu influente de jazz, blues, folk si country. Prima lui trupa, numita The Quarrymen, a evoluat in The Beatles in 1960. Pe masura ce trupa ce dezintegra spre sfarsitul deceniului, Lennon s-a implicat intr-o cariera solo, in care a produs legendarele sale albume: "John Lennon/Plastic Ono band" si Imagine, si de asemenea cantece renumite precum "Give Peace a Chance" si "Imagine". John Lennon s-a retras din domeniul muzical in 1975, pentru a fi aproape de familia sa, dar s-a relansat in 1980, cu un album numit Double Fantasy. El a fost ucis la trei saptamani dupa lansarea acestuia.
Lennon era o natura rebela si avea un spirit acerb in muzica sa, in compozitiile sale, in desenele, in filmele si in interviurile sale, devenind de asemenea controversat din cauza parerilor sale politice. S-a mutat in New York in 1971, unde critica sa asupra razboiului din Vietnam l-a determinat pe Richard Nixon la lungi incercari sa il deporteze, in timp ce cantecele sale au fost preluate ca imnuri in miscarea anti-razboi.
Pana in 2010 14 milioane de albume ale lui se vandusera in intreaga lume, iar ca compozitor si interpret a fost de 27 de ori pe locul 1 in US Hot 100. In 2002, BBC l-a votat al optulea din cei mai mari 100 de britanici, iar in 2008 revista Rolling Stone l-a votat al cincilea din cei mai mari cantareti al tuturor timpurilor. Dupa moartea sa, a fost inclus in Songwriters Hall of Fame (in 1987), si in Rock and Roll Hall of Fame (in 1994).
1 957–65: Formarea, evadarea comerciala si turnee[modificare | modificare sursa]
The Beatles a aparut in urma primei formatii a lui John Lennon, The Quarrymen. Numit dupa Quarry Bank High School, grupul a fost format de catre el in septembrie 1956, pe cand avea 15 ani, si a inceput ca si cantaret de jazz. In vara anului 1957, The Quarrymen a cantat un „set de cantece spirituale", formate din jazz, si rock and roll. Lennon l-a intalnit prima oara pe Paul McCartney,iar la cea de-a doua interpretare, avand loc in Woolton in gradina bisericii St. Peter, McCartney a fost solicitat sa se alature trupei.
McCartney spune ca matusa Mimi „era foarte constienta de faptul ca prietenii lui John au fost de clasa sociala medie", si ii ocupa timpul atunci cand acesta venea in vizita. In conformitate cu fratele lui Paul, Mike , tatal lui McCartney nu a fost, de asemenea, de acord, declarand ca Lennon l-ar duce pe fiul sau „in necazuri", desi el mai tarziu a permis trupei tinere sa repete in camera din fata si McCartney pe strada Forthlin nr.20. In acest timp, Lennon(18 ani) a scris prima sa melodie, "Hello Little Girl", in Marea Britanie ajungand hit pentru urmatorii aproape cinci ani.
George Harrison s-a alaturat trupei ca si chitarist, chiar daca Lennon credea ca acesta era prea tanar pentru a fi in trupa. Asadar, McCartney a organizat o a doua auditie la etajul unui autobuz din Liverpool, cand Harrison a interpretat vulgar pentru Lennon. Stuart Sutcliffe, prietenul lui Lennon de la scoala de arte, s-a alaturat trupei ca basist mai tarziu. Lennon, McCartney, Harrison si Sutcliffe, au format trupa The Beatles in anul 1960. In luna august a aceluiasi an, The Beatles au ramas pentru 48 de nopti de rezidenta in Hamburg, Germania, si, in disperata nevoie de un tobosar, l-a rugat pe Pete Best sa li se alature. Lennon avea 19 ani, iar matusa lui, ingrozita atunci cand acesta I-a spus despre calatorie, l-a implorat sa ramana pentru a-si continua studiile in domeniul artei. Dupa prima rezidenta din Hamburg, trupa a acceptat inca una in aprilie 1961, si inca o a treia in aprilie 1962. Ca si restul membrilor trupei, lui Lennon i s-a facut cunostinta cu Preludin, si a luat droguri regulat, la fel si amfetamina pentru a putea sta treaz de-a lungul noptilor.
Brian Epstein, managerul grupului Beatles din 1962, nu a avut experienta in managementul artistic, dar a avut o influenta puternica asupra comportamentului lor pe scena si cod de imbracaminte. Initial, a rezistat la incercarile lui de a incuraja grupul, pentru a prezenta o prezenta profesionala, dar in cele din urma, s-a plans spunand: „As purta si un balon daca cineva m-ar plati pentru asta". McCartney a preluat basul dupa ce Sutcliffe a decis sa ramana in Hamburg si tobosarul Ringo Starr l-a inlocuit pe Best, completand grupul in totalitate pana in 1970 cand acesta s-a schimbat. Primul cantec al grupului a fost „Love me do". A fost lansat in octombrie 1962 si a ajuns numarul 17 in topurile britanice. Primul album inregistrat s-a numit „Please please me" in 11 februarie 1963, ziua cand Lennon a suferit o raceala, ceea ce a fost evident in ultimul cantec inregistrat in acea zi „Twist and shout". Compozitorii parteneri ai lui Lennon si McCartney au scris 8 din cele 14 melodii cu mici exceptii: una fiind acest album insusi, Lennon a trebuit sa-si prezinte iubirea pentru a rezista interviurilor. McCartney sustine ca ceilalti beatlesi il idolatrizau pe John: „Era ca si micul nostru Elvis si toti ne luam dupa el. Era cel mai in varsta si pe post de conducator. Era cel mai rapid si cel mai destept".
