Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Taiwan
529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arhipelagul Bazaruto, -Mozambic
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Republica Lituania-Conditii de calatorie
587 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mozambic
633 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coasta Maputo Mozambic
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pemba-Mozambic
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mozambic
389 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capul Verde
1.319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angola
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cayo Levantado-Republica Dominicana
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de calatorie in Republica MOZAMBIC

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2019  Adauga la favorite 338 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Mozambicului.

Cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Mozambic pot solicita acordarea vizei de intrare si la punctele de trecere a frontierei ale acestui stat, inclusiv pe aeroporturile internationale. Aceasta facilitate se aplica doar in cazul calatoriilor in scop turistic in Mozambic.

Informatii suplimentare se pot obtine de la Ambasada Republicii Mozambic la Moscova, Federatia Rusa: strada Mitnaya, nr. 3, intrarea 1, etaj 10, apartament 13, Moscova, telefon +74957863005/6, fax +74957863007/8, e-mail: embamocru@hotmail.mz.


Asistenta consulara
Romania nu are reprezentare diplomatica sau consulara de cariera in Mozambic.

In calitate de cetatean al Uniunii Europene, cetatenii romani pot solicita, in caz de necesitate, eliberarea unui titlu de calatorie in vederea intoarcerii in tara, din partea misiunilor diplomatice ale tarilor UE.

Site-ul Comisiei Europene contine informatii utile privind protectia consulara de care beneficiaza cetatenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale tarilor UE cu reprezentare in acest stat.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Mozambic sau se afla deja pe teritoriul sau, sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Africa de Sud si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Pentru cazuri de consiliere/urgente consulare, cetatenii romani se pot adresa consulului onorific al Romaniei la Maputo, dl. Noor Momade (adresa: Kenneth Kaunda Avenue nr. 352, tel. 00258823007360, email: consulromania@gmail.com, noorcotur@gmail.com,noor@cotur.co.mz).



Amenintari teroriste
Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, ori identificat ca fiind specific unor regiuni, prin urmare nici Mozambic nu poate fi exclus din fata acestei amenintari. Mozambic nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul national.



Siguranta si criminalitate
Nivelul criminalitatii in Mozambic este relativ scazut. Nu este indicata frecventarea zonelor aglomerate in timpul noptii. Cu toate acestea, pirateria reprezinta o amenintare semnificativa in zona Golfului Aden si in Oceanul Indian, nu este recomandabila efectuarea unor calatorii cu vase de agrement in afara ariilor protejate.

La intrarea pe teritoriul acestei tari trebuie sa prezentati certificat de vaccinare impotriva febrei galbene in cazul in care ati tranzitat un stat afectat de acest virus.

Malaria si holera sunt boli comune in Mozambic.

Aproximativ 11,5% din populatia adulta este infectata cu virusul HIV.

In perioada sezonului ploios (noiembrie - aprilie) sunt de evitat deplasarile in zonele marilor rauri, in special Zambezi, existand pericolul inundatiilor. Zonele de coasta ale Mozambicului sunt, de asemenea, expuse cicloanelor.

Recomandari generale:

Sa evite orice deplasare pe timpul noptii (indiferent de regiunea in care se afla, dar mai ales in zonele izolate ale tarii), locurile aglomerate si demonstratiile.
Sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini.
Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.
In cazul calatoriei cu autobuzul sau trenul, sa pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.
Pentru iesirile in oras, in special in zonele aglomerate, sa lase documentele la hotel si sa pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
Sa recurga la operatori turistici acreditati si sa nu se indeparteze de grupul turistic.
Sa respecte anunturile sau recomandarile autoritatilor locale!
Sa se adreseze Institutului National de Sanatate Publica - Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile pentru a obtine informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam sa contactati politia locala precum si cea mai apropiata misiune UE.


Sistemul medical
Mozambicul are o retea sanitara deficitara, in special in zona de nord a tarii, pentru serviciile medicale complexe fiind necesara deplasarea in Africa de Sud.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Mai multe detalii gasiti la adresele: www.cnas.ro si www.ceass.ro.
Este bine ca asigurarea medicala sa fie valabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari facultative aveti acces la serviciile de urgenta, atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie valabila pe teritoriul acestei tari, in urma consultarii cu companiile de asigurare. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.. Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.



Conditii privind traficul auto
Starea drumurilor
Starea retelei rutiere variaza si se recomanda evitarea deplasarilor cu autoturismul pe timp de noapte. Drumurile din zona rurala sunt, in general, nemarcate si nu sunt bine intretinute. In zonele situate sub nivelul marii exista riscul ca multe din arterele rutiere sa fie inundate, in special in perioade cu precipitatii abundente.

Transportul public
In general este recomandabil sa se evite utilizarea mijloacelor de transport public (autobuze si taxiuri), vehiculele prezentand deficiente de intretinere si fiind supraaglomerate.



Regimul medicamentelor
In cazul in care este necesar sa luati cu dvs. anumite cantitati de medicamente, va rugam sa aveti in vedere contactarea autoritatilor din Mozambic pentru informarea asupra tipurilor si cantitatilor de medicamente permise la intrarea pe teritoriul acestei tari.



Reglementari vamale
Pentru informatii privind reglementarile vamale din Mozambic, va rugam sa contactati autoritatile acestei tari.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.