Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nikola Tesla, Piramidele si Papirusul
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  EXTRATERESTRII au construit PIRAMIDELE!
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramidele si Constelatia Orion
834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Naked Science – Pyramids
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 3
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce au gasit oamenii de stiinta intr-un mormant interzis
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramidele scopul adevarat
673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramidele din Guimar
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tehnologia extraterestilor descoperita sub piramide
1.685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Piramidele din Bosnia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.04.2019  Adauga la favorite 540 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ai auzit pana acum de piramidele din Bosnia? Faptul ca pe planeta se afla raspandite mai multe piramide nu este o surpriza. Din America pana in Asia, arheologii au descoperit ca aproape toate culturile antice au construit monumente masive cu mii de ani in urma.
Unele dintre ele serveau drept morminte, in timp ce scopul celor mai multe altor piramide ramane un mister. In aceste conditii, nu este surprinzator ca astfel de piramide au fost descoperite si in Europa, mai exact in Bosnia.

Potrivit lui Osmanagic, Piramidele din Bosnia au o vechime de 12.000 – 34.000 de ani si au fost construite de un popor misterios intr-o zona ce azi se afla in apropiere de Sarajevo, capitala statului Bosnia si Hertegovina, noteaza Ancient Code.
Piramidele din Bosnia au fost descoperite in 2015, cand Semir Osmanagic (revenit din SUA, unde a trait mai multi ani) a anuntat ca a gasit sub dealurile din Visoko un complex de piramide. Pe langa faptul ca erau cel mai mari din lume, piramidele erau legate intre ele de tuneluri subterane
Osmanagic sustine ca a descoperit patru piramide (pe care le-a botezat el insusi pe modelul monumentelor din America Centrala) si, la fel ca multi alti autori, este convins ca piramidele au fost creatia unui popor disparut. Teza lui Osmanagic spune ca piramidele mezoamericane si cele egiptene au fost ridicate de acelasi popor care a construit piramidele din Bosnia, iar complexul de piramide ar putea fi, potrivit lui Osmanagic, „mama tuturor piramidelor".
In 2006, a fost demarat un mare proiect pentru restaurarea varfului asa-numitei Piramide a Soarelui. Semir Osmanagic sustine ca aceasta este cea mai importanta dintre cele patru piramide, avand inaltimea de 360 de metri.
Guvernul bosniac a asigurat fondurile necesare pentru a continua lucrarile de excavare din regiunea Visoko. Osmanagic sustine ca, de-a lungul secolelor, unele dintre piramidele din Bosnia si-au pierdut conturul si ca materialul care le acopera azi nu permite ca forma lor geometrica perfecta sa fie vazuta, asa ca era necesar sa se faca niste sapaturi corespunzatoare.
Decizia guvernului bosniac de a finanta proiectul a dat nastere unei controverse in sanul Asociatiei Europene a Arheologilor, care s-a vazut obligata, in 2006, sa scrie un manifestimpotriva deciziei guvernului din Bosnia si Hertegovina.
„Noi, arheologii profesionisti din toata partile Europei, dorim sa protestam vehement fata de faptul ca autoritatile bosniace sprijina asa-numitul proiect al piramidei, care se desfasoara pe dealurile de langa Visoko."
„Acest proiect este o inselatorie si nu apartine stiintei adevarate. Este o risipa de resurse, care ar fi mult mai bine folosite pentru protejarea mostenirii arheologice autentice si acest proiect distrage atentia de la problemele presante care afecteaza arheologii profesionisti din Bosnia-Hertegovina in fiecare zi", se arata in protestul arheologilor.
Insa pentru ce toate aceste eforturi de a opri sapaturile? La urma urmei, daca piramidele din Bosnia nu exista, de ce toata aceasta inversunare? De ce sa nu se faca sapaturi?
Timpul va arata de partea cui se afla dreptatea, de partea doctorului Osmanagic sau de cea a celorlalti arheologi, care se impotriveau procesului de excavare. Acesti arheologi sustin ca unele „situri arheologice autentice" din regiune ar putea pieri daca se fac sapaturi.
Potrivit rapoartelor, sapaturile arheologice din vara lui 2008, derulate de arheologi care nu apartin fundatiei lui Osmanagic, au scos la iveala artefacte medievale, ceea ce a facut ca guvernului sa i se ceara din nou sa anuleze permisele de excavare date lui Osmanagic.
„Cand am citit pentru prima data despre existenta piramidelor, am crezut ca era o gluma foarte amuzanta. Nu imi venea sa cred ca exista oameni care ar putea da crezare acestei chestiuni", a afirmat Amar Karapus, curator la Muzeul Istoric din Sarajevo.
Mai mult, savanti mainstream, precum Curtis Runnels, expert in Grecia si Balcanii preistorici, sustin ca oamenii care populau zona care azi este Bosnia si Hertegovina alcatuiau un popor redus ca numar, care „nu avea uneltele sau abilitatile de a construi arhitectura monumentala". Insa Runnles subestimeaza poporul arhaic care locuia aici cu mii de ani in urma.
Un exemplu este cultura Turdas-Vinca, un popor antic care ocupa sud-estul Europei (adica Balcanii), o zona in care azi se afla Serbia si parti din Romania, Bulgaria, Bosnia, Muntenegru, Macedonia si Grecia. Aceasta cultura arhaica, veche de aproximativ 10.000 de ani, a creat asa-numitele „simboluri Vinca" (tablitele de la Tartaria si, probabil, tablitele de la Gradesnita, din Bulgaria), despre care unii cred ca sunt cele mai timpurii exemple de protoscriere.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.