Cel mai mare succes al beatlesilor in UK,a fost la inceputul anului 1963. Lennon era in timpul unui turneu cand primul lui baiat, Iulian, s-a nascut in luna aprilie. In timpul showului de varietati regal sustinut in fata reginei mama si a celor din palatul regal britanic, Lennon a reusit sa creeze distractie in audienta. El sustine: „Pentru melodia urmatoare, va cer ajutorul. Persoanele care stau pe scaunele cele ieftine, bateti din palme, iar restul bateti din bijuterii." Dupa un an de Beatlemanie in UK, grupul a debutat, in februarie 1964, in Statele Unite, in showul lui Ed Sullivan, marcand inceputurile carierei internationale. Au urmat timp de doi ani turnee si scrieri de melodii, timp in care Lennon a scris doua carti: „In his own write" si „Spaniard in the works". Au fost recunoscuti de catre britanici in momentul in care au fost desemnati ca membrii ai ordinului Imperiului britanic de catre regina Elisabeta, in 1965.
1966-1970: Anii de studio, destramarea formatiei si cariera solistica[modificare | modificare sursa]
Cea mai mare ingrijorare a lui Lennon era ca fanii prezenti la concertele trupei nu puteau sa asculte muzica din cauza strigatelor. Ajutorul lui Lennon s-a exprimat prin propriile sentimente in 1965 sustinand: "Am vrut. A fost cantecul meu de strigat de ajutor. "Intre timp a luat in greutate fiind constient de aceasta modificare. In ianuarie anul urmator, in mod ciudat, a facut cunostinta cu LSD, cu ocazia unei cine oferite de catre un stomatolog, ocazie cu care Harrison si sotiile invitatilor au pus in cafea, droguri. In momentul plecarii, gazda si-a dat seama de ce substanta au luat sfatuindu-i sa nu paraseasca casa din cauza efectelor adverse. Cateva luni mai tarziu, cu ocazia unui interviu cu un reporter de la Evening Standard numit Maureen Cleave, Lennon a remarcat: "Crestinismul va cadea. Va scadea si va disparea. Suntem mai populari decat Iisus-nu stiu care va fi mai presus:rock and roll sau crestinitatea? "Acest comentariu a trecut neobservat in Anglia, dar a creat o mare ofensa in Statele Unite. Rezultatul a fost arderea placilor cu Beatles prin activitatea Ku Klux Klan si amenintarile la adresa lui Lennon au contribuit la oprirea turneului. In 1966, Lennon s-a considerat pierdut si a hotarat parasirea grupului. De cand cu ingerarea de LSD in ianuarie, el a luat in permanenta droguri fiind sub influenta lor pe o perioada mai mare de un an, ceea ce a determinat pierderea identitatii sale. In 1967, a aparut albumul “Sgt. Pepper`s Lonely Hearts Club Band "care a relevat lirica puternica a lui Lennon comparativ cu cantecele din primii ani.
In august, grupul a fost introdus la Maharishi Mahesh Yogi, grupul efectuand o instructie de meditatie transcedentala intr-un seminar din Bangor. In timpul seminarului, Epstein a decedat. Ca atare, Lennon sustine ulterior: "Am stiut ca vom avea probleme". Ulterior, ei au calatorit la asramul Maharishi din India unde au compus cele mai multe cantece pentru Beatles si Abbey Road. In octombrie 1967, Lennon apare intr-un film de lung metraj, o comedie impotriva razboiului numita “How I won the war ". McCartney a organizat primul proiect al grupului dupa moartea lui Epstein intitulat “Magical mystery" in decembrie 1967. Odata cu plecarea lui Epstein, toti membrii grupului s-au profilat pe activitati de bussiness, iar in februarie 1968, au format o corporatie multimedia numita Apple Corps. Lennon a sustinut acest lucru pentru libertatea artistica in contextul unei structuri de bussiness. Din cauza activitatii crescute cu drogurile si a preocuparii in crestere cu Yoko Ono, planuind si un mariaj, a lasat corporatia pe mainile lui Klein, desemnat ca director executiv. Totusi McCartney nu a semnat niciodata un contract de management.
La sfarsitul anului 1968, Lennon a aparut in filmul The Rolling Stones rock and roll circus "in rolul unui membru a unei trupe: "Dirty mac". Grupul format din Lennon, Eric Clapton, Keith Richards si Mitch Mitchell, de asemenea au cantat in acest film. Lennon si Ono, s-au casatorit pe 20 martie 1969, realizand o serie de 14 litografii numite Bag one!reprezentand scene din luna de miere, dar care au fost indecente. Intre 1968-1969, Lennon si Ono au inregistrat 3 albume impreuna: Unfinished music Number 1: Two Virgins, Unfinished music Number 2:Life with the lions si Wedding Album. In 1969, ei au format grupul Ono, realizand Live peace in Toronto 1969 ". Ca protest al implicarii Marii Britanii in razboiul civil nigerian, Lennon returneaza medalia de MBE reginei, desi aceasta nu a avut niciun efect asupra statusului lui de NBE. Intre 1969-1970, Lennon a lansat cantecul "Give peace a chance ", "Cold Turkey ", "Instant Karma".
