Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Principesa Margareta 2011
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Margareta a II-a a Danemarcei
1.444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Ana, Principesa de Bourbon-Parma
1.190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thales din Milet
402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Varful Everest
464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dmitri Ivanovici Mendeleev
439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul"Iulia Hasdeu". Adevar sau legenda?
1.437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fatehpur Sikri-India
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copacii Dragonului Socotra
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Judetul Bacau
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

In numele Tatalui.Principesa Margareta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.10.2019  Adauga la favorite 536 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Implinirea unui sfert de secol de la venirea in tara a Altetei Sale Regale Principesa Margareta este aniversata, la TVR, prin difuzarea, in cadrul unei editii speciale Ora Regelui, a documentarului „In numele Tatalui". Documentarul, cu o durata de 50 de minute, prezinta imagini valoroase din acesti ani, unele putin cunoscute publicului, precum si marturii impresionante ale martorilor acelor vremuri. Acestora li se adauga pretioasa arhiva a emisiunii Ora Regelui.

„In numele Tatalui este povestea unei femei nobile care a crezut in Tara sa. Intr-un sfert de secol, Margareta, fiica Regelui Mihai, a luptat pentru sanatatea copiilor, impotriva singuratatii batranilor, a incurajat si a sprijinit cultura si a invins mentalitati bolnave de comunism. Si-a castigat nobletea prin lupta. Astazi este Principesa Romaniei", este descrierea pe care echipa realizatoare o face filmului.

Actiunea documentarului incepe in 18 ianuarie 1990, data ce a trecut aproape neobservata in calendarul noii Romanii. In acea zi se inchidea, aproape pe nestiute, un cerc deschis in ianuarie 1948, odata cu plecarea Regelui din tara, dupa abdicarea impusa. In 1990, cand a venit in Romania, ideea Principesei era sa-i ajute, asa cum poate, pe romani. Au fost ani foarte grei, in care lupta cea mai grea a fost sa schimbe mentalitati, relatiile dintre oameni, distruse de cei 50 de ani de comunism. Asa s-a nascut ideea infiintarii fundatiei care ii poarta numele si promoveaza idealurile carora Principesa le ramane credincioasa.

Nimic nu avea sa o pregateasca pe Principesa Margareta pentru ce va urma. Nici macar instruirea primita de la tatal sau, Regele Mihai, nu o va feri de haosul, degringolada si reaua credinta din tara. In plus, numele nu o ajuta. Dimpotriva. Facea parte dintr-o lume pe care romanii nu o mai intelegeau si de care le era teama.

Au trecut 25 de ani de la momentul in care soarta a decis ca exilul s-a incheiat, iar fiica regelui a aratat ca „acasa" inseamna doar Romania. Principesa Margareta si-a castigat dreptul de a reprezenta Romania. A dus o lupta indarjita pentru a dovedi ca, fiica tatalui sau fiind, nu are doar prin nastere ocazia de a purta stindardul regalitatii, ci si prin merit. Legamantul pe viata al Regelui Mihai cu tara este dus mai departe. Anonima, dar indarjita femeie care a invins un sistem ostil in anii ‘90, doar pentru a face bine, este astazi Principesa a Romaniei. (Sursa: TVR1)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.