Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria dansului irlandez
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piramida cu cristale
1.155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tangoul
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  33 de lucruri INCREDIBILE despre JAPONIA
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vaslav Nijinsky
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descopera Romania cu Peter Hurley
960 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descopera Romania cu Peter Hurley
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Butler Yeats
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rose Hall Great House - Jamaica
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri de nunta la romani
1.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Dansul irlandez

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.02.2019  Adauga la favorite 415 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Exista multe referinte la dansuri de grup sau sociale efectuate in Irlanda de-a lungul secolelor 16 si 17. Cu toate acestea, cele mai multe conturi au fost scrise de vizita istoricilor englezi care au fost in cauza cu conditiile sociale si economice ale tarii, mai degraba decat de dans in sine. Ele ne informeaza ca dansurile de grup sau "tara", au fost efectuate de catre Irlanda la adunari sociale, inclusiv nunti, targuri si sarbatori. Acestea ar fi fost dansuri simple, pe care aproape oricine ar fi putut sa le danseze. La inceputul anilor 1700 "Travelling Dance Master" a aparut pe scena in Irlanda si a facut o contributie majora la dans asa cum o stim astazi. El a fost un om profesionist, educat, care a predat dansuri si a introdus "pasi de dans", numiti astfel deoarece erau executati in "etape" opt timpi. El a introdus, de asemenea, un grad ridicat de disciplina, inclusiv controlarea bratelor.

Dansul irlandez este o combinatie inedita de geometrie in miscare, energie, ritm si muzica interpretata cu corpul, si nu in ultimul rand, distractie pe cinste. Poate fi dansat solo, in doi, in grup sau in mai multe grupuri, dar cel mai potrivit cuvant pentru a-l descrie ar fi ca este un dans foarte “ democratic “, deoarece miscarile sunt exact aceleasi indiferent de sex (varsta, rasa, religie). Desi are o structura fixa, pasii sunt incredibil de usor de montat in coregrafiile cele mai neobisnuite, si pe muzica cea mai neasteptata, oferind dansatorilor si privitorilor un sentiment unic de conexiune, de buna dispozitie, si paradoxal, in ciuda oboselii fizice, o placuta senzatie de armonie si invigorare launtrica.

Dansul irlandez este unic cu atat mai mult cu cat doua tipuri de dans se reunesc sub acelasi stil: partea de soft shoes, asemanatoare in mici portiuni cu baletul si partea de hard shoes, pe care multi o confunda in mod eronat cu stepul american. In cadrul acestora, un dansator de Irish va invata sa faca deosebirea dintre un reel, diferite jiguri, un hornpipe, set dances si ceili dances, acestea diferind prin ritm, forma etc.



a.Reel – dansul de baza, prezentat atat sub forma de hard shoes, cat si soft shoes (cu elemente diferite). Reelul este dansul cel mai alert, permitand multe sarituri si imbinari solicitante. Reelul mai este cunoscut si ca dansul cel mai agresiv din punctul de vedere al atitudinii dansatorului.

b.Jigul – In dansul irlandez exista o variatie de jiguri : ligh jig (primul jig pe care il va invata un incepator), hop sau single jig, slip jig si treble jig. Primele trei sunt dansate in soft shoes, iar ultimul in hard shoes. Slip jigul este dansul cel mai gratios din intregul rang de dansuri, fiind considerat baletul dansului irlandez. In general este dansat numai de fete.

c.Hornpipe – La fel ca si reelul, hornpipe-ul este dansat pe muzica avand semnatura de timp de 4/4, dar fiind mult mai lenta, cu accente pe primul si pe al treilea timp. Dintre dansurile de hard shoes, hornpipe-ul este cel mai lent si mai permisiv din punct de vedere al includerii de elemente complexe.

d.Irish Set Dances – Dansurile set sunt dansate in hard shoes si si-au pastrat forma generala de generatii (prezentand doar mici variatiuni de la regiune la regiune). Cel mai cunoscut set traditional este Saint Patrick’s Day.

e.Irish Ceili Dances – Sunt dansurile de societate, cu elemente tehnice simple, dar cu trasee complexe si multiple. Numarul de participanti poate varia intre doi si saisprezece, dar pot fi dansate si intr-un numar nelimitat de persoane, acestea fiind numite dansuri progresive.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.