Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  In cautarea gigantilor. Vanatoarea de viata
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pelerinaj in Tara Sfanta
1.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tara Sfanta si Tibet
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In cautarea eclipsei perfecte
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Sfanta Treime din Soporu de Campie
1.564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eternul Egipt – In cautarea mormintelor ascunse
629 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumi extraterestre.Cautarea Pamantului
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva -
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva paradoxuri fascinante legate de Univers
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In cautarea fotbalului pierdut
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

In cautarea Lancei Sfanta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.04.2020  Adauga la favorite 273 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sf Lance cunoscuta sub numele de Sulita Sfanta, Sabiei Destinului, Lance a Longinus, si sulita lui Longinus, este numele dat lance care strapuns partea lui Isus in timp ce atarna pe cruce, in conformitate cu Evanghelia dupa Ioan .
Una dintre cele mai importante artifacte din istoria omenirii este o lance. Si nu oricare lance ci una confectionata de catre un fierar iscusit din Damasc, asa cum nu a mai existat altul, dintr-un material misterios, supranumit fier ceresc si din cutitul Sf. Ilie. Lancea Destinului sau Lancea Sfanta este arma cu care Longinus i-a strapuns coasta dreapta lui Iisus, apoi curgand apa si sange.

Longinus era un soldat roman de cariera, care a cumparat Lancea Sfanta de la fierarul din Damasc. El a dat o mica avere pe arma magnifica, 30 de talanti, o suma impresionanta la acea vreme, echivalentul a sute de mii de euro in zilele noastre. In urma achizitiei sale, fierarul l-a consolat spunandu-i ca “sa nu iti para rau pentru banii pe care i-ai dat pe aceasta sulita pentru ca va fi mai faimoasa decat cetatea Damascului cu cele sapte porti ale sale". Presentimentul fierarului avea sa se implineasca la scurta vreme dupa ce Longinus a cumparat faimoasa lance. Legendele sustin ca Lancea Destinului confera puteri iesite din comun celui care o detinea. Talentele militare si victoria erau aduce in orice circumstanta de magnifica arma. Dupa ce legionarul Longinus si-a indeplinit destinul, de a-l injunghia cu Lancea Sfanta pe Iisus zacand pe cruce, artefactul a ajuns in mana imparatului Traian. Se cunoaste foarte bine faptul ca Traian a reusit sa-i invinga pe legendarii daci cu ajutorul artefactului sfant, chiar daca acestia erau recunoscuti pentru invincibilitatea lor.
Mai tarziu, Lancea Sfanta a ajuns in mana Sfantului Mauritius Africanul, primul cavaler crestin. Apoi apare subit in Bizant, unde cade in mainile lui Constantin cel Mare, iar apoi a fost furata de venetieni. Ultima stire concludenta arata la sulita a facut parte din tezaurul calugarilor templieri. Istoria speculatiilor artefactului sfant incepe in anul 1938, cand arheologul german Otto Rahn, a descoperit-o pe undeva prin Franta. Imediat dupa celebra descoperire, Lancea ajunge in posesia lui Hitler, unde ramane pana in anul 1942, cand este furata de un comando american. In prezent se presupune ca artefactul se afla la Fort Knox, ceea ce confera Washington-ului statutul de oras invincibil. Lancea este cel mai de pret obiect existent pe Pamant pentru ca se crede ca cel care o detine va stapani lumea. Daca privim istoria, legenda sulitei cu care a fost injunghiat mantuitorul, a conferit statutul de invingator tuturor celor care au manuit-o.

Cornelius Longinus si-a pierdut vederea dupa ce a savarsit abominabila crima, dar s-a vindecat in clipa in care a atins sangele lui Iisus. A renuntat la cariera de soldat si s-a convertit la crestinism. A murit precum un martir si a fost ridicat la rangul de sfant, regasindu-se in zilele noastre in calendarul catolic si ortodox sub denumirea de Sfantul Longinus.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.