Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Statul Ordinul Suveran Militar al Maltei
368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statul Iowa SUA
1.026 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statul Vatican
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kentucky SUA
853 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statul Georgia-SUA
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carolina de Sud
897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montana
665 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delaware-SUA
565 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Billings, Montana
1.035 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Djibouti
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Statul Eritreea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2019  Adauga la favorite 484 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eritreea (oficial Statul Eritreea) este un stat in partea de nord-est a Africii, marginit de Sudan (605 km) la nord si nord-vest, Etiopia (912 km) la sud si vest, Djibouti (113 km) la sud-est si Marea Rosie (1151 km) la est. Arhipelagul Dahlak si insulele Hanish din Marea Rosie fac parte din teritoriul Eritreei. Fosta colonie italiana si britanica, Eritreea a fost anexata de Etiopia in 1952, fapt ce a avut ca urmare un lung razboi de eliberare, care a culminat cu obtinerea independentei Eritreei in 1993. Capitala Eritreei, si cel mai mare oras, este Asmara.
Eritreea este asezata in NE Africii, cu iesire la Marea Rosie. Limite: Sudanul (V si NV), Marea Rosie (E), Etiopia (S). Geografie fizica: are un teritoriu inalt: Masivul Etiopian (peste 3.000 m) de natura bazaltica, un adevarat castel al apelor in Africa, si muntii Danakil (SE); in V lor, depresiunea Danakil (160 m sub nivelul marii), care se intinde mai mult pe teritoriul Etiopiei. In E, o campie ingusta de coasta; multe golfuri (golful Zula) si arhipelagul Dahlak (126 insule). In fata Masivului Etiopian, o depresiune larga, pe unde curge Baraka, ce trece prin Sudan si se varsa in Marea Rosie. Multe rauri, foarte scurte, temporare: raul Atbara, se varsa in Nil, la granita cu Etiopia. Clima este tropicala, cu precipitatii bogate in zonele inalte (cca. 1.000 mm/an) si foarte sarace in depresiunea Danakil (sub 200 mm/an). Flora si fauna: Vegetatie tropicala; savana pe inaltimi; ierburi xerofite in zonele aride si paduri-galerii de-a lungul apelor, gazduite de parcuri si rezervatii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.