Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Secretul hieroglifelor
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verdictul Istoriei -Imparatul Hirohito (UK 2013) 60 min
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Originile Chinei: civilizatia antica
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fenicia – Misteriosul imperiu al apelor
1.454 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Verdictul Istoriei - Stalin (UK 2013) Documentar 60 min
651 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Verdictul istoriei - Hitler UK 2013) Documentar 60 min
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Craniile de cristal din Mexic - Enigme ale istoriei
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Popoarele Bibliei - Fenicienii
1.247 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Misterele Marei Piramide
884 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Contextul Actului de la 23 August 1944
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Misterele istoriei: foloseau vechii egipteni cocaina?

 
 
 
 
 
Adaugat de corina 08.09.2019  Adauga la favorite 593 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Misterele istoriei: foloseau vechii egipteni cocaina si tutunul?

In cercurile stiintifice si istorice ideea ca alte popoare au vizitat America mult inainte de “descoperirea" sa in 1492 de catre Columb, a devenit din ce in ce mai acceptata.

Exista tot mai multe dovezi ca vikingii au traversat Atlanticul cu aproximativ 1000 de ani in urma. Alte teorii vorbesc chiar despre traversarea Pacificului de catre chinezi in jurul anului 1420.

Dar mai nou exista indicii certe despre contactul dintre egipteni si America, facute in jurul anului 1000 i.C.

La Munchen, o echipa de oameni de stiinta germani in componenta careia se afla Dr. Svetla Balabanova, a descoperit accidental prezenta nicotinei si cocainei in mai multe mumii egiptene. Aceste mumii apartineau clasei conducatoare, una dintre ele fiind a Reginei Henuttaunebu, fiica a lui Amenophis al treilea, care a murit in urma cu 3,000 de ani.

Balabanova a gasit cantitati importante de substante despre care se crede ca la acea vreme nu se gaseau decat in cele doua Americi - nicotina din tutun si cocaina, din frunze de coca. Conform datelor actuale, aceste doua plante nu au ajuns in Europa decat dupa 1500.

Rezultatele au surprins atat de mult cercetatorii, incat la inceput s-a crezut ca mumiile au fost contaminate. Mai tarziu s-a considerat ca mumiile erau false – acestea fiind cumparate de Regele Bavariei.

Dar dupa autentificare, nenumarate teste au indicat aceleasi rezultate, care nu pot fi explicate pe baza datelor actuale pe care le detine istoria.

Conform cunostintelor actuale, egiptenii antici navigau doar pe Nil, neavand suficiente cunostinte care sa le permita sa traverseze Atlanticul. Insa conform Archaeology News Network, unele amfore egiptene aduc dovezi care sprijina teoria ca egiptenii navigasera pe mari, inclusiv pe Marea Moarta.

Una dintre teorii presupune ca egiptenii au ajuns in explorarile lor pana in America de Sud. In 1909, doi exploratori, S. A. Jordan si G. E. Kinkaid, sponsorizati de Institutul Smithsonian, au descoperit o serie de pesteri in Regiunea de Marmura a Marelui Canion. Pesterile ar fi continut numeroase obiecte care aratau izbitor de asemanator cu cele din Egipt, inclcusiv, tablite cu hieroglife. Raportul celor doi a fost publicat in Arizona Gazette pe 5 aprilie 1909.

In zilele noastre gradul cu care civilizatia egipteana, una dintre cele mai avansate ale momentului,a avut contact cu cea amer-indiana, ramane un mister. Pana cand nu se vor obtine noi dovezi, toate teoriile raman doar presupuneri.

Sursa:
www.epochtimes-romania.com


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.