Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Parcul National Curieuse-Seychelles
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Unde calatorim in 2023
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vallee de Mai-Seychelles
480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in 2023 (anul calatoriei)
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seychelles
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plaje din Seychelles
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 3 |
1.594 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  1/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 1 |
1.447 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  5/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 5 |
1.609 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  2/5.De la Londra la PARIS - Ghid de calatorie Partea 2
1.754 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de calatorie Seychelles

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2019  Adauga la favorite 372 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Insulelor Seychelles pentru o perioada de 90 de zile.

Informatii suplimentare se pot obtine la ambasada acestui stat la Paris:

Adresa: 51, Avenue Mozart – 75016 Paris

Telefon: 0033142305747

Fax: 0033142305740


Asistenta consulara
Romania nu are nicio forma de reprezentare diplomatica sau consulara de cariera in Seychelles.

Site-ul Comisiei Europene contine informatii utile privind protectia consulara de care beneficiaza cetatenii Uniunii Europene, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale tarilor UE cu reprezentare in acest stat.

In calitate de cetatean al Uniunii Europene, cetatenii romani pot solicita, in caz de necesitate, eliberarea unui titlu de calatorie in vederea intoarcerii in tara, din partea misiunilor diplomatice ale tarilor UE.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Seychelles sau se afla deja pe teritoriul sau, sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Africa de Sud si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.


Amenintari teroriste
Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Insulele Seychelles nu pot fi excluse din fata acestei amenintari. Insulele Seychelles nu au suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul national.


Siguranta si criminalitate
Nivelul criminalitatii in Insulele Seychelles este scazut, dar se recomanda evitarea deplasarii pe timp de noapte in zone aglomerate precum Beau Valon.

Desi atacurile rechinilor sunt extrem de rare, doua recente incidente cu consecinte fatale au determinat autoritatile maritime din Seychelles sa interzica inotul in zonele: Anse Lazio, Anse Georgette, Praslin, Petite Anse Kerlan & Grand Anse Kerlan, St. Pierre Island, Curieuse Island. Deoarece pirateria reprezinta o amenintare semnificativa in zona Golfului Aden si in Oceanul Indian, nu este recomandabila efectuarea unor calatorii cu vase de agrement in afara ariilor protejate.

De asemenea, se recomanda folosirea pentru deplasarea intre insule a unor ambarcatiuni care nu sunt supraincarcate si poseda toate facilitatile de protectie a pasagerilor, accidentele cu victime in urma rasturnarii ambarcatiunilor supraincarcate fiind frecvente.

Consumul si traficul de droguri este aspru pedepsit, iar homosexualitatea si nudismul sunt ilegale.

Recomandari generale:

Sa evite orice deplasare pe timpul noptii (indiferent de regiunea in care se afla, dar mai ales in zonele izolate ale tarii), locurile aglomerate si demonstratiile.
Sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini.
Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul, sa pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.
Pentru iesirile in oras, in special in zonele aglomerate, sa lase documentele la hotel si sa pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
Sa recurga la operatori turistici acreditati si sa nu se indeparteze de grupul turistic.
Sa respecte anunturile sau recomandarile autoritatilor locale!
Sa se adreseze Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile pentru a obtine informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala precum si cea mai apropiata misiune UE.


Sistemul medical
Facilitatile medicale in Seychelles sunt limitate. Principalul spital pentru urgente este in Victoria si poate fi contactat la tel. + 248 4388000.

Cu toate acestea, va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Mai multe detalii gasiti la adresele: www.cnas.ro si www.ceass.ro.

Este bine ca asigurarea medicala sa fie valabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie valabila pe teritoriul acestei tari, in urma consultarii cu companiile de asigurare. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.. Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.


Conditii privind traficul auto
Starea drumurilor
Starea retelei rutiere variaza si se recomanda evitarea deplasarilor cu autoturismul pe timp de noapte. Se recomanda atentie la incheierea unei polite de asigurare, deoarece un numar semnificativ de companii de asigurare nu acopera pagubele rezultate in urma unor accidente auto.

Transportul public
Autobuzele reprezinta singurul mijloc de transport public. Va recomandam ca transportul in Seychelles sa fie asigurat prin intermediul pachetului de servicii contractat cu operatorul de turism, pe langa cazare, masa etc..


Utilizarea cartilor de credit
In Insulele Seychelles exista o retea de bancomate numai in orasele mari.


Regimul medicamentelor
In cazul in care este necesar sa luati cu dvs. anumite cantitati de medicamente, va rugam sa aveti in vedere contactarea autoritatilor din Seychelles pentru informarea asupra tipurilor si cantitatilor de medicamente permise la intrarea pe teritoriul acestei tari.


Reglementari vamale
Pentru informatii privind reglementarile vamale din Insulele Seychelles, va rugam sa contactati autoritatile acestei tari.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.