Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Guerilele urbane: Tupamaros din Venezuela
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La sud de granita – Politica din America de Sud
722 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta petrol / Documentar BBC / Episod 2
1.388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descifrarea codului DaVinci
588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alvar Aalto
1.139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarah Bernarht
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarah Bernarht
814 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jules Verne. O calatorie incredibila
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Uniunii Europene
943 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Matthieu Ricard
911 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Hugo Chavez

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.01.2019  Adauga la favorite 439 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hugo Chavez (n. 28 iulie 1954 - d. 5 martie 2013) a fost presedintele Venezuelei din 2 februarie 1999 pana la moartea sa de pe 5 martie 2013. El a fost anterior liderul partidului politic Miscarea a Cincea Republica de la infiintarea sa din 1997 pana in 2007, atunci cand a fuzionat cu mai multe partide pentru a forma Partidul Socialist Unit din Venezuela (PSUV), pe care la condus pana la moartea sa. Urmand propria ideologie politica de Bolivarianism si „socialism a secolului XXI-lea", el s-a concentrat pe implementarea reformelor socialiste in tara ca o parte a unui proiect social cunoscut sub numele de Revolutia Bolivariana, care prevedea punerea in aplicare a unei noi constitutii, consiliile democratiei participative, nationalizarea mai multor industrii-cheie, cresterea fondurilor publice de ingrijire a sanatatii si educatiei si reducerea semnificativa a saraciei, dupa datele guvernului.

El s-a nascut in orasul Sabaneta. Fiind un critic al neoliberalismului, globalizarii si a politicii externe a SUA, el a promovat socialismul si colaborarea latino-americana. La 7 octombrie 2012, Chavez a castigat alegerile prezidentiale din tara sa pentru a patra oara, invingandu-l pe Henrique Capriles Radonski fiind ales pentru un nou mandat de sase ani.

Pe 30 iunie 2011, Chavez a declarat ca el a avut o recuperare dupa o operatie pentru a elimina o tumoare cu celule canceroase. El a cerut o a doua operatie in decembrie 2012. El a fost investit in functie la 10 ianuarie 2013, Adunarea Nationala a Venezuelei fiind de acord sa amane inaugurarea sa si sa-i dea timp pentru o recuperare si reveninere dintr-o calatorie cu scopul de a se trata in Cuba. Chavez a murit pe 5 martie 2013, la o varsta de 58 de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.