Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pastura
660 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detoxifierea organismului. Razboi cu mituri,minciuni
214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatirea ficatului
244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea colonului si detoxifierea organismului
482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consuma „Painea albinelor
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Smoothie sanatos din mango
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Importanta detoxifierii rinichilor
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detoxifierea cu pepene verde
1.634 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Untisorul, ideal pentru detoxifiere
1.000 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care „repara“ ficatul bolnav intr-o luna.
1.125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Pastura si detoxifierea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.01.2019  Adauga la favorite 753 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce inseamna cura de detoxifiere?

Se vorbeste mult despre detoxifiere, cu toate acestea, multi dintre noi consideram ca este un subiect care nu ne priveste. Gresit! Trebuie sa fim constienti ca organismul nostru acumuleaza noi si noi toxine in fiecare moment: din aerul poluat, apa, alcool si tutun, din produsele cosmetice, mesele imbelsugate si preparatele traditionale de sarbatori.
Toate acestea afecteaza metabolismul, incetinesc procesul de eliminare a toxinelor din organism si pot genera in timp probleme destul de grave: afectiuni ale ficatului, ale colonului, obezitate, probleme cardiovasculare, afectiuni respiratorii si multe altele.

Detoxifierea este un proces natural de eliminare si neutralizare a toxinelor din organismul nostru, care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si vitalitatea. De aceea, dupa sarbatori, cand organismul nostru a acumulat foarte multe toxine, este indicat de urmat o cura usoara de detoxifiere.
Exista mai multe metode prin care ne putem detoxifica organismul. Pe langa o alimentatie sanatoasa, care sa includa multe fructe si legume proaspete, pastura de albine reprezinta un ajutor eficient in procesul de detoxifiere naturala a organismului.

Ce este pastura de albine?

Pastura, numita popular si *painea albinelor* este polenul fermentat de catre albine, in conditiile naturale ale stupului. Albinele aduc polenul la stup, il aseaza in celula fagurelui impreuna cu mierea si enzimele proprii ale albinelor, iar aici, acesta fermenteaza sub influenta microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate, transformandu-se dupa 3 luni, in pastura.
Aceasta este un super aliment, care asigura organismului majoritatea nutrientilor de care are nevoie.

Cura de detoxifiere cu pastura de albine

Pastura este un bio-stimulator natural, bogat in fitohormoni, polifenoli cu efect antioxidant, elemente minerale si substante active. Complexul de vitamine, minerale, lacto-fermenti, aminoacizi si enzime ce se gasesc in pastura, fac din acest produs o importanta sursa de energie, vitalitate si bunastare generala, iar continutul bogat de seleniu asigura o detoxifiere rapida organismului.
Cura cu pastura este recomandata mai ales in afectiuni digestive, de la constipatie cronica, enterocolite sau colite de fermentatie, pana la tranzit intestinal dereglat sau boli ale colonului. De asemenea, cura cu pastura este foarte benefica si inainte de a urma un regim de slabit.

Beneficiile unei cure cu pastura

Ajuta la detoxifierea organismului
Protejeaza ficatul si tubul digestiv
Reface flora intestinala
Reduce colesterolul din sange
Previne si trateaza anemiile
Intareste sistemul imunitar

Pe langa pastura, polenul crud si mierea cruda sunt de asemenea surse naturale de vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante esentiale pentru sanatatea organismului nostru, ce pot fi folosite in curele de detoxifiere in diverse shake-uri sau gustari. Acestea ajuta la intarirea imunitatii, cresc nivelul de energie al organismului si favorizeaza eliminarea stresului si diminuarea oboselii.

Ca si inspiratie pentru retete de detoxifiere, gasiti aici 7 idei de mic dejun cu produse apicole.

Cum se administreaza pastura?

Se recomanda consumul de pastura in cure de minim 6 saptamani, dar aceasta poate fi consumata tot timpul anului, fara restrictii.
Doza uzuala este de: 1 lingurita pe zi - 3g pentru copii si 1 lingura pe zi - 5-10g pentru adulti.

In concluzie, putem spune ca pastura contine toate componentele esentiale vietii. Este un produs unic ce nu poate fi sintetizat in laborator, fara de care albinele nu pot supravietui si ale carui efecte benefice sunt greu de egalat de orice alt produs al naturii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.