Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
04:45
  Pittsburg un oras frivol
1.136 vizite - 0 comentarii
adaugat de camil
 
  Monumentul flacarii fluture-Mexic
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciudad Madero-Mexic
1.173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chichen Itza-Mexic
387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Rufino Tamayo-Mexic
70 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plaja Tulum in Peninsula Yucatan, Mexic.
604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Puebla de Zaragoza-Mexic
1.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  San Bernardino Paraguay
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Las Pozas, Xilitla, Mexic
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Puerto Vallarta-Mexic
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Motive pentru a vizita Mexic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.02.2019  Adauga la favorite 419 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mexicanii stiu sa petreaca si nu uita sa zambeasca, chiar daca greutatile de zi cu zi cad pe umerile majoritatii populatiei, ce trebuie sa isi castige existenta intr-o tara cu clasa de mijloc foarte mica. Seara terasele rasuna cu muzica live, berile Corona sau Sol se consuma cu zambetul pe buze iar oamenii sunt gata imediat sa-ti sara in ajutor, daca le-o ceri.

Nu suntem noi mari fani mancare, dar Mexicul ne-a cucerit: fajitas cu guacamole, buritto (ruda mai indepartata a shaormei) sau taco au fost preferatele noastre.Mexicul ofera o mare varietate atunci cand vine vorba de mancare, de la felurile de mancare servite in strada si pana la restaurantele decorate cu stele Michelin.

Daca ne indepartam putin de zonele turistice (Riviera Maya, Chichen Itza, etc), Mexicul este o tara ieftina. Dintre cele 4 tari vizitate de noi de curand in America Latina (Cuba, Mexic, Belize, Guatemala), in Mexic am cheltuit in 2 persoane in medie 40 de euro/zi (cazare, transport, obiective, mancare), fiind cea mai ieftina tara in comparatie cu celelalte.

Pe teritoriul Mexicului se afla numeroase monumente istorice cunoscute in toata lumea: de la ruinele aztece de langa Mexico City si pana in Peninsula Yucatan unde puteti merge pe urmele mayasilor la Chichen Itza, Tulum sau Coba.

Ce nu ne-a placut in Mexic

In timp ce tara se bucura de o ascensiune economica importanta, oamenii de rand muncesc in conditii grele pe salarii de nimic. Riviera Maya (Cancun – Playa del Carmen – Tulum) atrage milioane de turisti anual insa ni s-a parut mult prea comerciala si departe de ceea ce ne imaginam noi ca ar fi o oaza de liniste.

Haosul din Mexico City. Desi orasul beneficiaza de o infrastructura foarte bine pusa la punct, imensitatea lui (peste 20 de milioane de locuitori), nu are cum sa nu isi spuna cuvantul atunci cand vine vorba de traficul infernal.

Sfaturi utile despre Mexic

Viza: nu este nevoie de viza pentru Mexic pentru o perioada de sedere de maxim 180 de zile.

Hotelurile: sunt foarte accesibile ca pret in Mexic iar oferta este extrem de variata. Noi am incercat si varianta cu apartament in regim hotelier prin AirBnb, de asemenea foarte bine reprezentata pe aici. Pentru un hotel curat de 2-3 stele localizat central va puteti astepta sa platiti cam 25-30 de dolari camera dubla. In Cancun va recomandam sa va cazati in zona Downtown si nu in zona Resorturile scumpe din Zona Hotelera.

Transportul: autobuzele sunt o foarte buna varianta de transport prin Mexic. In Peninsula Yucatan puteti merge cu cei de la ADO. Noi am inchiriat si masina pentru cateva zile. Pretul este ok – 40 de dolari/zi, iar drumurile sunt excelente.

Siguranta: Nu am avut niciun fel de probleme timp de aproape 2 saptamani prin Mexic. Zvonurile de pe internet privind problemele in Mexic sunt valabile in special pentru zona de nord a tarii, acolo unde cartelurile de droguri fac legea. Cu ceva atentie si respectarea regulilor de bun simt (fara bijuterii si obiecte de valoare la vedere, fara bani cash prea multi, fara plimbari prin locurile neturistice noaptea) nu veti avea probleme in Mexic.

Tururi: am observat de multe ori, dar mai ales in Mexic, faptul ca tururile platite nu isi merita banii. Spre exemplu decat sa platiti 80 de dolari pentru a merge la Chichen Itza din Cancun, mai bine va luati singuri un bilet de autobuz si un ghid la intrare si plati mai putin de o treime din bani. La fel si cu tururile pentru a vizita cenote, orasele sau alte atractii.

Bancomatele sunt prezente la tot pasul iar platile cu cardul sunt extrem de frecvente. Va sfatuim totuti sa folositi bancomatele bancilor mari si sa nu tineti toti banii pe un singur card (in Cancun am pierdut un card inghitit de catre un bancomat local


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.