Lennon a parasit grupul Beatles in 1969. El a fost de acord sa nu informeze media pana cand grupul a renegociat contractele de inregistrare. In interviurile ulterioare cu Rolling Stone, si-a revarsat amaraciunea asupra lui McCartney: "Am fost un prost sa nu fac ceea ce facea Paul, care a fost folosit pentru a fi faimos si pentru a vinde albume. "El a mai povestit despre ostilitatea membrilor grupului asupra lui Ono si cum el, Harrison si Starr s-au saturat sa fie oamenii lui Paul. Dupa moartea lui Brian Epstein, am inceput sa ne certam. Paul a inceput sa ne conduca si sa fie liderul nostru. Dar ce insemna a ne conduce cand fiecare dintre noi ajungeam pe rand sa fim lideri?
Cariera solo[modificare | modificare sursa]
Dupa despartirea trupei The Beatles in 1970, Lennon si Ono au trecut prin terapia primara cu Dr. Arthur Janov in Los Angeles, California. Conceput pentru a elibera durerea emotionala din copilarie, terapia a durat doua jumatati de zile pe saptamana cu Janov timp de patru luni, el a vrut sa trateze cuplu pentru mai mult timp, dar ei nu au simtit nevoia de a continua si au revenit la Londra. Emotionalul debut solo al lui Lennon,John Lennon/ Plastic Ono Band(1970) a fost primit cu mare lauda. Criticul Greil Marcus a remarcat,"Vocea lui John se remarca a fi printre cele mai frumoase dintre toate cele rock".Albumul cotinea melodia "Mother", in care Lennon si-a confruntat sentimentele de respingere din copilarie, si Dylanesque "Working Class Hero", un atac amar impotriva sistemului social burghez, care, ca urmare a versurilor "sunteti inca tarani ai dracului", a cazut in mana operatorilor de radio. In acelasi an,Tariq Ali si-a exprimat opiniile politice revolutionare atunci cand a fost intervievat Lennon si l-a inspirat pe cantaret sa scrie "Power to the People".Lennon a devenit de asemenea implicat cu Ali in timpul unui protest impotriva revistei Oz pentru obscenitatea prosupusa. Lennon a denuntat actiunea ca fiind un "fascism dezgustator". El si Ono (ca Oz Elastic Band) au lansat single-ul "God Save Us/Do the Oz", si s-au alaturat in sprijinul revistei.
Weekend-ul pierdut[modificare | modificare sursa]
In timp ce Lennon inregistra Mind Games(1973), el si cu Ono au decis sa se separe. Urmatoarele 18 luni, pe care el le-a denumit ulterior „lost week-end", le-a petrecut in Los Angeles si in New York in compania lui May Pang. Mind Games, a aparut in Noiembrie 1973. El a contribuit si la „I`m the Greatest", la albumul lui Starr, Ringo (1973), care a aparut in aceeasi luna. La inceputul anlui 1974, Lennon bea extrem de mult si bufoneriile alcoolice cu Harry Nilsson incepeau sa intreaca masura. Doua incidente extrem de comentate au aparut in clubul The Troubadour in martie, primul in care Lennon si-a lipit un absorbant pe frunte si s-a tachinat cu o chelnerita, iar al doilea incident il reprezenta pe Lennon doua saptamani mai tarziu, cand, dat afara din acelasi club, s-a batut cu The Smothers Brothers. Lennon se decide sa produca albumul lui Nilsson, numit Pussy Cats, iar Pang inchiriaza o casa pe plaja din Los Angeles pentru toti muzicienii, dar dupa o luna cu asemenea depravare din partea artistului, cu sesiunile de inregistrari in haos, Lennon s-a mutat la New York cu May Pang sa-si finalizeze munca la albumul sau. In aprilie, Lennon a produs cantecul lui Mick Jagger numit „Too many Cooks" care a ramas, pentru motive care tineau de contracte, nelansat pentru mai mult de 30 de ani.
Retragerea si revenirea[modificare | modificare sursa]
Dupa nasterea celui de-al doilea fiu,Sean,in data de 9 octombrie 1975, Lennon si-a luat rolul de casnic,incepand ceea ce insemna un hiatus de 5 ani in industria muzicala,in aceasta perioada, acesta acordand toata atentia familiei sale. Timp de o luna, si-a completat contractul obligatoriu pentru EMI/Capitol pentru un nou album, prin lasanrea Shaved Fish, un album alcatuit dintr-o compilatie a unui album si a unor piese precedente. Si-a dedicat timpul pentru Sean, trezindu-se in fiecare zi la 6 am., sa-i prepare mancarea si sa petreaca timp cu el. A scris "Cookin`" („In the kitchen of love") pentru rotogravure lui Ringo Starr, performand cantece in iunie, care urma sa fie ultima lui inregistrare pana in 1980. Si-a anuntat in mod formal abandonul din industria muzicala la Tokio in 1977, spunand:" Am decis esentialmente, fara o decizie fantastica, sa fim cu bebelusul nostru cat mai mult timp putem, pana cand va veni timpul sa ne investim timpul si in alte activitati din afara familiei. In timpul in care a abandonat industria muzicala, a creat o serie de desene, si a publicat o carte care continea un mix de materiale autobiografice.
A aparut din nou, dupa abandonul sau in industria muzicala, in octombrie 1980 cu singlelul "(Just Like) Starting Over"urmat dupa o luna de albumul „Double Fantasy", care continea cantece scrise in timpul unei calatorii la Bermuda, pe o barca in luna iunie precedenta, care a reflectat ceea ce a facut Lennon in familia sa.
8 decembrie 1980: Moartea[modificare | modificare sursa]

