Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi din batrani
1.634 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de herpes
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea tenului in sezonul estival
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arnica
1.250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tataneasa
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vaccinuri antigripale naturale
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ardeiul iute: 10 proprietati terapeutice
1.893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cojile de nuci verzi
1.698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Armurariul, tratament pentru bolile ficatului
844 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bolile aparatului locomotor
1.292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Propolis si tinctura de propolis

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.01.2019  Adauga la favorite 491 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Am auzit cu totii de beneficiile nutritionale ale produselor stupului, de continutul lor bogat in vitamine, minerale, enzime, dar credem ca ar trebui vorbit ceva mai mult si despre faptul ca acestea sunt niste remedii farmaceutice cu totul si cu totul deosebite. Atunci cand spunem acest lucru ne gandim la tinctura de propolis, care are propietati antiseptice, antibiotice, antivirale si antiinflamatoare, fiind cel mai puternic dezinfectant natural.

In plus, propolisul calmeaza la nivel local, de exemplu calmeaza la nivelul cavitatii bucale, dupa o interventie a medicului dentist. Tot in igiena dentara, propolisul este foarte bun in tratarea gingivitelor si a parodontozei

De asemenea, propolisul ajuta mult in lupta impotriva tuturor tipurilor de virusuri, fiind recomandat in starile gripale, precum si in cazul durerilor de gat acute. In vechea greaca propolisul inseamna ,,a apara cetatea", pro-polis, ceva ce sta in fata cetatii si apara cetatea.

Propolisul actioneaza ca un scut protector si in cazul nostru, al oamenilor, protejandu-ne de bacterii si infectii. Il putem consuma brut, mestecandu-l, sau sub forma de tinctura de propolis. Propolisul este de fapt o rasina pe care albinele o culeg din mugurii si din ramurile tinere ale copacilor, la care adauga ceara si secretii proprii. Cu aceasta rasina rezultata, albinele tapeteaza peretii stupului, iar astfel ele isi protejeaza stupul de daunatori.

Acest scut protector este razuit de apicultori cand afara sunt peste 20 de grade Celsius ca sa se inmoaie putin si astfel putem beneficia si noi de acest minunat produs apicol. Evident, albinutele harnice nu raman fara aparare, continua sa produca propolis ca sa-si tapeteze stupul mai departe.

Dupa cum spuneam, putem sa mestecam o bucatica de propolis brut, insa vom observa ca ni se ingalbenesc putin dintii, imediat dupa ce-l consumam. Tocmai de aceea, multi prefera sa-l consume seara, iar in restul zilei putem folosi tinctura de propolis. Tinctura de propolis se poate consuma in amestec cu mierea cruda sau pe o bucatica de paine.

Propolisul stimuleaza refacerea tesuturilor afectate de taieturi, rani sau arsuri, accelerand totodata procesul de regenerare a celulelor sanatoase. De aceea, atunci cand ne taiem la bucatarie, ne julim sau cand copilul nostru cade putem sa punem imediat niste tinctura de propolis, care formeaza o pelicula protectoare ce va duce la vindecarea mult mai rapida a ranii.

Interventia Ceciliei Caragea despre beneficiile propolisului din cadrul emisiunii "Buna dimineata, gospodari" (Antena Satelor) - 12.03.2015.

Afla care este doza recomandata si cum anume trebuie consumat propolisul si tinctura de propolis si pe https://www.apiland.ro/propolis/.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.