Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria cantaretilor „castrati"partea I
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Imperiului Persan Ahemenid (550-330 i.Hr.)
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Romaniei partea 16 - prezent
1.354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Romaniei partea 9 - Ungaria 2
1.139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
801 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Romaniei partea 13 - Al 2lea Razboi Mondial
1.014 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Frantei coloniale - Partea 3:
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria colonizarii Frantei - Partea 1:
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Frantei coloniale - Partea 2: Apogeu fragil
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Angliei ep 2
462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria cantaretilor „castrati"partea a II -a

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2019  Adauga la favorite 438 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Corurile bisericesti erau foarte comune in Italia pe atunci, si baietii care dovedeau ca au un anumit talent la cantat treceau uneori prin procesul de castrare. Cei mai multi erau operati la noua ani, inainte sa ajunga la pubertate.

Putem presupune ca procedura traumatizanta pentru orice copil: nu existau anestezice, iar cel care facea operatia era barbierul-chirurg din sat.


Desigur, trebuia facut ceva pentru a reduce durerea. Potrivit mai multor surse, se poate ca baietilor sa li se fi dat opiu sau sa fi fost pur si simplu imbaiati in lapte sau apa rece inainte ca expertul in castrare sa le indeparteze testiculele.

Compresarea arterei carotide pana cand copilul devenea aproape inconstient era o alta metoda de anestezie. Tinand cont de circumstantele in care lucrau acesti barbieri-chirurgi, nu este surprinzator faptul ca multi copii nu supravietuiau operatiei.



Schimbarile hormonale ii afectau puternic pe cei care supravietuiau, care erau de obicei inalti, cu membre si coaste lungi, nu aveau par facial sau marul lui Adam si, in cele mai multe cazuri, aveau probleme de sanatate.

Castrarea incununata de succes nu insemna neaparat ca se nascuse un star si urmau exercitii riguroase. Baietii cantau ore intregi si studiau mult inainte sa-si faca debutul.



Insa numai cativa dintre ei ajungeau sa cante in institutii de opera din Italia. Cei mai multi dintre ei se alaturau corurilor bisericesti.

Multi cantareti castrati au avut impact si au innebunit publicul european, dar niciunul nu a ajuns la faima si succesul marelui castrato Farinelli, probabil cel mai celebru cantaret de opera care a trait vreodata. De la Roma si Viena pana la Londra, Farinelli era adorat de publicul european.



A devenit foarte celebru si bogat. Daca vrei sa afli mai multe despre Farinelli si povestea sa de succes, iti recomandam filmul biografic din 1994, care ii poarta numele.

La sfarsitul secolului XVIII, castrati nu mai erau la moda. In 1870 Italia a interzis castrarea de dragul artei, insa la Vatican, Capela Sixtina a continuat sa foloseasca cantaretii castrati pana in 1903.


Alessandro Moreschi a fost ultimul castrato care a cantat si singurul care a fost inregistrat. Cunoscut ca „Ingerul din Roma", se spune ca Moreschi era aplaudat de multimile care strigau: „Eviva il coltello!" („Traiasca cutitul!").


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.