Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria Orientului Mijlociu (Israel - Palestina) p.4-5
1.312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu (Israel - Palestina) p.3-5
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu (Israel - Palestina) p.5-5
1.130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu -p.2-5
1.604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu-p.1-5
1.488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Orientului Mijlociu (Israel - Palestina) p.2-5
680 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum s-a ajuns aici?
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In cautarea destinului – Orientul Mijlociu EP 1
569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Israel - Povestea unei tari contestate
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Israel: Visul viitorului
244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria Orientului Mijlociu (Israel - Palestina) p.3-5

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.04.2019  Adauga la favorite 576 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Evreii si arabii sunt frati vitregi. Necredinta lui Avram si a Sarei a facut posibila poligamia lui Avram, atunci cand Dumnezeu i-a promis un fiu la batranete. El a nascut pe Ismael, parintele arabilor, din Agar, roaba sotiei lui, Sara, si mai apoi pe Isaac, parintele evreilor, din sotia lui, Sara. Acesta e motivul pentru care atat evreii, cat si arabii, revendica acelasi teritoriu, pamantul fagaduit de Dumnezeu, lui Avram.
Mai tarziu insa, Agar, roaba Sarei, a fost indepartata, iar Dumnezeu a incheiat legamant cu Avraam, prin Isaac, care a mostenit Israelul.
Alegerea poporului evreu, a fost facuta de Dumnezeu, pentru ca acesta, sa fie un popor sfant in mijlocul neamurilor. Dumnezeu avea in vedere, ca din el, sa se nasca Mesia.
Isus este urmas al lui Isac si al lui David. Isus a fost evreu, nu arab.
Totusi evreii nu l-au acceptat ca Mesia, iar arabii il considera un profet secundar.
Din acest motiv evreii au fost risipiti in toata lumea, timp de peste 2000 de ani, iar arabii nu au fost niciodata o natiune, desi sunt frati buni din Ismael.
In acest timp, tarile puternice ale lumii, au incercat sa extermine evreii, intretinand ura dintre arabi si evrei, favorizandu-i pe arabi, din interese economice (petrolul).
Dupa formarea statului Israel, triburile arabe au fost ajutate sa devina state, pentru a exista o forta care sa se opuna evreilor. Ura dintre evrei si arabi, este alimentata de marile puteri, care se erijeaza ca mediatori ai pacii, in Orientul Mijlociu.
Daca ar intelege acest lucru, evreii ar accepta arabii in Israel cu drepturi egale, iar arabii, ar fi de acord sa recunoasca Israelul ca stat, cu conditia, sa le fie respectate drepturile civile. Asa cum tarile arabe au teritorii imense, si o limba asemanatoare, evreii vorbesc si ei aceeasi limba, dar au foarte putin pamant.
Daca ei sunt o natiune, atunci este drept sa aiba un teritoriu decent.
In cazul in care, ar fi posibil ca Palestina sa cedeze chiar mai mult pamant Israelului, locuitorii ei s-ar bucura de mai multa prosperitate ca cetateni in Israel, decat in Palestina.
Daca este cineva care nu agreeaza aceste proiecte, trebuie sa ne gandim la cei care nu doresc ca Israelul sa ramana o natiune, si la cei ce si-ar pierde privilegiile si puterea, daca aceste tari ar trai in intelegere. Pacea care se va face in Orientul Mijlociu, din pacate, conform Bibliei, va fi una falsa, amagitoare, in care Israelul va trebui sa recunoasca statul palestinian, si sa renunte la teritorii in plus. Bunul simt ne spune ca o tara atat de mica, nu poate fi facuta si mai mica.
Eu personal, o vad ca o solutie simpla si practica, insa ea nu va fi nicicand aplicata, pentru ca, stapanul acestei lumi este Satan, pana la venirea Domnului Isus din nou, pe Pamant. El ne-a prevenit ca aceste lucruri se vor intampla, va rog cititi profetiile lui Daniel - visul lui Nabucadnetar, si Apocalipsa.
Isus iubeste pe toti copiii lui Avram, El a spus ca Dumnezeu poate face din orice inima impietrita, un fiu al lui Avram, si copil al Sau.
O persoana care isi paraseste constiinta sau mila pentru aproapele lui, (chiar daca religia lui recomanda ura si razboiul), nu poate spera in mila lui Iahveh, Allah sau Isus. Ei sunt una si aceeasi persoana, nu sunt mai multi Dumnezei, dar liderii religiosi vor sa tina oamenii dezbinati, in ura si pacat, omorandu-se unii pe altii. Toti cei ce fac aceste lucruri, au ca tata pe Diavol, si nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.