Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Torremolinos-Andaluzia -Spania
771 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Huelva-Spania
952 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Ronda -Andaluzia
860 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alcazaba de Malaga-Spania
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ronda-Andaluzia-Spania
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Teatrul roman din Malaga
70 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La Malagueta este cea mai renumita plaja din Malaga si e
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El Tajo de Ronda Andaluzia -Spania
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul Vechi din Malaga
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina botanica La Concepcion- Malaga
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Malaga -Andaluzia-Spania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.01.2019  Adauga la favorite 615 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Malaga este un oras mare din sudul Spaniei si reprezinta unul dintre destinatiile turistice cele mai importante din Spania, Europa cit si de pe litoralul marii Mediterane.

Este oras municipiu si centru geografic de pe Costa del Sol, zona turistica ce se extinde din Nerja pina la Manilva (limitele de est si de vest ale provinciei Malaga) cu o lungime totala de 160 Km de plaja, la 100 km est de Stramtoarea Gibraltar.

Clima blanda, vegetatia luxurianta, precum si superbele plaje din apropiere, au transformat Malaga intr-o destinatie de vacanta.

Desi aspectul general al orasului este modern, Malaga pastreaza cateva cladiri istorice, cum ar fi Catedrala din secolul al XVI-lea, aici fiind si locul de nastere al celebrului artist Pablo Ruiz Picasso.

Cele trei centre turistice principale din Malaga sunt: Calle Marques de Larios, Plaza de la Constitution sau Plaza Mayor si Calle de Granada, locatii faimoase pentru shopping, viata de noapte spumoasa si divertisment cultural.

Principala artera rutiera din Malaga se numeste Alameda Principal sau Paseo del Parque si se extinde spre vest, de la Plaza de la Marina la Rio Guadalmedina si dincolo de Puente de Tetuan, pana in suburbiile de vest.

Impreuna cu localitatile din jur Rincon de la Victoria, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Alhaurin de la Torre, Mijas si Marbella, orasul formeaza zona metropolitana Malaga, cu peste un milion de locuitori.

Malaga a fost intemeiat de fenicienii anului 1000 i.e.n., sub denumirea Malaka. Acest nume provine probabil din cuvantul fenician pentru sare, deoarece pestele era sarat in apropiere de port. Sapte secole mai tarziu, romanii au cucerit acest oras impreuna cu alte zone ale Spaniei de la Cartagina. Incepand cu secolul al V-lea e.n. Malaga s-a aflat sub stapanirea vizigotilor.

In secolul al VIII-lea, Spania a fost cucerita de mauri, iar orasul a devenit un important centru comercial.

Maurii au stapinit Malaga pina la jumatatea secolului XV si au convertit orasul in unul dintre centrele cele mai importante din Peninsula Iberica. Acest trecut ilustru a lasat urme de neuitat in centrul istoric din Malaga, in apropiere de fortareata Alcazaba, ce dateaza din anul 1065 (in prezent este un muzeu arheologic).

Malaga este mindra de a fi un oras modern in inima caruia se situeaza zona comerciala de pe vestita alee Larios , echivalentul aleii Sierpes din Sevilla sau Bond din Londra.Strada Larios, este punctul ideal de start pentru explorarea orasului: de aici se ramifica multiple stradute, piete minunate si doar la 100 de metri ne intilnim cu catedrala din Malaga.

Pentru iubitorii de gradini si parcuri, in centrul orasului se afla splendidele gradini din Alameda iar la iesirea nordica a orasului este situat parcul botanic istoric "La Concepcion", in stil englez cu o vechime 150 de ani.

Aeroportul din Malaga, poarta de intrare in Costa del Sol dinspre Europa este unul dintre cele mai mari din Spania datorita numarului mare de zboruri europene.
Malaga este un oras mare din sudul Spaniei si reprezinta unul dintre destinatiile turistice cele mai importante din Spania, Europa cit si de pe litoralul marii Mediterane.

Este oras municipiu si centru geografic de pe Costa del Sol, zona turistica ce se extinde din Nerja pina la Manilva (limitele de est si de vest ale provinciei Malaga) cu o lungime totala de 160 Km de plaja, la 100 km est de Stramtoarea Gibraltar


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.