Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Trucuri curatare vase din inox
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de mirosul de peste
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  27 DE TRUCURI SI SFATURI UTILE PENTRU CURATENIE
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 trucuri inedite ca sa cureti usor vasele din inox
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vasele de arama
1.337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vasele din sticla
1.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti usor un cartof
2.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Raluca Rosca
 
  Cum sa cureti rapid si usor oua
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti rapid si usor oua
156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti pata din frigider
1.596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

7 trucuri inedite ca sa cureti usor vasele din inox

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.10.2019  Adauga la favorite 407 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu totii avem in bucatarie oale, cratite si tigai felurite. Ceranica, inoxul, emailul, vasele de Yena au toate utilizari benefice, in functie de mancarea pe care o pregatim si tipul de gatire. Oalele sau cratitele din inox sunt printre cele mai populare. Si asta pentru ca de obicei sunt mai usor de curatat si nu produc rugina. Inoxul este stabil la temperaturi ridicate, insa este bine sa observi cu atentie produsul inainte de a-l cumpara, ca sa te asiguri ca este de calitate si sa acorzi atentie detaliilor din specificatii. Componentele trebuie sa fie perfect sudate pentru a rezista in timp si pentru a putea avea performante optime.


Pentru a-ti mentine perfect curata oala din inox, exista cateva trucuri, despre care isi povestim in continuare.

CITESTE SI...
Gabriela Cristea a lasat rusinea deoparte si a spus cum face ea amor cu Tavi!
Gabriela Cristea a lasat rusinea deoparte si a spus cum face ea amor cu Tavi!
1. Apa si otet alb

Ai gatit si ai ars mancarea? La gunoi cu ea! Dar ce te faci cu oala din inox patata si deteriorata? Parca nu-ti vine s-o arunci si pe ea, mai ales daca este una de buna calitate! Iata un truc pe cat de simplu, pe atat de eficient care chiar functioneaza! Spala bine cratita, asa cum o faci de obicei, indeparteza cat mai mult din resturile alimentare arse, iar apoi toarna o cana de otet alb si apa cat sa acopere petele de arsura. Pune oala pe foc si lasa solutia sa fiarba 5 minute. Mancarea arsa, petele negre care pareau ca nu se vor mai curata vreodata se vor inmuia si se vor dezlipi foarte usor. Vei avea un vas curat, stralucitor, fara pete si zgarieturi, care va parea nou, ca sos din cutie!

2. Otet de mere si ulei mineral

Inmoaie o carpa curata in otet de mere si freaca petele de grasime sau arsura de pe vasul din inox. Daca iti este mai usor, poti pulveriza otetul direct pe pete. Lasa-l sa actioneze unul, doua minute, iar apoi poti incepe sa cureti. Adauga otet ori de cate ori este nevoie. La sfarsit, dupa ce ai indepartat orice urma de murdarie, sterge oala cu un servet curat si uscat. Urmatorul pas: inmoaie coltul unei carpe in putin ulei mineral. Freaca energic vasul pe exterior si vei observa ca-si va recapata stralucirea de odinioara. Atentie! Foloseste doar ulei mineral! In nici un caz nu te baza pe cele vegetale deoarece, indiferent de cat de mica ar fi cantitatea folosita, acestea rancezesc, iar vasul va prinde un miros urat.

3. Detergent de vase si ulei de bebelus

Detergentul de vase este degresant si te va ajuta sa cureti vasele din inox, cu conditia ca acestea sa nu fie foarte arse sau foarte patate. Ce trebuie sa faci? In primul rand, pune oala in chiuveta si umple-o cu apa fierbinte. Apa va inmuia grasimea si petele de mancare arsa, depuse pe peretii vasului. Dupa 15 minute, arunca apa si inmoaie un servet din material textil in detergent de vase lichid. Cantitatea de detergent trebuie sa fie foarte mica. Nu ne intereseaza sa faca multa spuma, ci sa curete rapid si eficient. Freaca energic si insista mai ales in zonele afectate de murdarie. Nu folosi materiale abrazive, precum bureti din plastic sau perii din sarma! Apoi, dupa ce ai curatat murdaria, clateste oala cu apa din abundenta si sterge-o bine. La final, pentru ca inoxul sa straluceasca, freaca toata suprafata vasului cu un servet moale pe care l-ai inmuiat in cateva picaturi de ulei pentru bebelusi. Alege un produs fara miros.


4. Foloseste sifon!

Mai tii minte, pe vremuri, cand ne trimiteau parintii sa cumparam sifon? Pe atunci, ne bucuram de gustul lui fresh si acidulat, acum, insa, am putea sa-l folosim pe post de produs de curatare a vaselor din inox. In primul rand, trebuie sa speli oala sau cratita asa cum o faci de obicei. Petele de arsura, picaturile de ulei intarit, amprentele, dar si alte reziduuri alimentare care nu se duc la prima spalare, se vor curata daca pulverizezi peste ele sifon. Lasa produsul sa actioneze unul, doua minute, iar apoi freaca vasul cu un burete non abraziv. Luciul si stralucirea de alta data se obtin rapid daca stergi oala cu un material textil moale si uscat. Atentie! Pentru indepartarea murdariei, nu folosi apa minerala! Apa minerala va lasa urme si pete albe pe suprafata cratitei.

5. Solutia pentru spalat geamurile indeparteaza amprentele

Pe vasele din inox, daca sunt foarte des utilizate, vor ramane urme de degete, iar luciul materialului va disparea. Inoxul va deveni mat, opac, iar oalele si cratitele vor parea vechi. Pentru a le reda stralucirea de alta data, dar si pentru a curata urmele de amprente foloseste o solutie pentru curatarea geamurilor. Dupa ce ai spalat bine oala, asa cum o faci de obicei, indeparteaza orice surplus de apa, iar apoi pulverizeaza solutie pentru spalat geamuri. Cu un burete non abraziv freaca usor peretii exteriori ai vasului, iar apoi clateste cu apa din abundenta. Oala va fi ca noua!

6. Faina alba de grau

Iata un truc pe care il folosea si bunica noastra in gospodarie: pentru a reda slatucirea oalelor si cratitelor din tabla si inox, folosea banala faina de grau. Ai putea incerca si tu! Alege din dulap un vas din inox mai vechi, cu pete pe care nu le-ai putut indeparta in totalitate, care nu mai este nici lucios, nici nou. Dar nici super murdar. Clateste-l cu apa calduta, spala-l cum o faci de obicei, iar apoi foloseste urmatorul truc: cerne peste oala umeda faina alba de grau, intr-un strat subtie. Apoi, cu partea non abrazivaa unui burete de bucatarie freaca exteriorul si interiorul vasului. La final, clateste oala cu apa din abundenta, iar apoi usuc-o cu un prosop curat, uscat si moale. Vei vedea diferenta!

7. Bicarbonat de sodiu

Potrivit jurnalistilor unei reviste americane de specialitate, o oala din inox patata si arsa poate fi curatata folosind banalul bicarbonat de sodiu. Nu trebuie decat sa amestecam bicarbonat de sodiu cu apa pana ajungem la o consistenta usor vascoasa. Pasta formata se aplica pe petele de arsura si resturi alimentare lipite si se lasa sa actioneze 20 deminute. Apoi, murdaria se curata cu un prosop inmuiat inainte in detergent de vase lichid. Miscarile ar trebui sa fie de-a lungul striatiilor pe care le observi pe suprafata materialului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.