Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Recurs la istorie: Hannibal, la portile Romei
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care a fost cea mai mare avalansa din lume?
1.891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Winston Churchill: ultimii 20 de ani (1945 -1965)
1.716 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Domnitori romani
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei mai bogati oameni din lume din toate timpurile
1.874 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Megalitii din Carnac - O enigma
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Constanta veche
1.342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Argos, Grecia - Orasul locuit de 7.000 de ani
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Recurs la istorie: 10 Mai
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camera de chihlimbar a tarului Petru cel Mare
1.456 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Al Capone - Cel Mai Mare Gangster Din Istorie

 
 
 
 
 
Adaugat de labionda 10.02.2019  Adauga la favorite 804 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alphonse Gabriel Capone s-a nascut la 17 ianuarie 1899 in cartierul Brooklyn din New York, fiind primul membru al familiei de italieni emigrati – in anul 1894 – conceput si nascut pe pamant american.

Prima locuinta a familiei era situata pe Navy Street nr. 95, intr-un apartament fara grup sanitar si nemobilat, insa parintii sai aveau visuri de preamarire: tatal sau, Gabriele, visa sa-si deschida propria frizerie, dar era obligat sa lucreze intr-o macelarie pentru a aduna bani, iar mama sa, Teresina, se indeletnicea cu croitoria pentru a aduce un ban in plus in casa.

Trebuie amintit ca inceputul secolului al XX-lea, era caracterizat in New York de aparitia multor bande care terorizau, acestea fiind compuse mai ales din emigranti de tot soiul, care au starnit rivalitati sangeroase pentru suprematie. Al Capone nu a facut exceptie, el activand pentru inceput in mai multe organizatii minuscule, pentru ca, mai apoi, sa se alature celebrei bande Five Points Gang, numele acesteia provenind de la intersectia Five din Manhattan, locul de intalnire a cinci strazi ale orasului.

Devenit sot si tata, Capone se muta cu familia la Baltimore, unde se angajeaza ca bibliotecar la o companie de constructii. Insa, dupa anul 1920, cand tatal sau moare in urma unui atac cerebral, Torrio il invita la Chicago, descris de acesta ca un oras plin de oportunitati.

In acei ani, Chicago avea sa devina epicentrul gangsterismului american, in care diferitele bande, apartinand gruparilor de crima organizata, sau mai pe scurt, mafii, se infruntau intre ele pentru suprematia in afacerile cu traficul clandestin de alcool, iar principalii artizani ai pietei erau bandele irlandeze si italiene.

Cum era de asteptat, Capone si „Chicago Outfit" au ajuns sa domine afacerile ilegale din Chicago, care, conform estimarilor cronicilor vremii, aduceau venituri de aproape 100 de milioane de dolari anual, inclusiv in urma unor actiuni de deturnare, prin forta, a unor transporturi ilegale de alcool ale unor bande rivale.

La 14 februarie 1929 a avut loc evenimentul care avea sa ramana in istorie drept „Masacrul de Sfantul Valentin", una dintre cele mai crude operatiuni mafiote conduse de Capone, care avea sa ii grabesca aducerea in fata justitiei.

In dimineata acelei zile, membri ai bandei Chicago Outfit, deghizati in politisti, s-au deplasat la un depozit apartinand lui Bugs Moran, un alt ganster celebru al acelor ani, sub pretextul unei razii.

A urmat un proces complicat, presarat, cum era de asteptat, de nenumarate incercari ale lui Capone de a mitui si intimida juratii, care s-a incheiat cu o condamnare la 11 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, dar Al Capone a pacalit sistemul juridic american, el scapand fara a fi acuzat nici pentru nenumaratele crimele pe care le-a orchestrat.

In anul 1932, Al Capone a fost inchis la penitenciarul din Atlanta, apoi a fost transferat la celebra inchisoare Alcatraz.

Legea prohibitiei avea sa isi inceteze efectele in anul 1933, iar imperiul comercial al lui Capone se prabusea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.