Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  De ce Canada este visul? (2011)
446 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucurestenii merita sa cunoasca istoria orasului lor!
701 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe urmele uneia dintre cele mai mari civilizatii
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DESCOPERITARI ARHEOLOGICE care nu vor sa NE ANUNTA
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planul inventatorului I.Hornet pt independenta energetic
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum s-a nascut scoala romaneasca
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum s-a nascut scoala romaneasca
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yemen: Tara legendarei regine a Saba
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 De locuri pe care avioanele nu au voie sa le survolez
23 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coreea de Nord, nimic de invidiat,
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Barotseland-tara care nu exista

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.03.2019  Adauga la favorite 204 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
AcasaLocuri Deosebite
10 tari care nu exista (dar pe care le poti vizita) Locuri deosebite Niciun comentariu


Cum ar fi sa le povestesti prietenilor ca ai vizitat niste tari care nu exista? Chiar se poate! Sunt regiuni care au propriile drapele si guverne si sunt dominate de un spirit de independenta, dar pe care comunitatea internationala nu le recunoaste ca state independente.

Nu exista o definitie universal acceptata referitoare la ce anume face o tara sa fie o tara. Daca incepi sa cauti, vei descoperi ca lumea e plina de zone care se vor state autonome si de micronatiuni care vor sa fie recunoscute. Acestea nu au un loc in Adunarea Generala a ONU si nici recunoastere internationala ca state suverane.

Insa multe dintre aceste tari care nu exista au constiinta nationala, un steag, o forma de guvernamant, revendica un teritoriu si isi iau scopul in serios. Asadar, iti prezentam o lista interesanta, care iti va trezi setea de aventura.

1. Groenlanda
tari care nu exista

In 2009, regina Margreta a II-a a Danemarcei a calatorit in Groenlanda pentru a acorda autonomie acestui teritoriu. S-a imbracat in tinuta nationala cu aceasta ocazie: cizme din piele de foca inalte pana la genunchi si un hanorac fara gluga.



A depus legea de autoguvernare in parlamentul Groenlandei, punand astfel capat celor 300 de ani de guvernare daneza. Sub noua lege, regina a ramas seful statului, insa cea mai mare insula din lume a preluat controlul asupra fortelor de politie si asupra sistemului de justitie.

Groenlandeza, vorbita de aproape toti locuitorii insulei, a devenit limba oficiala. Era penultimul pas spre independenta totala.

Ar trebui, oare, sa vizitezi acest loc? Cu siguranta! Poti ajunge pe insula inghetata cu avionul sau cu un vas de croaziera. Poti naviga pe coasta plina cu fiorduri, poti calatori la Cercul Polar, poti cauta balene si poti afla lucruri noi despre cultura groenlandeza.

2. Somaliland
tari care nu exista

In 1960, fostul Somaliland britanic a devenit independent timp de cinci zile, dupa care s-a alaturat fostului Somaliland italian, creand Republica Somalia. Fiind persecutat de sudisti, Somaliland si-a declarat independenta dupa un razboi civil, intorcandu-se in 1991 la granitele trasate de britanici.

Somaliland are toate semnele unei tari suverane: propriul parlament, moneda, numere de inmatriculare auto si chiar si pasapoarte biometrice. Dar niciun stat nu recunoaste aceasta tara. Restul lumii prefera sa pretinda ca Republica Somalia inca este o tara viabila.



Ar trebui sa vizitezi acest loc? Nu, nu acum. Ministerele de Externe din multe state emit constant avertismente impotriva oricarei calatorii in Somalia, inclusiv in Somaliland.

3. Tari care nu exista: Barotseland
tari care nu exista

Barotseland este, prin traditie, un regat mobil. In fiecare an, cand raul Zambezi se revarsa peste pasuni, oamenii se muta pe un teren mai inalt, lasand in urma satele invadate de ape.

Istoria regatului incepe acum cinci secole, insa in perioada colonialista Barotseland a fost un protectorat britanic, guvernat alaturi de Rhodesia de Nord, insa cu mai mare autonomie.

Cand a venit independenta, Barotseland trebuia sa mentina elementul de autodeterminare, dar guvernele zambiene care s-au succedat nu au oferit acest lucru, desi l-au promis. In 2012, casa regala a anuntat desprinderea pasnica de Zambia.

Ar trebui sa vizitezi acest loc? Da. Vestul Zambiei este putin vizitat, insa adaposteste superbul Parc National Liuwa Plains, unde poti campa pe iarba cu roua ca mierea si poti vedea turme uriase de animale salbatice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.