Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Provincia Imperia-Italia
388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Riomaggior-Italia
620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alpii Ligurici
857 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 lucruri de facut in Cinque Terre, Italia |
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vernazza -Italia
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOATE REGIUNILE ITALIENE EXPLICATE IN 27 MINUTEt
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TOSCANA - Italia
1.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Piazza Ferrari- Genova
569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prato-Italia
1.804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perugia-Italia
1.547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Liguria-Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.05.2019  Adauga la favorite 402 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Liguria este o regiune de coasta in nord-vestul Italiei, a carei capitala este Genova (727.000 locuitori). Liguria este un urias amfiteatru demarcat la nord de Alpii Ligurici si Apeninii Ligurici care coboara spre sud pina la tarmul Marii Ligurice si delimitind Golful Genova. Intregul litoral liguric poate fi parcurs de la vest la est cu trenul sau pe autostradamoderna care ocoleste asezarile linistite de pe tarm sau de pe dealuri.
Caracteristicile topografice ale regiunii influenteaza clima Liguriei care este o primavara vesnica, insotita de o briza marina racoroasa. Lanturile muntoase ale Alpilor si Apeninilor ridica o bariera in calea vinturilor reci dinspre nord, facind clima Liguriei sa fie cea mai blinda si placuta din intreaga Italie. Iernile sint blinde si ploioase iar verile calde dar nu excesive.
Vinurile Liguriei sint printre cele mai bune din Italia si din lume. Cel mai cunoscut dintre acestea este Vernaccia, produs din struguri de pe dealurile insorite dintre Genova si La Spezia.
Liguria este un nume foarte vechi, datind din timpurile pre-romane. Romanii au sosit pe aceste meleaguri in sec. II i.Hr. Au construit orase si un drum, Via Aurelia, care strabatea regiunea de la est la vest.
Genova a fost timp de multe secole un port si un oras maritim important. Orasul este situat aproximativ la jumatatea rivierei liguriene. La vest de Genova se intinde Riviera di Ponente, ale carei coaste coboara catre mare mai putin vertiginos, permitind existenta unei fisii de litoral cu plaje frumoase si promenade umbrite de palmieri. La est de Genova se gaseste Riviera di Levante, cu faleze stincoase si orasele pitoresti pierdute printre stinci.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.