Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ciudatenii ale lumii
2.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Ramona Bebu
 
  Cele 7 minuni ale lumii noi
1.470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
03:10
  Cele 7 minuni ala Lumii Antice
5.202 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Cele 7 Minuni ale Lumii Antice
1.792 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  Originile Chinei: civilizatia antica
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele sapte minuni ale lumii budiste / Documentar BBC
947 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ierusalim - Unul din cele mai vechi si enigmatice orase
639 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nadia Comaneci - Gimnasta de nota 10
602 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria poporului evreu -Secretele ingropate ale Bibliei
743 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Comorile pierdute ale lumii vechi.India
1.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Cele 7 minuni ale lumii antice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.10.2011  Adauga la favorite 1.996 vizualizari

Nota film: 4 / 5 (1 vot )
   
 
Farul din Alexandria
Turnul cladit din piatra masina avea in varf o oglinda din bronz lustruita fin. Peste zi, farul arunca un fascicul de lumina pana departe, pe Mare Meditereana, aratand vaselor un drum fara primejdii pana in portul metropolei egiptene Alexandria. Noaptea, pe turn era aprins un foc. In timp, cutremurele si eroziunea au distrust astazi constructia.


Templul lui Artemis
Grecii i-au inchinat zeitei vanatorii, Artemis, cel mai mare templu al Anchitatii, construit la Efes, pe actualul teritoriu al Turciei. In secolul VI i.Hr., cioplitorii in piatra au inaltat 127 de coloane de marmura, fiecare cu o inaltime de aproximativ 20 m, pe care se sprijinea acoperisul. Cand gotii au cucerit tara, templul a fost pradat, iar mai tarziu s-a degradat in urma mai multor cutremure.

Statuia lui Zeus

Pe la 400 i.Hr., Consiliul din Olimpia a hotarat construirea unei statui inchinate celui mai important zeu al grecilor. Impodobita cu aur si pietre pretioase, statuia a fost distrusa in cutremurele din 170 i.Hr.


Colosul din Rhodos
Este vorba tot de o statuie. Avea 32 m inaltime si il reprezenta pe zeul soarelui. Picioarele statuii marcau intrarea in port. Colosul a fost distrus in cutremurul din 227 i.Hr.

Gradinile suspendate ale Semiramidei
Gradinile suspendate dedicate de regele Nabucodonosor II (605-562 i.Hr.) sotiei sale, Semiramida. In mijlocul desertului arid al Mesopotamiei, in capitala Babilon, regele Nabucodonosor II a creat un adevarat paradis, pentru a potoli dorul sotiei sale, Semiramida, de trandafiri infloriti si paduri inverzite. Gradinile erau dispuse in terase, pentru ca plantele sa poata atarna peste ziduri, in jos.

Mausoleul din Halicarnas
Dupa moartea sotului ei, Mausol, satrapul Cariei, regina Artemisa a poruncit inaltarea unui impunator monument funerar. Constructia ridicata in secolul IV i.Hr. avea aproximativ 50 m inaltime, iar acoperisul se sprijinea pe 36 de coloane de marmura. In anul 1522, crestinii fanatici au distrus constructia pana atunci bine conservata.

Piramidele de la Giseh
Mormintele faraonilor Kheops, Kherfren si Mykerinos sunt singurele dintre cele sapte minuni ale lumii care s-au pastrat pana astazi. Inca nu s-a gasit explicatia pentru modul in care au fost extrase din cariera blocurile de piatra cantarind tone, care au fost transportate pe vase pe Nil si cum au fost imbinate in constructie. Piramida lui Kheops, construita pe la 2550 i.Hr., are o inaltime de 146,5 m si este cea mai mare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.