im memoriam John Lennon
Ono a emis o declaratie a doua zi, spunand "Nu exista nicio inmormantare pentru John," si incheie cu cuvintele, "John a iubit si s-a rugat pentru rasa umana. Dorinta mea este ca oamenii sa se roage la fel pentru el". Trupul sau a fost incinerat la cimitirul Ferncliff in Hartsdale, New York. Ono a risipit cenusa lui in parcul central New York, in cazul in care Strawberry a fost creat mai tarziu. Chapman a fost gasit vinovat pentru crima de gradul al doilea si a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare. Incepand cu anul 2010, el a ramas in inchisoare, negand de mai multe ori adevarul.
In jur de ora 10:50 seara, pe 8 decembrie 1980, Lennon si Ono se intorceau acasa, la apartamentul lor din New York, cand Mark David Chapman l-a impuscat pe Lennon in spate de patru ori la intrarea in cladire. Lennon a fost dus la Urgente in apropiere, dar a fost declarat mort la 11:07. Mai devreme in acea seara, Lennon ii daduse un autograf lui Chapman.
Distributia
Philip McQuillan
... John Lennon


Daniel McGowan
... Paul McCartney (as Daniel McGowen)


Mark Rice-Oxley
... George Harrison


Jamie Glover
... Brian Epstein

Christine Kavanagh
... Julia Lennon

Blair Brown
... Mimi Smith

Gillian Kearney
... Cynthia Lennon

Lee Williams
... Stuart Sutcliffe

Kristian Ealey
... Ringo Starr (as Christian Ealey)

Paul Broughton
... Promotor

Michael Ryan
... Rory Quinn


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.