Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rasaduri de rosii crescute in casa
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 reguli de aur pentru plantarea rasadurilor
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 idei creative din ciment pentru casa
133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florile imbunatatesc calitatea aerului din casa
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 reguli de AUR pentru a face o GRADINA
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1 frunza pentru orice floare de casa
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  IDEI DE AMENAJARE GRADINI RUSTICE - sfaturi pentru casa
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Idei pentru a ne infrumuseta casa si gradina
376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Idei uimitoare care va vor imbunatati casa
561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Instrumente ABSOLUT UIMITOARE
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Pepino gold, aur in casa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.05.2019  Adauga la favorite 553 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pepino gold, pe numele sau stiintific Solanum muricatum, este o planta ornamentala. E foarte apreciata si cautata mai nou in USA datorita fructelor sale asemanatoare cu pepenele galben. Vine din Chile, dar este din ce in ce mai intens raspandita peste tot in lume.
Arbustul provine din familia Solanaceae - producatoare de fructe comestibile. Totodata, el este vesnic verde si poate ajunge la inaltimea maxima de un metru. Florile ce apar primavara sunt de culoare violet, dand un aspect frumos incaperii in care este asezat. Fructele au forme si marimi variate. Cel mai probabil acestea sunt putin rotunjite sau alungite si nu cresc peste 15 cm in lungime. Coacerea pepenilor galbeni depinde de mediul in care sunt tinuti si de ingrijirea de care au parte, in general durand aproximativ trei-patru luni. Va puteti da seama daca sunt gata dupa culoare (galben-crem), dar si dupa aparitia unor dungi violet. Continutul este asemanator cu cel al pepenelui galben de recolta, suculent si dulce (moderat).
Provenienta dintr-o tara cu temperaturi ridicate a arbustului face ca pepenele galben sa iubeasca si sa se hraneasca astfel cu lumina si caldura. ! Are nevoie de cel putin zece ore de soare puternic sau macar de lumina naturala. Planta poate supravietui si la temperaturi mai mici, insa cele ce scad sub 0 ºC o pot ucide. Mai mult, caldura ajuta la formarea rapida a fructelor. Daca observati ca frunzele incep sa se ingalbeneasca, incercati sa o mutati in alt loc mai prielnic! Vara, pepenele galben poate fi tinut si pe un balcon deschis, dar niciodata in gradina. Ploile dese pot determina ofilirea arbustului.

Feriti-l de daunatori!
Pentru iubitorii de plante, ingrijirea pepenelui galben nu ar trebui sa fie o problema. Este adevarat ca un astfel de arbust este mai pretentios din punct de vedere al ingrijirii decat alte plante, insa frumusetea lui merita osteneala. Pe timp racoros, pepino se uda o data pe zi, iar vara, de trei ori.. O data pe luna, in apa cu care il udati, adaugati un strop de ingrasamant lichid pentru plante. Daca nu aveti posibilitatea, puteti pune o data pe saptamana un pahar cu apa minerala. Ghiveciul trebuie sa fie bine drenat, iar pe fundul vasului se pun cateva pietricele sau nisip. Cand stergeti arbustul de praf folositi o carpa moale. Pepenele galben este adesea atacat de muste albe, ce pot provoca distrugerea fructelor. In niciun caz sa nu folositi produse chimice pentru indepartarea lor, doar spalati bine planta!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.