Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria cantaretilor „castrati"partea a II -a
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Imperiului Persan Ahemenid (550-330 i.Hr.)
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Romaniei partea 16 - prezent
1.365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Romaniei partea 9 - Ungaria 2
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
820 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Romaniei partea 13 - Al 2lea Razboi Mondial
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Frantei coloniale - Partea 3:
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria colonizarii Frantei - Partea 1:
145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Frantei coloniale - Partea 2: Apogeu fragil
129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Angliei ep 2
481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria cantaretilor „castrati"partea I

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2019  Adauga la favorite 569 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Atingerea unei note inalte fara sa forteze vocea este visul oricarui vocalist. Poate parea o sarcina usoara pentru tenori precum Jose Carreras sau Placido Domingo, insa multi altii se lupta din greu sa atinga notele inalte.

Este imposibil sa iti extinzi registrul vocal peste noapte si, pentru a deveni un cantaret bun, care poate sa atinga cu usurinta atat notele inalte, si pe cele joase, este nevoie de ani de exercitii, concentrare, efort si multe sacrificii.



Am auzit cu totii multe povesti bizare despre sacrificiile facute de diferiti artisti de dragul artei lor si am invatat ca arta nu este pentru cei slabi sau pentru cei care cauta confortul. Insa nu multi artisti au mers atat de departe precum cantaretii castrati, care au facut un sacrificiu ireversibil cu scopul de a-si pastra vocea intr-un registru inalt, arata VintageNews.

Castrarea se practica din vremurile antice – multi conducatori puternici castrau sclavii care lucrau in haremurile lor. Insa, incepand cu secolul XVI, castrarea a devenit cel mai mare sacrificiu facut pentru muzica, fiind astfel posibil ca multi barbati sa-si pastreze vocile tineresti, inalte si pure.



Oficial, Biserica Catolica dezaproba indepartarea organelor daca nu era facuta in scopul de a salva viata cuiva, dar se pare ca, in secolul XVI, Vaticanul a incurajat castrarea baietilor care cantau la cor. Este sigur ca, incepand cu 1599, multi baieti castrati au fost primiti in corul papal.

Cateva decenii mai tarziu, cand papa Inocentiu al XI-lea a interzis femeilor sa apara pe scena, castrati au inceput sa fie recrutati de multe institutii de opera din Europa, iar unii dintre ei au devenit la fel de celebri si bogati ca starurile rock moderne.

Cei mai multi dintre baietii italieni care erau supusi la aceasta procedura inconfortabila nu au devenit staruri, insa cei care au reusit au devenit atat de populari si au castigat atat de multi bani, incat multe familii sarace din Italia isi castrau din proprie initiativa baietii, sperand ca intr-o zi aveau sa ajunga staruri de opera, aducand prosperitate pentru intreaga familie.

S-a estimat ca in secolele XVII si XVIII au fost castrati in fiecare an cam 4.000 de baieti italieni. Unii dintre cantaretii castrati au debvenit celebri si bogati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.