Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pe poteci, spre inima ta! S2-Ep4 (41):
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fundata
659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! Ep 15:
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Pestera – Saua Joaca si retur
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iezerul Latoritei si Lacul Violeta -Muntii Latorite
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Traseu iarna Fantana lui Botorog – Cabana Curmatura
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Gilaului
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Balan – Piatra Singuratica
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Muntii Simien-Etiopia
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piatra Craiului (Nordica)
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Muntii Piatra Craiului: Cerdacul Stanciului,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.02.2019  Adauga la favorite 331 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Muntii Piatra Craiului ascund multe minunatii ce ar trebui vizitate cel putin o data in viata! De data aceasta am sa ma refer la Cerdacul Stanciului, care desi are o denumire ciudata este un loc de o frumusete rara, promitandu-le celor ce ajung acolo privelisti de vis!

Intai si intai trebuie sa stiti ca Cerdacul Stanciului este legat de o legenda, si anume cea a haiducului Stanciu Bratu. Se spune ca el isi traia zilele prin aceasta regiune, avandu-si ascunzisul in pestera de la Cerdacul Stanciului. De asemenea se pare ca haiducul este chiar o figura pomenita pe la sfarsit de secol XVIII alaturi de ceata sa. Exista chiar si balade in care este pomenit.

In al doilea rand, Cerdacul Stanciului a fost numit monument al naturii, masivul ascunzand si numeroase pesteri. Traseul pana la Cerdacul Stanciului nu este unul usor, iar durata parcurgerii lui se intinde pe ore bune, undeva in jur de 6-7 in functie de ritmul de mers si vreme. Exista doua variante: plecare de la Cabana Plaiul Foii (cel mai lung traseu) sau de la Cabana Garofita Pietrei Craiului, care e un drum mai scurt.

Se porneste de la Cabana Plaiul Foii, se ajunge la Plaiul Mare, Curmatura Foii (deja sunteti la 1.355 m), Poiana Tamaselului, Cabana Garofita Pietrei Craiului. Pana aici faceti cam 4 ore si urmati marcajul triunghi albastru. Puteti sa innopati aici sau sa continuati drumul, este alegerea voastra. Daca nu mai aveti rabdare si daca inca mai aveti puteri si decideti sa mergeti pana la capat in aceeasi zi sa stiti ca va mai asteapta inca vreo 2 ore, 2 ore si ½, continuand traseul pe directia Umerii Pietrei Craiului – Cerdacul si Pestera Stanciului, urmand marcajul triunghi albastru de data aceasta.

Aveti insa grija ce fel de echipament aveti la voi, pentru ca va fi nevoie de bocanci seriosi de munte, de calitate superioara. Niste bete de trekking iarasi va vor fi utile si un rucsac incapator!

Privelistile ce se pot observa de sus de la Cerdacul Stanciului sunt extraordinare, iar acest lucru va putea fi confirmat de cei dintre voi care aveti ca pasiune si fotografia. Garnatat veti surprinde niste peisaje unice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.