Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ordinul Jartierei
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Cruciadelor - Documentar BBC / Episod 1
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Arabia Saudita
919 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Cruciadelor - Documentar BBC / Episod 2
646 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Japonia - Casta samurailor /
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de escortgu
 
  Castelul Bran, istorie si legenda
764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Peninsulei Crimeea / Anii 1100 - 2016
908 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
  Suleyman Magnificul -adevarul istoric
6.621 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Decoratia Legiunea de Onoare -Franta
464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In cautarea regelui Arthur
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Cavalerii Templieri in timpuul Cruciadelor

 
 
 
 
 
Adaugat de TUDOR 08.12.2019  Adauga la favorite 654 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Istoria Cruciadelor este strans legata de istoria ordinelor militare. Ordinele cavalerilor ioaniti, templieri sau teutoni, pentru a le numi pe cele mai cunoscute, au aparut din nevoia de a apara statele cruciate si pe pelerinii din Tara Sfanta.

Amploarea cruciadelor, fenomen definitoriu al Evului Mediu, a dus la crearea ordinelor militare, cu scopul apararii regatelor crestine din Tara Sfanta si a pelerinilor crestini. Create dupa prima cruciada, Ordinul Templierilor si Ordinul Ioanitilor au fost cele mai importante ordine militare religioase, care au asigurat supravietuirea regatelor latine timp de aproape doua secole.

Dupa cucerirea Ierusalimului si a celorlalte orase controlat pana atunci de turcii selgiucizi, cruciatii si-au dat seama ca vor avea nevoie de o forta militara constanta pentru a-si pastra teritoriile.

Problema era ca cei mai multi cavaleri doreau sa se intoarca inapoi in Europa. Noile regate latine ramaneau asadar vulnerabile in fata arabilor, care puteau ataca din nou oricand. S-a ajuns astfel la crearea unor ordine religioase militare. Primul a fost cel al Templierilor, fondat in 1118, cand 9 cavaleri francezi au jurat ca vor apara Crestinatatea impotriva oricarui dusman.

Aceste ordine militare pot fi vazte ca un produs al societatii crestine medievale si a diversitatii care incepuse sa caracterizeze viata religioasa a epocii. Lupta pentru scopuri nobile ajunsese sa fie considerata o cale spre mantuire, dar si un act de caritate, deci o cariera acceptabila pentru un laic care dorea sa duca in acelasi timp si o viata religioasa.

Astfel, membrii ordinelor militare traiau potrivit unor reguli asemanatoare si, in parte, bazate pe regulile manastiresti, dar aceasta viata monastica era completata de lupta pentru apararea crestinatatii.

Ordinele militare in Tara Sfanta

In ciuda criticilor la adresa ordinelor militare, acestea s-au dezvoltat foarte repede. Succesul Templierilor a servit drept inspiratie pentru noile ordine militare, care se dezvolta insa nu ca reproduceri ale primului ordin, ci independent, pornind de la unele organizatii religioase mai vechi. Cel mai bun exemplu este cazul Ioanitilor. Acest ordin s-a nascut dintr-o organizatie calugareasca caritabila fondata in jurul anului 1023, cu scopul de a infiinta spitale si de a avea grija de pelerinii crestini de la Ierusalim. Dupa caderea Ierusalimului in mainile turcilor, spitalul Ospitalierilor a fost distrus. El a fost reconstruit dupa Prima Cruciada, iar ordinul religios a fost reorganizat si a luat forma unui ordin militar.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.