Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Parcul marin de observare subacvatica Eilat
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Sfaturi si trucuri pentru calatorii
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Nusa.
328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  The Great Bue Hole (Belize)
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rezervatia subacvatica a lui Jacques Cousteau
556 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 SFATURI pentru un EXAMEN DE NOTA 10
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Resorts World Sentosa
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri incredibile de facut in Vietnam
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheile Florida
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astana-Kazahstan
879 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

5 sfaturi pentru fotografia subacvatica reusita

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.10.2019  Adauga la favorite 210 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Siguranta inainte de toate.
Unele lucuri sunt mult mai important decat poza. Fotografia subacvatica presupune un risc crescut, dar controlabil, de moarte sau accidentare destul de grava deci este important sa respectam regulile de siguranta la scufundare, oricant de unica si minunata ni s-ar parea fotografia pe care putem obtine. Cunostiintele si abilitatile de baza in scufundare, mai ales controlul flotabilitatii, sunt nu doar esentiale, dar fara ele, imaginile sub apa vor fi sub nivelul marii, sau al asteptarilor cel putin.
2. Respecta mediul subacvatic.
Pornind de la punctul 1, este un privilegiu sa te scufunzi si sa faci poze deci asigura-te ca nu faci asta in detrimentul vietii marine. Nu deranja viata marina si nu strica reciful. Inainte sa faci poze, tine cont de pozitia subiectului si decide daca este posibil sa faci poza fara sa atingi, sa ranesti sau chiar sa strici, mai ales daca fotografiezi de exemplu un recif de corali. Este bine ca niciodata sa nu urmaresti animale ca testoase sau rechini. Imaginile nu vor fi pe masura asteptarilor, lasa-le sa inoate in voie, nederanjate si alege momentul in care sa te apropii fara sa le deranjezi. Nu atinge animalele mai mici, nu incerca sa le aranjezi pentru poza perfecta iar daca te scufunzi cu un scafandru drept ghid, explica-i si acestuia ca nu doresti sa puna nimeni animalele in pozitia de poza perfecta. Oceanele noastre sunt intr-o stare oricum fragila, nu ai scuza daca incerci sa faci o poza frumoasa facand rau putinului care a ramas.
3. Apropie-te gradual
Apropie-te incet, si mai mult, si mai mult. Acele imagini cu rechini, balene sau alte animale marine mari si care castiga premii sunt fotografiate cu obiectiv fish-eye, la mai putin de un metru. Apa absoarbe mai multa lumina decat aerul si o face diferentiat in spectrul culorilor, iar nuantele de rosu ale spectrului dispar primele. Chiar si in apa cea mai cristalina, lumina rosie naturala este aproape absenta la adancimi mai mari de 8 metri si multe dintre culori se pierd pe masura ce cobori la adancime. Sub 30 de metri, mai vezi doar albastru. Ochiul si creierul compenseaza lipsa de culori mult mai bine decat o fac senzorii aparatului de fotografiat asa ca ce iti poate tie aparea ca o scena intens colorata cu multe nunate de rosu si galben poate sa apara pe camera ca o imagine aproape monocroma in nuante de gri si verde. Pentru a evita asta, folositi un blit sau lumina continua pentru a adauga culoarea inapoi in imagine. Cu toate acestea, chiar si cea mai puternica sursa de lumina poate sa redea intreaga paleta de culori doar subiectelor care sunt la un metru si un aparat cu blit poate fi eficient doar pana la 30-40 cm. Deseori apa contine particule care reflecta lumina, asa cum si fulgii de ninsoare o fac in aer. Asa ca se pastreaza o distanta cat mai mica intre camera si subiect pentru a obtine culorile reale, evitand retrodifuzia suparatoare, dar tinand evident cont de primele doua puncte.
4. Uita-te in sus.
Fotografiaza mai mult in sus. Recifii pot fi uimitor de frumosi si diversi dar se pot transforma intr-un fundal extrem de complex pe care poti rataci foarte usor chiar si cel mai nemaipomenit subiect. Mai mult, marea majoritate a publicului tau nu este familiarizata cu regnul subacvatic asa ca ajuta fie sa iti evidentiezi subiectul pe un fundal simplu fie sa il pui in contextul subacvatic pur si simplu. Pentru a face asta, alege un subiect pe care il poti fotografia de la acelasi nivel sau mai bine, de sub el cumva, tinand insa seama de punctul 2 de mai sus. Va fi mult mai usor daca subiectul tau se evidentiaza pe un fundal de apa albastra sau daca exte inclus intr-un context familiar, cum ar fi un fundal cu raze de soare care strapung suprafata apei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.