Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jimy Hendrix,Jerry Garcia si Rolling Stones / 1969
1.405 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  Rolling Stones - Brian Jones, Live 1968
1.520 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  The Rolling Stones,Hendrix,Grateful Dead 12 iunie 1969
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  3/3.The Rolling Stones - aventura din Maroc / 1989
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  1/3.The Rolling Stones - aventura din Maroc / 1989
1.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  2/3.The Rolling Stones - aventura din Maroc / 1989
1.056 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  Brian Jones - Fondatotul formatiei Rolling Stones
1.557 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Keith Richards - Chitaristul trupei The Rolling Stones
1.415 vizite - 0 comentarii
adaugat de polux
 
  Adele- Rolling in the deep / Live 2012 HD
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Johnny Depp - Documentar despre o vedeta
1.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Infiintarea legendarului grup, The Rolling Stones

 
 
 
 
 
Adaugat de labionda 09.03.2019  Adauga la favorite 841 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe 2 mai 1962, Brian Jones pune un anunt in ziarul Jazz News, invitand muzicienii din zona la auditii pentru infiintarea unui grup R&B in Bricklayer’s Arms Pub. La repetitii vor veni alaturi de pianistul Ian „Stu" Stewart, Mick Jagger si prietenul sau din copilarie Keith Richards. Dupa cateva repetitii, pe 12 iulie 1962, baietii debuteaza sub numele The Rollin’ Stones in Clubul Marquee din Londra, fiind acompaniati la bas de Dick Taylor si la tobe de Tony Chapman. Numele a fost inspirat dupa o melodie de Muddy Waters.

Odata cu adaugarea literei „g" in titlu, formatia isi definitiveaza componenta la inceputul anului 1963, cand Charlie Watts este cooptat la tobe, iar Bill Wyman trece la bas.

Desi Mick Jagger era solistul, liderul adevarat al trupei era Jones. El le aranja concertele, negocia platile si promova formatia. Pentru activitatile lui era platit mai mult decat ceilalti, fapt care nu a picat bine pentru restul formatiei. Intr-un articol aparut in Daily News, basistul Bill Wyman spunea despre Jones: “El a format trupa. El a ales membrii. El a ales numele formatiei. El era cel care hotara ce gen de muzica sa cantam. El ne facea rost de concerte. Foarte influent, foarte important, dar, dupa o perioada, s-a pierdut – era foarte inteligent – si s-a irosit."

The Rolling Stones castiga din ce in ce mai multa faima, iar Jones experimenteaza diverse instrumente: clarinetul, xilofonul sau tamburina. Albumele „Aftermath", „Between the Buttons", „Their Satanic Majesties Request" si „Beggars Banquet" demonstreaza calitatile lui Jones de a canta la mai multe instrumente.

In iunie 1967, Rolling Stones participa la Festivalul Pop de la Monterey, unde Brian ii cunoaste pe Jimi Hendrix, Frank Zappa si Dennis Hopper.

Viata dupa Rolling Stones, ultimul an
In 1969, trupa programeaza un concert in Statele Unite, insa multiplele probleme cu legea ale lui Brian Jones il impiedica sa obtina viza pentru continentul american. In mai 1968, artistul fusese arestat pentru a doua oara pentru posesie de canabis, si desi risca ani grei de puscarie pentru recidivism, judecatoarea l-a iertat amendandu-l doar cu 50 de lire sterline, plus cheltuielile de judecata de 105 lire sterline.

Comportamentul sau haotic devenise o povara pentru colegii de trupa. Cand se mai gandea sa vina la repetitii era practic incapabil sa cante sau sa aduca vreo contributie. Autorul Gary Herman scria: „pur si simplu nu mai putea face muzica. Cand incerca sa cante la muzicuta buzele ii sangerau."

Pe timpul inregistrarilor celui de-al optulea album Rolling Stones, „Let it bleed", Jones era oriunde, numai in studiou nu.

Astfel ca, in valtoarea evenimentelor, pe 9 iunie, la ferma sa din Hartfield, Brian Jones are parte de o vizita neasteptata. Mick Jagger, Keith Richards si Charlie Watts ii calca pragul casei pentru a-l informa personal ca din acel moment Rolling Stones va continua fara el. Daca voia sa transforme despartirea intr-un scandal de presa sau nu, asta ramanea la latitudinea lui.

Dupa 9 iunie 1969, Brian Jones si-a adunat fortele si, in pofida ideii sugerate de Mick Jagger de a pleca vreo doua luni intr-o vacanta, si-a sunat cunostintele pentru a pune in miscare infiintarea unui nou grup. Unul dintre cei vizati era chiar John Lennon, care urma sa-si anunte plecarea din Beatles peste doua luni. Pentru grandiosul sau proiect muzical, Jones ii avea in vedere si pe Ian Stewart, Mitch Mitchell si Jimmy Miller.

In dupa-amiaza zilei de 2 iulie, Frank Thorogood s-a infatisat la piscina impreuna cu prietena sa, Jenny Lawson, o asistenta medicala in varsta de 22 de ani. Brian Jones si Anna Wohlin (23 de ani) s-au bucurat de oaspeti si au petrecut pana tarziu, marea majoritate a timpului in apa, luandu-se la intrecere sau facand scufundari.

Cumva in jurul orelor 23:30, lucrurile au luat o intorsatura tragica, intunericul noptii invaluind faptele si mai mult in mister.

Anna a intrat putin in casa pentru a raspunde la telefon, cand, deodata a auzit-o pe Jenny tipand. Iesind repede afara, Anna Wohlin l-a vazut pe Brian plutind inconstient in mijlocul piscinei, cu fata in jos si bratele deschise. Anna a strigat dupa Thorogood care fuma in bucatarie si l-a chemat in ajutor. Acesta a venit numaidecat si a sarit in apa pentru a-l scoate pe Jones la suprafata. Cele doua femei i-au acordat primul ajutor, insa, la venirea ambulantei, medicii nu au putut constata decat decesul. Brian Jones avea 27 de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.